Fülszöveg
Gyógyító szakácskönyv testnek és Léleknek olyan gasztronómiai hírességek receptjeivel, mint Mary Berry, Nigella Lawson, Ruth Rogers vagy Rick Stein.
Napjainkban minden harmadik embernél rákot diagnosztizálnak. A betegség megváltoztatja az életüket, rengeteg fizikai, lelki és érzelmi kihívás elé állítva őket és családjukat. A betegek a kezelés során, vagy azt követően számos változást tapasztalhatnak: megváltozhat a testsúlyuk, csökkenhet az étvágyuk, változhat az ízlelési és nyelési képességük, vagy emésztési problémák léphetnek fel.
A Szakácskönyv rákbetegeknek olyan fogásokat javasol, melyek e nehéz időszakban támogatják a gyógyulást, és biztosítják a kiegyensúlyozott étkezést. Reggelik, könnyű fogások, főételek, desszertek, harapnivalók, tápláló italok: több mint I 50 gyógyító, ízletes és egészséges étel a kezelések alatti, illetve az
azt követő időszakra. A bevezetőben hasznos tudnivalókat olvashatunk a nélkülözhetetlen vitaminokról, ásványi anyagokról, antioxidánsokról,...
Tovább
Fülszöveg
Gyógyító szakácskönyv testnek és Léleknek olyan gasztronómiai hírességek receptjeivel, mint Mary Berry, Nigella Lawson, Ruth Rogers vagy Rick Stein.
Napjainkban minden harmadik embernél rákot diagnosztizálnak. A betegség megváltoztatja az életüket, rengeteg fizikai, lelki és érzelmi kihívás elé állítva őket és családjukat. A betegek a kezelés során, vagy azt követően számos változást tapasztalhatnak: megváltozhat a testsúlyuk, csökkenhet az étvágyuk, változhat az ízlelési és nyelési képességük, vagy emésztési problémák léphetnek fel.
A Szakácskönyv rákbetegeknek olyan fogásokat javasol, melyek e nehéz időszakban támogatják a gyógyulást, és biztosítják a kiegyensúlyozott étkezést. Reggelik, könnyű fogások, főételek, desszertek, harapnivalók, tápláló italok: több mint I 50 gyógyító, ízletes és egészséges étel a kezelések alatti, illetve az
azt követő időszakra. A bevezetőben hasznos tudnivalókat olvashatunk a nélkülözhetetlen vitaminokról, ásványi anyagokról, antioxidánsokról, élelmi rostokról, az ezeket tartalmazó zöldségekről és gyümölcsökről, emellett megismerhetjük a hagyományos rákkezelési eljárásokat is.
A kötet receptjeit dr. Clare Shaw, a világ vezető rákkutató központjának (The Royal Marsden, Egyesült Királyság) onkológiai dietetikusa ellenőrizte és állította össze. Célja az volt, hogy a betegeknek és az őket gondozóknak a gyógyulást támogató ételek elkészítése - időt, pénzt és energiát megtakarítva -minél egyszerűbb és stresszmentesebb legyen.
Vissza