1.063.472

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Szakácskönyv pulykahúsból készíthető ételekkel

Szakácskönyv

Szarvas
Kiadó: Gallicoop Baromfikeltető és feldolgozó Rt.
Kiadás helye: Szarvas
Kiadás éve:
Kötés típusa: Kapcsos keménykötés
Oldalszám: 120 oldal
Sorozatcím: Gallicoop receptek
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 22 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes ételfotókkal illusztrálva. 60 recept.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az embernek a táplálkozás nem csupán a létfenntartás eszköze, hanem örömforrás is. Nem elégszik meg azzal, hogy jóllakjék, energiát pótoljon: élvezni akarja az ízeket is. Korunk betegségei, a szív-... Tovább

Előszó

Az embernek a táplálkozás nem csupán a létfenntartás eszköze, hanem örömforrás is. Nem elégszik meg azzal, hogy jóllakjék, energiát pótoljon: élvezni akarja az ízeket is. Korunk betegségei, a szív- és érrendszeri problémák azonban arra is figyelmeztetnek, hogy nem mindegy, mit és mennyit eszünk. A modem konyhaművészet épp ezért egyre inkább a zsír- és koleszterinszegény ételekre épít, ezért nem véletlen, hogy szerte a világban egyre elterjedtebb és mind népszerűbb a pulykahús. A pulyka a fehér húsok közül is kiemelkedik, mert rendkívül tápláló, ugyanakkor elhanyagolható a zsírtartalma és végül, de nem utolsósorban nagyon ízletes. A reformkonyha szakemberei szerint a korszerű, egészséges táplálkozás legfontosabb alapanyaga. Könyvünkben ahhoz nyújtunk segítséget, hogy megismerjék a pulykából készült ínyencségek rendkívül széles skáláját. A hatvan különleges recept mindegyike olyan, pulykahúsból varázsolt étel elkészítését írja le, amelyik mind tökéletesen megfelel az egészséges táplálkozás követelményeinek, emellett a legkényesebb ízlést is kielégíti. Reméljük, sok szakács és háziasszony forgatja majd haszonnal könyvünket, s izgalmas gasztronómiai kalandra talál az itt leírt ételek elkészítésében.
Erdélyi István elnök-vezérigazgató Vissza

Tartalom

1. Pulykamellszeletek tandori-joghurtpácban cous-cousszal, póréfondűn
2. Puszta pulyka magyaros burgonyával
3. Rozmaringos pulykamedalion provance-i zöldségraguval, vajas burgonyával
4. Pulykamellszeletek citromos-joghurtos pácban, idényzöldségekkel, burgonyapürével
5. Pulykamedalion baconköntösben zöldspárgával és burgonyapalacsintával
6. Pulykamell illatos gombákkal, jázmin-rizzsel, tejszínes mártással
7. Diós-mézes-rozmaringos pulykamell, rebarbarakompóttal, szélesmetélttel
8. Pulykamedalion karalábéraguval, petrezselyempürével
9. Fenyőmaggal töltött pulykamell paradicsomraguval, csőben sült burgonyával
10. Gesztenyével töltött pulykamell, karamellizált cikóriával, lime-os tagliatellével
11. Pulykámé dalion mandulába hempergetve, fehérborban párolt petrezselyempürével
12. Grillezett pulykamell gombás raviolival, petrezselymes mártással
13. Pulykamell-szalagok Orly módra, barna rizzsel és halványító zellerrel
14. Pulykamell burgonyapikkelyen sütve, cukorborsóval
15. Pulykamell füstölt sonkában, klasszikus fehér spárgával,
hollandi-mártással és petrezselymes burgonyával
16. Pulykamell zöldbors-mártásban, csőben sült puliszkatallérokkal
17. Óvári pulykamell
18. Pulykamell spanyolmártással
19. Tárkonyos pulykaleves
20. Pulykaesszencia omlós tészta alatt
21. Kapros, tejszínes pulykaraguleves
22. Bébipulyka egészben
23. Pulykaszárnytő vadasan
24. Pulyka-lasagne
25. Pulyka-terrine friss salátákkal
26. Tonhalas pulyka, ruccola-salátával
27. Pulykamájparfé, alma mousse-val, rebarbarával
28. Pulykanyárs görögösen
29. Pulyka-rák saláta, jakab-kagyló héjában
30. Pulykafalatok fetával, olívával töltve
31. Pulyka-ravioli laskagombával
32. Pulykamellszeletek hollandi-mártással
33. Pulykakebab citromfű-nyárson, mentás uborkasalátával
34. Garnélával töltött pulykamell
35. Csípős pulyka mogyorómártásban
36. Pulyka-brassói másképpen
37. Kókuszos pulykaragu
38. Indonéz pulyka
39. Rizses pulyka Nasi módra
40. Kínai pulyka smack-tésztával
41. Pulyka Dubarry módra
42. Pulyka-pizza
43. Cipóban sült pulyka
44. Pulykamell Csáky módra
45. Pulykaérmék Eszterházy módra
46. Pulykamedalion Budapest módra
47. Három sajttal töltött pulykamell
48. Aszalt szilvával töltött pulykamell bacon-köntösben
49. Pulykapaprikás túrós csuszával
50. Milánói pulykamell
51. Mángoldba tekert pulykamedalion burgonyapürével
52. Töltött szőlőlevél
53. Töltött cukkini
54. Kapros pulykaragu vajas galuskával
55. Csabai pulykafalatok
56. Gombás pulykarizottó
57. Pulykafodor barnamártással, spetzlével
58. Szezámmagos pulykamell, fóliás burgonyával, fűszertúróval
59. Cukkinis pulykaragu parmezános burgonyával
60. Fokhagymás pulykacomb Pékné módra
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem