1.062.332

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Szakácskönyv az egészségért

Tanácsok, egészségmegőrző és diétás receptek

Szerző
Szerkesztő
Budapest
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 632 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-222-000-5
Megjegyzés: Színes fotókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

"A dietetika tudomány, de megvalósítása művészet" - hangzik nap mint nap a szállóigévé vált szólás. Korunk táplálkozás-élettani szemléletét és a ma ételkészítésének művészetét igyekeznek e könyv... Tovább

Előszó

"A dietetika tudomány, de megvalósítása művészet" - hangzik nap mint nap a szállóigévé vált szólás. Korunk táplálkozás-élettani szemléletét és a ma ételkészítésének művészetét igyekeznek e könyv szerzői kötetünkben gondos munkával összeötvözni. Magas fokú táplálkozás-élettani tudásukat, szakácsművészetüket, a sok éves oktatói munka során szerzett gyakorlati, technológiai ismereteiket kovácsolják itt egységbe oly módon, hogy e mű szorosan kapcsolódjék az egészségmegőrző társadalmi programhoz. Ezért születtek meg az új ízeket, új konyhatechnológiai eljárásokat magukba foglaló, egészségfenntartó ételek.
A szerzők tudatosan vallják, hogy "az egészség érték", és ezt az értéket óvni, gazdagítani kell. Ezt szolgálja a könyv kettős célja, egyrészt amikor az egészségfenntartó receptúrákkal, a kiegyensúlyozott táplálkozás hangsúlyozásával az egészség megőrzését tűzik ki célul, másrészt amikor a gazdag diétaváltozatokban a másodlagos megelőzést, a betegségek gyógyulását segítik elő. Mindezt jelentősen támogatja - és a háziasszonynak, a szakácsnak nagy segítséget jelent - a recepteknek az az eddig sehol nem alkalmazott szellemes módon való leírása, hogy az olvasó a kiválasztott ételt magának vagy több személynek, egészségesnek vagy betegnek számos változatban elkészítheti, akár energiaszegényen, akár rostban vagy fűszerben gazdagabb vagy szegényebb formában. Vissza

Tartalom

Előszó9
Bevezető11
Útmutatás a receptúra használatához15
Az egészségfenntartó és a diétás étrendek összeállításának alapvető szempontjai17
Egészségfenntartó étrend
Általános kímélő étrend
A fekélybetegek étrendje
Az epebetegek étrendje
A cukorbetegek étrendje
Fogyókúrázók étrendje
A szív- és érbetegek étrendje
A krónikus veseelégtelenség korai szakaszának étrendje
Hasznos táblázatok28
A könyvben alkalmazott rövidítések, jelölések
A tömeg és űrtartalom összehasonlító táblázata
Konyhai eszközök mértéktáblázata
Receptek szövegben, képekben29
Levesek, levesbetétek31
Mártások, fűszeres krémek80
Hideg mártások
Meleg mártások
Fűszeres krémek
Főzelékek, köretek122
Burgonyából készíthetők
Rizsből készíthetők
Egyéb gabonafélékből készíthetők
Zöldség- és főzelékfélékből készíthetők
Előételek, könnyű vacsoraételek173
Hideg, összetett saláták
Hús és szárnyas- és zöldségkoktélok
Aszpikos készítmények
Halból, húsból, belsőségből, sajtból készíthető ételek
Zöldségféléből, gombából készíthető ételek
Tésztából készíthető előételek
Tojásból készíthető ételek228
Halakból készíthető ételek257
Borjúhúsból készíthető ételek287
Sertéshúsból készíthető ételek319
Szárnyashúsból készíthető ételek371
Saláták396
Tészták, krémek, fagylaltok459
Gyúrt tészták
Kevert tészták
Kelt tészták
Omlós tészták
Rétesek
Felvertek
Torták
Felfújtak, pudingok
Krémek, sodók, fagylaltok
Gyümölcskészítmények507
Üdítő italok529
Hozzávalók szövegben, képekben. Dietetikai ismeretek551
Élelmianyagok - élelmiszerek
Tej és tejipari termékek
Tojás
Húsok, húsipari termékek
Halak
Zsiradékok
Gabonaipari termékek
Sütő- és tésztaipari termékek
Zöldség- és főzelékfélék, gombák
Gyümölcsök
Olajos magvak
Tartósított termékek
Édesipari termékek
Élvezeti szerek
Ízesítőanyagok, ételízesítők, fűszerek
Italok
Egyéb élelmiszeripari termékek
Ételkészítési műveletek, eszközök kislexikona579
A táplálkozás és a dietetika értelmező szótára593
Függelék609
Fontosabb élelmiszereink diétásrost-tartalma611
Fontosabb élelmiszereink koleszterintartalma613
Fontosabb élelmiszereink foszfortartalma615
Fontosabb élelmiszereink káliumtartalma618
Fontosabb élelmiszereink magnéziumtartalma621
Irodalom625
Tárgymutató627
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Szakácskönyv az egészségért Szakácskönyv az egészségért Szakácskönyv az egészségért Szakácskönyv az egészségért

A borító kopott, több helyen foltos.

Állapot:
4.900 Ft
3.430 ,-Ft 30
31 pont kapható
Kosárba
Állapotfotók
Szakácskönyv az egészségért Szakácskönyv az egészségért Szakácskönyv az egészségért

A gerinc javított.

Állapot:
4.900 ,-Ft
44 pont kapható
Kosárba