Kiadó: | Enciklopédia Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
Oldalszám: | 224 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 23 cm x 17 cm |
ISBN: | 963-8477-21-0 |
Megjegyzés: | Színes fotókkal, fekete-fehér illusztrációkkal. |
Apicius szakácskönyvéből (Póczy Klára) | 9 |
A mű története | |
A szerzőről | |
A történeti háttér | |
A szakácskönyv és a római mindennapok | |
A szakácskönyv használatához (Póczy Klára és Kurucz Katalin) | 21 |
A régi római konyháról | |
Bútor, edény, terítékek | |
Étkezési szokások | |
Éttermek, kocsmák, lacikonyhák | |
Szövegkiadásunk elé | 33 |
Apicius tíz könyve a konyhaművészetről | |
Epimeles, avagy a gondos szakács | 37 |
Sarcoptes, avagy a húsvagdaló | 51 |
Cepuros, avagy a kertész | 61 |
Pandecter, avagy vegyes receptek | 75 |
Ospreon, avagy hüvelyesek | 95 |
Aeropetes, avagy szárnyasok | 109 |
Polyteles, avagy az ínyenc | 123 |
Tetrapus, avagy négylábúak | 143 |
Thalassa, avagy a tenger gyümölcsei | 163 |
Halieus, avagy a halász | 17, |
Vinidarius Apicius-kivonata | 181 |
Függelék | 197 |
Tanácsok a receptek elkészítéséhez | |
Szakirodalmi tájékoztató | |
Mutató |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.