A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Szakácskönyv a római korból

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Grafikus
Fotózta
Budapest
Kiadó: Enciklopédia Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 224 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 17 cm
ISBN: 963-8477-21-0
Megjegyzés: Színes fotókkal, fekete-fehér illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Apicius szakácskönyvéből (Póczy Klára)9
A mű története
A szerzőről
A történeti háttér
A szakácskönyv és a római mindennapok
A szakácskönyv használatához (Póczy Klára és Kurucz Katalin)21
A régi római konyháról
Bútor, edény, terítékek
Étkezési szokások
Éttermek, kocsmák, lacikonyhák
Szövegkiadásunk elé33
Apicius tíz könyve a konyhaművészetről
Epimeles, avagy a gondos szakács37
Sarcoptes, avagy a húsvagdaló51
Cepuros, avagy a kertész61
Pandecter, avagy vegyes receptek75
Ospreon, avagy hüvelyesek95
Aeropetes, avagy szárnyasok109
Polyteles, avagy az ínyenc123
Tetrapus, avagy négylábúak143
Thalassa, avagy a tenger gyümölcsei163
Halieus, avagy a halász17,
Vinidarius Apicius-kivonata181
Függelék197
Tanácsok a receptek elkészítéséhez
Szakirodalmi tájékoztató
Mutató

Marcus Gavius Apicius

Marcus Gavius Apicius műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Marcus Gavius Apicius könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem