1.062.087

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Szakácskönyv

Szerző
Grafikus
Budapest
Kiadó: Magyar Nők Országos Tanácsa-Kossuth Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői papírkötés
Oldalszám: 447 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Néhány fekete-fehér ábrával illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Bevezető5
Ki vagyok - mire van szükségem?7
A vitaminokról19
Ízekről - fűszerekről22
A korszerű konyha berendezése27
Városi konyha27
Vidéki konyha30
A háztartás megszervezése31
A főzés munkamenete. Konyhatechnikai eljárások33
Előkészítő eljárások33
Elkészítő eljárások36
Néhány gyakorlkati tanács az ételek elkészítéséhez40
Az anyagok lazítása40
Ízesítés41
Sűrítés41
Rántáskészítés42
Habarás43
Bundázás (panírozás)44
Lerakás, rétegezés44
Töltés45
Derítés, tisztítás45
Áttörés, passzírozás45
Sűrűre főzés vagy verés46
Habverés46
Kocsonyásítás zselatinnal47
Befejező eljárások47
Tálalás, terítés47
Ételleírások50
Levesek50
Zöldséglevesek51
Húslevesek57
Habart gyümölcslevesek62
Rántott levesek64
Krémlevesek66
Száraz hüvelyesekből készült levesek67
Vegyes levesek68
Levesbe való betétek68
Előételek73
Sós felfújtak (pudingok)73
Felfújtakhoz való mártások79
Sós tekercsek80
Főzelékfélék81
Burgonya82
Száraz hüvelyesek83
Zöldfőzelékek83
Gombák88
Főzelékek elkészítése89
Húsok121
A húsokról általában121
A húsok előkészítése, párolása és sütése123
Marhahúsok124
Borjúhúsok138
Sertéshúsok141
A sertés házi feldolgozása146
Bárány- és birkahúsok (juhfélék)153
Szárnyasok154
Vagdalt húsok165
Kirántott húsok167
Natúrszeletek sütése168
Nyársonsültek171
Vadak172
Halak177
Belsőrészek: máj, vese, velő, tüdő, vér183
Mártások185
Köretek190
Zöldségköretek195
Hústalan feltétek főzelékekhez és mártásokhoz196
Tojásételek200
Saláták207
Gyorsan készülő, egyszerű vacsoraételek214
Tésztafélék222
Főtt tészták222
Palacsinták235
Kelt tészták240
Rétestészták248
Hajtogatott leveles vajastészták251
Hájas tészták259
Különböző leveles tészták261
Égetett vagy forrázott tészták262
Kavart tészták264
Omlós tészták vagy linzerek267
Vegyes meleg tészták277
Sós aprósütemények279
Vegyes édes aprósütemények285
Torták297
Vegyes édességek324
Gyümölcssaláták341
Fagylaltok345
Egyszerű, házilag készíthető cukorkák349
Italok351
Hidegkonyha362
Hideg mártások379
Szendvicsek382
Különféle tanácsok388
Mit készíthetünk el 30 perc alatt?388
Elrontott ételek helyrehozása389
Egyéb tanácsok390
Maradék ételek felhasználása394
Mit kell tudni a betegélelmezésről?395
Befőzések397
A befőttek kigőzölése (dunsztolás)399
Gyümölcsök eltevése levesekhez, mártásokhoz és süteményekhez406
Gyümölcsízek (lekvárok)407
Kocsonyás gyümölcsízek (dzsemek)411
Gyümölcsszörpök415
Főzelékfélék tartósítása417
Befőzéssel tartósított zöldségfélék418
Sózással tartósított zöldségfélék420
Szárított zöldségfélék421
Savanyúság423
Utószó a férfiakhoz426
Tárgymutató428

Horváth Ilona

Horváth Ilona műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Horváth Ilona könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem