kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Magyar Nők Országos Tanácsa-Kossuth Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Könyvkötői papírkötés |
Oldalszám: | 457 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 22 cm x 15 cm |
ISBN: | 963-09-3183-4 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkkal. Tizennegyedik kiadás. |
Bevezető | 5 |
Ki vagyok - mire van szükségem? | 7 |
A vitaminokról | 16 |
Ízekről - fűszerekről | 18 |
A korszerű konyha berendezése | 23 |
Városi konyha | 23 |
Vidéki konyha | 25 |
A háztartás megszervezése | 27 |
A főzés munkamenete, konyhatechnikai eljárások | 29 |
Előkészítő eljárások | 29 |
Elkészítő eljárások | 32 |
Néhány gyakorlati tanács az ételek elkészítéséhez | 35 |
Az anyagok lazítása | 35 |
Ízesítés | 36 |
Sűrítés | 36 |
Rántáskészítés | 36 |
Habarás | 37 |
Bundázás (panírozás) | 38 |
Bundázás más módjai | 38 |
Lerakás, rétegzés | 39 |
Töltés | 39 |
Derítés, tisztítás | 39 |
Áttörés (passzírozás) | 39 |
Sűrűre főzés vagy verés | 40 |
Habverés | 40 |
Kocsonyásítás zselatinnal | 40 |
Befejező eljárások | 41 |
Tálalás, terítés | 41 |
Segítőtársaink a konyhában | 43 |
Kuktafazék | 44 |
Teflonedények | 46 |
Alumíniumfólia (alufólia) | 46 |
Római tál | 47 |
Rostsütők | 48 |
Ételleírások | 49 |
Levesek | 51 |
Zöldséglevesek | 52 |
Húslevesek | 58 |
Habart gyümölcslevesek | 62 |
Rántott levesek | 64 |
Tésztalevesek | 65 |
Száraz hüvelyesekből készült levesek | 67 |
Vegyes levesek | 68 |
Levesbe való betétek | 68 |
Előételek | 73 |
Sós felfújtak (pudingok) | 73 |
Tészta előételek | 78 |
Főzelékfélék | 85 |
Burgonya | 85 |
Zöldfőzelékek | 91 |
Zöldséges egytálételek | 106 |
Gombás egytálételek | 121 |
Húsok | 125 |
A húsokról általában | 125 |
A húsok előkészítése, párolása és sütése | 126 |
Marhahúsok | 127 |
Borjúhúsok | 138 |
Sertéshúsok | 142 |
A sertés házi feldolgozása | 147 |
Bárány- és birkahúsok (juhfélék) | 153 |
Belsőrészek: máj, vese, velő, tüdő, vér, aprólék | 155 |
Szárnyasok | 158 |
Csirkéből készült ételek | 159 |
A gyöngycsirke és a gyöngytyúk elkészítése | 164 |
A kacsa sütése | 164 |
A hízott liba feldolgozása | 165 |
A pulyka feldolgozása | 170 |
Pecsenyék házinyúlból | 171 |
Vadak | 172 |
Vadszárnyasok | 176 |
Halak | 178 |
Felvágottból készülő és hústalan feltétek főzelékekhez, mártásokhoz | 183 |
Tojásételek | 189 |
Meleg szendvicsek | 197 |
Köretek | 200 |
Mártások | 204 |
Meleg mártások | 205 |
Hideg mártások | 208 |
Saláták | 213 |
Hidegkonyha | 222 |
Szendvicsek | 237 |
Meleg tészták | 241 |
Főtt tészták | 241 |
Puliszkafőzés | 248 |
Burgonyás tészták | 250 |
Palacsinták | 251 |
Vegyes tészták | 255 |
Kelt tészták | 258 |
Rétestészták | 264 |
Rétestöltelékek | 265 |
Édes felfújtak | 267 |
Felfújtakhoz való mártások, sodók, öntetek | 271 |
Leveles tészták | 275 |
Hajtogatott leveles vajastészták | 275 |
Gyorsan készíthető leveles vajastészta | 279 |
Élesztővel készült hajtogatott leveles vajastészták | 280 |
Hájas tészták | 281 |
Különböző leveles tészták | 284 |
Sütemények | 285 |
Égetett vagy forrázott tészták | 285 |
Kevert tészták | 286 |
Omlós tészták vagy linzerek | 291 |
Élesztős omlós tészták | 292 |
Élesztő nélküli omlós tészták | 295 |
Vegyes édes aprósütemények | 301 |
Mézes tészták | 309 |
Sós aprósütemények | 312 |
Leveles vajastészták felhasználása sós süteményekhez | 316 |
Torták | 318 |
Sütemények - torták sütés nélkül | 326 |
Babapiskótából készült torták: édességek | 329 |
Tortakrémek - tortabevonatok | 330 |
Vegyes édességek | 337 |
Habok, krémek | 337 |
Gyümölcsből készített édességek | 347 |
Gyümölcssaláták | 351 |
Fagylaltok - parfék | 355 |
Egyszerű, házilag készíthető cukorkák | 360 |
Italok | 363 |
Turmixitalok | 371 |
Befőzések | 374 |
Gyümölcsök eltevése levesekhez, mártásokhoz és süteményekhez | 382 |
Gyümölcsízek (lekvárok) | 383 |
Darabos gyümölcsízek (dzsemek) | 387 |
Gyümölcskocsonyák - zselék | 390 |
Gyümölcsszörpök | 391 |
Főzelékek tartósítása | 393 |
Befőzéssel tartósított zöldségfélék | 393 |
Sózással tartósított zöldségfélék | 395 |
Szárított zöldségfélék | 396 |
Savanyúságok | 398 |
A korszerű konyha új anyagai | 401 |
Gyorsfagyasztott ételek | 401 |
Gyorsfagyasztás - házilag | 403 |
Mit kell tudnunk a gyorsfagyasztott gyümölcsökről? | 404 |
Mit kell tudnunk a mélyhűtött zöldségekről, főzelékekről? | 406 |
Mit kell tudnunk a gyorsfagyasztott húsokról, halakról? | 408 |
Hogyan készítsük el a gyorsfagyasztott köreteket, tésztákat? | 410 |
Hogyan készítsük el a gyorsfagyasztott készételeket? | 412 |
Mit kell tudnunk a fagylaltokról, parfékról? | 414 |
Félkész ételek - por és pehely alakban | 414 |
Tudnivalók a konzervekről | 418 |
Főzés-sütés a szabadban | 420 |
Hogyan alakítsuk ki a kertben a főzés-sütés helyét? | 420 |
Mit főzhetünk a szabadban? | 421 |
Mit süssünk a szabadban? | 423 |
Rostonsültek | 423 |
Nyársonsültek | 427 |
Rostonsültek, nyársonsültek tálalása | 427 |
Alufóliában sültek | 428 |
Krémek - tubusban, üvegbe, dobozban | 431 |
Alapanyagok | 431 |
Ízesítők | 432 |
Különféle tanácsok | 436 |
Mit készíthetünk el 30 perc alatt? | 436 |
Egyéb tanácsok | 437 |
Elrontott ételek helyrehozása | 439 |
Maradék ételek felhasználása | 441 |
Mit kell tudni a beteg élelmezéséről? | 442 |
Tárgymutató | 445 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.