1.062.403

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Szakácskönyv

Új, bővített kiadás.

Szerző
Grafikus
Kisújszállás
Kiadó: Pannon-Literatúra Kft.
Kiadás helye: Kisújszállás
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 479 oldal
Sorozatcím: Szalay könyvek
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 14 cm
ISBN: 978-963-251-595-3
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. Új, bővített kiadás.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Horváth Ilona szakácskönyve a magyar gasztronómia alapművévé vált. Generációk tanultak belőle sütni-főzni, s egy időben szinte minden háztartásban fellelhető volt egy-egy féltve őrzött példánya. Az évek hosszú sora alatt aztán eltűnt a szemünk elől.
Most végre újra kezünkbe foghatjuk ezt a különleges könyvet, melynek segítségével megismerhetjük és elkészíthetjük a tradicionális magyar konyha remekeit.
A szakácskönyv receptjeit felfrissítettük, tartalmát aktualizáltuk, hogy ma is ugyanolyan nélkülözhetetlen segítőtársunk legyen a konyhában, amilyen első megjelenésének idején volt.

Tartalom

Bevezető 5
Ki vagyok - mire van szükségem? 7
Szervezetünk napi tápanyagigénye 8
Testtömegindex 12
A vitaminokról 25
Ízekről - fűszerekről 27
A korszerű konyha berendezése 30
A háztartás megszervezése 31
Konyhatechnikai eljárások 32
Előkészítő eljárások 32
Elkészítő eljárások 35
Néhány gyakorlati tanács az ételek elkészítéséhez 38
Az anyagok lazítása 38
Ízesítés 39
Sűrítés 39
Rántáskészítés 39
Habarás 40
Bundázás (panírozás) 41
A bundázás más módjai 41
Lerakás, rétegezés 41
Töltés 42
Derítés, tisztítás 42
Áttörés (passzírozás) 42
Sűrűre főzés vagy verés 43
Habverés 43
Kocsonyásítás zselatinnal 43
Befejező eljárások 44
Tálalás, terítés 44
Segítőtársaink a konyhában 46
Kuktafazék 46
Teflon- és kerámiabevonatú edények 48
Alumíniumfólia (alufólia) 49
Római tál 50
Rostsütők 50
Mikrohullámú készülék 51
Jénai edények 53
Egyéb praktikus konyhaeszközök 53
Ételleírások 54
Levesek 55
Zöldséglevesek 56
Habart gyümölcslevesek 68
Rántott levesek 70
Tésztalevesek 71
Szárazhüvelyesekből készült levesek 73
Vegyes levesek 73
Levesbe való betétek 74
Előételek 80
Sós felfújtak (pudingok) 80
Tésztás előételek 85
Főzelékfélék 92
Zöldfőzelékek 97
Főzelékek szárazhüvelyesekből 111
Zöldséges egytálételek 112
A húsokról általában 133
A húsok előkészítése, párolása és sütése 134
Marhahúsok 135
Borjúhúsok 146
Sertéshúsok 151
A húsok sózása és pácolása 162
Füstöletlen fehér sós szalonna 163
Füstölt szalonna zsírban abálva 163
Zsírban lesütött és füstölt húsok 163
Bárány- és birkahúsok (juhfélék) 164
Szárnyasok 169
Vadak 183
Halak 189
Feltétek főzelékekhez, mártásokhoz 195
Tojásételek 202
Melegszendvicsek 210
Köretek 213
Mártások 216
Meleg mártások 216
Hideg mártások 220
Saláták 224
Hidegkonyha 234
Szendvicsek 249
Melegtészták 253
Főtt tészták 253
Puliszkafőzés 261
Burgonyás tészták 262
Palacsinták 264
Vegyes tészták 268
Kelt tészták 271
Rétestészták 278
Édes felfújtak 282
Felfújtakhoz való mártások, sodók, öntetek 287
Sodók 288
Öntetek 289
Leveles tészták 290
Hajtogatott leveles vajastészták 290
Leveles vajastészták készítése 291
Gyorsan készíthető leveles vajastészta 294
Élesztővel készült, hajtogatott leveles vajastészták 294
Hájas tészták 296
Különböző leveles tészták 298
Sütemények 299
Égetett vagy forrázott tészták 299
Kevert tészták 300
Omlós tészták vagy linzerek 305
Élesztős omlós tészták 306
Élesztő nélküli omlós tészták 308
Vegyes édes aprósütemények 315
Mézestészták 323
Sós aprósütemények 327
Torták 332
Sütemények, torták sütés nélkül 341
Tortakrémek - tortabevonatok 345
Tanácsok a krémek készítéséhez 345
Tortabevonatok 347
Színesítés 351
Díszítés krémmel 351
Vegyes édességek 352
A tejszínhab felverése és kezelése 358
Gyümölcsből készített édességek 363
Gyümölcssaláták 367
Fagylaltok - parfék 369
Egyszerű, házilag készíthető cukorkák 374
Italok 377
Kávéfőzés 377
Teafőzés 378
Likőrök eszenciával készítve 383
Bólé készítése 383
Turmixitalok 386
Tartósítás 388
Előkészületek a befőzéshez 389
A befőttek kigőzölése (dunsztolás) 389
Befőttek szirupban, gőzölés nélkül 390
Gyümölcsök eltevése levesekhez, mártásokhoz és süteményekhez 394
Vegyes gyümölcsízek 398
Cukor nélküli gyümölcsízek 399
Darabos gyümölcsízek (dzsemek) 399
Gyümölcskocsonyák - zselék 402
Gyümölcsszörpök 403
Főzelékfélék tartósítása 405
Befőzéssel tartósított zöldségfélék 405
Sózással tartósított zöldségfélék 407
Szárított zöldségfélék 409
Savanyúságok 409
Korszerű tartósító eljárások 412
Gyorsfagyasztott ételek 412
A gyorsfagyasztott gyümölcsök felhasználása 413
A mélyfagyasztott zöldségek, főzelékek felhasználása 414
A gyorsfagyasztott húsok, halak elkészítése 417
A gyorsfagyasztott köretek, tészták elkészítése 419
A gyorsfagyasztott készételek felhasználása 420
Fagylaltok, parfék 421
Tudnivalók a konzervekről 425
Sütés-főzés a szabadban 427
Hogyan alakítsuk ki a kertben a főzés-sütés helyét? 427
Mit főzhetünk a szabadban? 428
Mit süssünk a szabadban? 429
Nyársonsültek 434
Rostonsültek, nyársonsültek tálalása 434
Alufóliában sültek 435
Krémek - tubusban, üvegben, dobozban 438
Alapanyagok 438
Ízesítők 439
Különféle tanácsok 443
Egyéb tanácsok 443
Elrontott ételek helyrehozása 445
Maradék ételek felhasználása 446
Mit kell tudni a beteg élelmezéséről? 447
Tárgymutató 450

Horváth Ilona

Horváth Ilona műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Horváth Ilona könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem