kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Magyar Nők Országos Tanácsa |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 447 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Néhány fekete-fehér ábrával illusztrálva. |
Bevezető | 5 |
Ki vagyok - mire van szükségem? | 7 |
A vitaminokról | 19 |
Ízekről - fűszerekről | 22 |
A korszerű konyha berendezése | 27 |
Városi konyha | 27 |
Vidéki konyha | 30 |
A háztartás megszervezése | 31 |
A főzés munkamenete. Konyhatechnikai eljárások | 33 |
Előkészítő eljárások | 33 |
Elkészítő eljárások | 36 |
Néhány gyakorlkati tanács az ételek elkészítéséhez | 40 |
Az anyagok lazítása | 40 |
Ízesítés | 41 |
Sűrítés | 41 |
Rántáskészítés | 42 |
Habarás | 43 |
Bundázás (panírozás) | 44 |
Lerakás, rétegezés | 44 |
Töltés | 45 |
Derítés, tisztítás | 45 |
Áttörés, passzírozás | 45 |
Sűrűre főzés vagy verés | 46 |
Habverés | 46 |
Kocsonyásítás zselatinnal | 47 |
Befejező eljárások | 47 |
Tálalás, terítés | 47 |
Ételleírások | 50 |
Levesek | 50 |
Zöldséglevesek | 51 |
Húslevesek | 57 |
Habart gyümölcslevesek | 62 |
Rántott levesek | 64 |
Krémlevesek | 66 |
Száraz hüvelyesekből készült levesek | 67 |
Vegyes levesek | 68 |
Levesbe való betétek | 68 |
Előételek | 73 |
Sós felfújtak (pudingok) | 73 |
Felfújtakhoz való mártások | 79 |
Sós tekercsek | 80 |
Főzelékfélék | 81 |
Burgonya | 82 |
Száraz hüvelyesek | 83 |
Zöldfőzelékek | 83 |
Gombák | 88 |
Főzelékek elkészítése | 89 |
Húsok | 121 |
A húsokról általában | 121 |
A húsok előkészítése, párolása és sütése | 123 |
Marhahúsok | 124 |
Borjúhúsok | 138 |
Sertéshúsok | 141 |
A sertés házi feldolgozása | 146 |
Bárány- és birkahúsok (juhfélék) | 153 |
Szárnyasok | 154 |
Vagdalt húsok | 165 |
Kirántott húsok | 167 |
Natúrszeletek sütése | 168 |
Nyársonsültek | 171 |
Vadak | 172 |
Halak | 177 |
Belsőrészek: máj, vese, velő, tüdő, vér | 183 |
Mártások | 185 |
Köretek | 190 |
Zöldségköretek | 195 |
Hústalan feltétek főzelékekhez és mártásokhoz | 196 |
Tojásételek | 200 |
Saláták | 207 |
Gyorsan készülő, egyszerű vacsoraételek | 214 |
Tésztafélék | 222 |
Főtt tészták | 222 |
Palacsinták | 235 |
Kelt tészták | 240 |
Rétestészták | 248 |
Hajtogatott leveles vajastészták | 251 |
Hájas tészták | 259 |
Különböző leveles tészták | 261 |
Égetett vagy forrázott tészták | 262 |
Kavart tészták | 264 |
Omlós tészták vagy linzerek | 267 |
Vegyes meleg tészták | 277 |
Sós aprósütemények | 279 |
Vegyes édes aprósütemények | 285 |
Torták | 297 |
Vegyes édességek | 324 |
Gyümölcssaláták | 341 |
Fagylaltok | 345 |
Egyszerű, házilag készíthető cukorkák | 349 |
Italok | 351 |
Hidegkonyha | 362 |
Hideg mártások | 379 |
Szendvicsek | 382 |
Különféle tanácsok | 388 |
Mit készíthetünk el 30 perc alatt? | 388 |
Elrontott ételek helyrehozása | 389 |
Egyéb tanácsok | 390 |
Maradék ételek felhasználása | 394 |
Mit kell tudni a betegélelmezésről? | 395 |
Befőzések | 397 |
A befőttek kigőzölése (dunsztolás) | 399 |
Gyümölcsök eltevése levesekhez, mártásokhoz és süteményekhez | 406 |
Gyümölcsízek (lekvárok) | 407 |
Kocsonyás gyümölcsízek (dzsemek) | 411 |
Gyümölcsszörpök | 415 |
Főzelékfélék tartósítása | 417 |
Befőzéssel tartósított zöldségfélék | 418 |
Sózással tartósított zöldségfélék | 420 |
Szárított zöldségfélék | 421 |
Savanyúság | 423 |
Utószó a férfiakhoz | 426 |
Tárgymutató | 428 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.