1.062.087

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Szakácskönyv

Szerző
Szerkesztő
Budapest
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött keménykötés
Oldalszám: 432 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 25 cm x 18 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal. Hatodik kiadás.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Ennek a könyvnek az a célja, hogy segítséget nyújtson a háziasszonyoknak és a magukat továbbképezni akaró szakácsoknak, amikor hosszú évtizedek óta kipróbált, jó ételleírásokat közöl a szükséges... Tovább

Előszó

Ennek a könyvnek az a célja, hogy segítséget nyújtson a háziasszonyoknak és a magukat továbbképezni akaró szakácsoknak, amikor hosszú évtizedek óta kipróbált, jó ételleírásokat közöl a szükséges anyaghányadok pontos megjelölésével, megismertet a sütés-főzés technikájával, útbaigazításokat nyújt az étrend összeállításának fontos munkájához és sok egyéb gyakorlati tanáccsal szolgál. De nemcsak a sütés-főzés mai ismereteit kívánjuk közkinccsé tenni, hanem egyúttal igyekszünk a jövő fejlődésének útját is megjelölni.
A jó konyha egyik titka a változatosság. Életszínvonalunk emelkedésével függ össze az egyre magasabb igények kielégítése. A dolgozó nemcsak egyszerűen éhségét akarja csillapítani, hanem a gondosan elkészített, ízletes ételekben, választékos és változatos étkezésekben örömet is talál. Ezért kaptak helyet e könyv lapjain a legegyszerűbb ételektől kezdve a legválogatottabb falatokig, a különleges nemzeti ételreceptekig a legjobb ételleírások. A konyha vagy a háztartás vezetőjétől függ, hogy idejét ügyesen beosztva, az anyagi lehetőségek keretei között, egyéni ízlésének megfelelően jó és tápláló ételeket készítsen ellátottjai, szerettei számára.
Nem elegendő azonban, hogy jó ételeket készítsünk. Rendkívül fontos, hogy ízletesen tálaljunk, mert a legfinomabb étel sem étvágygerjesztő, ha ízléstelenül tesszük az asztalra. Vissza

Tartalom

Bevezetés3
A sütés-főzés alapfogalmai7
Levesek és levesbetétek11
Levesek13
Levesbetétek29
Mártások33
Hideg mártások35
Meleg mártások39
Hideg-meleg előételek és szendvicsek54
Hideg előételek55
Szendvicsek65
Meleg előételek69
Tojásételek81
Halételek, rákból, békából készülő ételek93
Hideg halak94
Meleg halak96
Rákok békák107
Húsok111
Marha114
Borjú139
Sertés154
Bárány és ürü174
Vad és vadszárnyas181
Szárnyasok189
Főzelékek és köretek221
Főzelékek222
Köretek228
Saláták236
Tészták, fagylaltok és parfait243
Főtt tészták243
Rétesek250
Kelt tészták252
Pogácsák256
Vajas tészták268
Vegyes teasütemények270
Sütés nélkül készíthető sütemények278
Kevert és égetett tészták280
Felfújtak284
Pudingok287
Krémek289
Torták297
Különleges sütemények302
Fagylaltok és parfait-k305
A sajtokról és a sajtos ételekről310
A kávé és a tea jelentősége élelmezésünkben és azok korszerű főzése314
Egytál ételek - gyorsfőzés - befőzés322
Egytál ételek323
Gyorsfőzés340
Befőzés346
Kímélő ételek361
Levesek365
Előételek370
Halételek371
Húsételek373
Főzelékek376
Köretek378
Tészták380
Orosz ételkülönlegességek383
Étrendek összeállítása388
A terítés és felszolgálás394
Háztartási tanácsok412
Házilag készült likőrök413
Vegyes tanácsok413
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem