1.062.107

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Szakácskönyv

A takarékos főzés titka 226 recepttel

Szerző
Budapest
Kiadó: Franklin-Társulat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői papírkötés
Oldalszám: 79 oldal
Sorozatcím: Közhasznú Családi Könyvtár
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: Nyomatta a Franklin-Társulat nyomdája.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Mindenki tudja, hogy nem azért élünk, hogy együnk, hanem azért élünk, mert eszünk.
Minden értelmes gazdasszonynak tehát otthonosnak kell lennie a konyhában, ismernie kell a konyhászatnak legalább... Tovább

Előszó

Mindenki tudja, hogy nem azért élünk, hogy együnk, hanem azért élünk, mert eszünk.
Minden értelmes gazdasszonynak tehát otthonosnak kell lennie a konyhában, ismernie kell a konyhászatnak legalább az általános alapszabályait; tudnia kell, miként lehet takarékosan jó és tápláló ételeket készíteni.
A takarékosság a konyhában abból áll, hogy a főzőnő mindent feltudjon használni, a miben még némi táperő találtatik; hogy a tápszereket legtáplálóbb részeitől, czéltalan vizben való áztatással vagy kiszárítással meg ne fossza; hogy megpörkölt zsírral az ételeket s az emésztést meg ne rontsa.
A takarékossághoz tartozik, hogy olcsó, de romlott vagy silány tápszerekkel a családtagok egészségét a gazdasszony ne veszélyeztesse; hogy nyitott edényekben az ételeket ne főzze, mert a párával elszáll a táperő nagyrésze; hogy a tüzelőfát mennél vékonyabbra hasogassa, mert csak így lehet kevés fával sokat főzni.
Mindezekből pedig világos, hogy a takarékos főzés nem abból áll, hogy az ételektől a szükséges kellékeket elvonjuk, hanem abból, hogy a tápszereket ismerjük s azokat czélszerűen, egészséget és erőt növelő módon összeállítani tudjuk. Vissza

Tartalom

Bevezetés 5
I. Levesek 6
II. Húslevesbe való tészták 13
III. Előételek (Assziettek) 15
IV. Marhahús 20
V. Mártások 25
VI. Főzelékek 29
VII. Borjú, ürü és bárány húsok 35
VIII. Szárnyasok 41
IX. Sertés és vadhús 51
X. Halak 58
XI. Tészták 64
XII. Tojás ételek és saláták 76

Vörös Eszter

Vörös Eszter műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Vörös Eszter könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem