1.062.087

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Szakácskönyv

Szerző
Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői vászonkötés
Oldalszám: 429 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 25 cm x 18 cm
ISBN:
Megjegyzés: Néhány fekete-fehér fotóval. Negyedik bővített kiadás.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Ennek a könyvnek az a célja, hogy segítséget nyújtson a háziasszonyoknak és a magukat továbbképezni akaró szakácsoknak, amikor hosszú évtizedek óta kipróbált, jó ételleírásokat közöl a szükséges... Tovább

Előszó

Ennek a könyvnek az a célja, hogy segítséget nyújtson a háziasszonyoknak és a magukat továbbképezni akaró szakácsoknak, amikor hosszú évtizedek óta kipróbált, jó ételleírásokat közöl a szükséges anyaghányadok pontos megjelölésével, megismertet a sütés-főzés technikájával, útbaigazításokat nyújt az étrend összeállításának fontos munkájához és sok egyéb gyakorlati tanáccsal szolgál. De nemcsak a sütés-főzés mai ismereteit kívánjuk közkinccsé tenni, hanem egyúttal igyekszünk a jövő fejlődésének útját is megjelölni.
A jó konyha egyik titka a változatosság. Életszínvonalunk emelésével függ össze az egyre magasabb igények kielégítése. A dolgozó nemcsak egyszerűen éhségét akarja csillapítani, hanem a gondosan elkészített, ízletes ételekben, választékos és változatos étkezésekben örömet is talál. Ezért kaptak helyet e könyv lapjain a legegyszerűbb ételektől kezdve a legválogatottabb falatokig, a különleges nemzeti ételreceptekig a legjobb ételleírások. A konyha vagy a háztartás vezetőjétől függ, hogy idejét ügyesen beosztva, az anyagi lehetőségek keretei között, egyéni ízlésének megfelelően jó és tápláló ételeket készítsen ellátottjai, szerettei számára.
Vissza

Tartalom

Bevezetés3
A sütés-főzés alapfogalmai7
Levesek és levesbetétek11
Levesek13
Levesbetétek29
Mártások33
Hideg mártások35
Meleg mártások39
Hideg-meleg előételek és szendvicsek54
Hideg előételek55
Szendvicsek65
Meleg előételek69
Tojásételek81
Halételek, rákból, békából készülő ételek93
Hideg halak94
Meleg halak96
Rákok békák107
Húsok111
Marha114
Borjú139
Sertés154
Bárány és ürü174
Vad és vadszárnyas181
Szárnyasok189
Főzelékek és köretek221
Főzelékek222
Köretek228
Saláták236
Tészták, fagylaltok és parfait243
Főtt tészták243
Rétesek250
Kelt tészták252
Pogácsák256
Vajas tészták268
Vegyes teasütemények270
Sütés nélkül készíthető sütemények278
Kevert és égetett tészták280
Felfújtak284
Pudingok287
Krémek289
Torták297
Különleges sütemények302
Fagylaltok és parfait-k305
Egytál ételek - gyorsfőzés - befőzés310
Egytál ételek311
Gyorsfőzés328
Befőzés334
Kímélő ételek346
Levesek350
Előételek355
Halételek356
Húsételek358
Főzelékek361
Köretek363
Tészták365
Orosz ételkülönlegességek368
Étrendek összeállítása373
A terítés és felszolgálás379
Háztartási tanácsok397
Házilag készült likőrök397
Vegyes tanácsok398
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem