kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Magyar Nők Országos Tanácsa-Kossuth Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Könyvkötői papírkötés |
Oldalszám: | 567 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | 963-09-2045-X |
Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkkal. |
Bevezető | 5 |
Ki vagyok - mire van szükségem? | 7 |
A vitaminokról | 18 |
Ízekről - fűszerekről | 21 |
A korszerű konyha berendezése | 27 |
Városi konyha | 27 |
Vidéki konyha | 30 |
A háztartás megszervezése | 32 |
A főzés munkamenete, konyhatechnikai eljárások | 34 |
Előkészítő eljárások | 34 |
Elkészítő eljárások | 37 |
Néhány gyakorlati tanács az ételek elkészítéséhez | 42 |
Az anyagok lazítása | 42 |
Ízesítés | 42 |
Sűrítés | 43 |
Rántáskészítés | 43 |
Habarás | 44 |
Bundázás (panírozás) | 45 |
Bundázás más módjai | 45 |
Lerakás, rétegzés | 46 |
Töltés | 46 |
Derítés, tisztítás | 47 |
Áttörés (passzírozás) | 47 |
Sűrűre főzés vagy verés | 47 |
Habverés | 48 |
Kocsonyásítás zselatinnal | 48 |
Befejező eljárások | 49 |
Tálalás, terítés | 49 |
Segítőtársaink a konyhában | 52 |
Kuktafazék | 52 |
Teflonedények | 55 |
Alumínium fólia (alufólia) | 55 |
Rostsütők | 57 |
Római tál | 57 |
Ételleírások | 59 |
Levesek | 61 |
Zöldséglevesek | 63 |
Húslevesek | 69 |
Habart gyümölcslevesek | 76 |
Rántott levesek | 78 |
Tésztalevesek | 79 |
Száraz hüvelyesekből készült levesek | 81 |
Vegyes levesek | 82 |
Levesbe való betétek | 82 |
Előételek | 88 |
Sós felfújtak (pudingok) | 89 |
Tészta előételek | 95 |
Főzelékfélék | 103 |
Burgonya | 104 |
Zöldfőzelékek | 110 |
Zöldséges egytálételek | 129 |
Gombás egytálételek | 148 |
Húsok | 153 |
A húsokról általában | 153 |
A húsok előkészítése, párolása és sütése | 155 |
Marhahúsok | 156 |
Borjúhúsok | 170 |
Sertéshúsok | 175 |
A sertés házi feldolgozása | 180 |
Bárány- és birkahúsok (juhfélék) | 189 |
Belsőrészek: máj, vese, velő, tüdő, vér, aprólék | 190 |
Szárnyasok | 195 |
Csirkeételek | 196 |
A gyöngycsirke és a gyöngytyúk elkészítése | 202 |
A kacsa sütése | 203 |
A hízott liba feldolgozása | 204 |
A pulyka feldolgozása | 210 |
Pecsenyék házinyúlból | 211 |
Vadak | 213 |
Vadszárnyasok | 217 |
Halak | 220 |
Felvágottból készülő és hústalan feltétek főzelékekhez, mártásokhoz | 227 |
Tojásételek | 235 |
Meleg szendvicsek | 246 |
Köretek | 250 |
Mártások | 254 |
Meleg mártások | 255 |
Hideg mártások | 260 |
Saláták | 265 |
Hidegkonyha | 277 |
Szendvicsek | 295 |
Meleg tészták | 301 |
Főtt tészták | 301 |
Puliszkafőzés | 310 |
Burgonyás tészták | 312 |
Palacsinták | 314 |
Vegyes tészták | 319 |
Kelt tészták | 322 |
Rétestészták | 329 |
Rétestöltelékek | 331 |
Édes felfújtak | 334 |
Felfújtakhoz való mártások, sodók, öntetek | 339 |
Leveles tészták | 343 |
Hajtogatott leveles vajastészták | 343 |
Gyorsan készíthető leveles vajastészta | 349 |
Élesztővel készült hajtogatott leveles vajastészták | 349 |
Hájas tészták | 351 |
Különböző leveles tészták | 353 |
Sütemények | 355 |
Égetett vagy forrázott tészták | 355 |
Kevert tészták | 357 |
Omlós tészták vagy linzerek | 363 |
Élesztős omlós tészták | 364 |
Élesztő nélküli omlós tészták | 367 |
Vegyes édes aprósütemények | 375 |
Mézes tészták | 385 |
Sós aprósütemények | 388 |
Leveles vajastészták felhasználása sós süteményekhez | 393 |
Torták | 395 |
Sütemények - torták sütés nélkül | 405 |
Babapiskótából készült torták: édességek | 407 |
Tortakrémek - tortabevonatok | 409 |
Vegyes édességek | 417 |
Habok, krémek | 417 |
Gyümölcsből készített édességek | 429 |
Gyümölcssaláták | 435 |
Fagylaltok - parfék | 439 |
Egyszerű, házilag készíthető cukorkák | 445 |
Italok | 448 |
Turmix-italok | 458 |
Befőzések | 461 |
Gyümölcsök eltevése levesekhez, mártásokhoz és süteményekhez | 470 |
Gyümölcsízek (lekvárok) | 472 |
Darabos gyümölcsízek (dzsemek) | 476 |
Gyümölcskocsonyák - zselék | 480 |
Gyümölcsszörpök | 482 |
Főzelékek tartósítása | 484 |
Befőzéssel tartósított zöldségfélék | 484 |
Sózással tartósított zöldségfélék | 487 |
Szárított zöldségfélék | 489 |
Savanyúságok | 490 |
A korszerű konyha új anyagai | 494 |
Gyorsfagyasztott ételek | 494 |
Gyorsfagyasztás - házilag | 496 |
Mit kell tudnunk a gyorsfagyasztott gyümölcsökről? | 499 |
Mit kell tudnunk a mélyhűtött zöldségekről, főzelékekről? | 500 |
Mit kell tudnunk a gyorsfagyasztott húsokról, halakról? | 503 |
Hogyan készítsük el a gyorsfagyasztott köreteket, tésztákat? | 505 |
Hogyan készítsük el a gyorsfagyasztott készételeket? | 507 |
Mit kell tudnunk a fagylaltokról, parfékról? | 509 |
Félkész ételek - por és pehely alakban | 510 |
Tudnivalók a konzervekről | 515 |
Főzés-sütés a szabadban | 517 |
Hogyan alakítsuk ki a kertben a főzés-sütés helyét? | 518 |
Mit főzhetünk a szabadban? | 519 |
Mit süssünk a szabadban? | 520 |
Rostonsültek | 521 |
Nyársonsültek | 525 |
Rostonsültek, nyársonsültek tálalása | 526 |
Alufóliában sültek | 527 |
Krémek - tubusban, üvegbe, dobozban | 530 |
Alapanyagok | 531 |
Ízesítők | 532 |
Különféle tanácsok | 536 |
Mit készíthetünk el 30 perc alatt? | 536 |
Egyéb tanácsok | 537 |
Elrontott ételek helyrehozása | 540 |
Maradék ételek felhasználása | 542 |
Mit kell tudni a beteg élelmezéséről? | 543 |
Tárgymutató | 547-567 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.