1.060.405

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Szakácskönyv

Szerző
Szerkesztő
Budapest
Kiadó: Budapest Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 402 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 22 cm x 15 cm
ISBN: 963-292-065-1
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Bevezető5
Ki vagyok - mire van szükségem?6
A vitaminokról14
Ízekről - fűszerekről15
A háztartás megszervezése20
A főzés munkamenete, konyhatechnikai eljárások22
Előkészítő eljárások22
Elkészítő eljárások24
Néhány gyakorlati tanács az ételek elkészítéséhez27
Az anyagok lazítása27
Ízesítés28
Sűrítés28
Rántáskészítés28
Habarás29
Bundázás (panírozás)30
Bundázás más módjai30
Lerakás, rétegzés30
Töltés31
Derítés, tisztítás31
Áttörés (passzírozás)31
Sűrűre főzés vagy verés32
Habverés32
Kocsonyásítás zselatinnal32
Befejező eljárások33
Tálalás, terítés33
Segítőtársaink a konyhában34
Kuktafazék34
Teflonedények36
Alumíniumfólia (alufólia) és folpack37
Római tál37
Rostsütők38
Mikrohullámú készülék38
Ételleírások43
Levesek43
Zöldséglevesek44
Húslevesek49
Habart gyümölcslevesek53
Rántott levesek55
Tésztalevesek56
Száraz hüvelyesekből készült levesek57
Vegyes levesek58
Levesbetétek58
Előételek63
Sós felfújtak (pudingok)63
Tészta előételek68
Főzelékfélék73
Burgonya73
Zöldfőzelékek77
Főzelékek száraz hüvelyesekből89
Zöldséges egytálételek91
Gombás ételek105
Húsok108
A húsokról általában108
A húsok előkészítése, párolása és sütése109
Marhahúsok110
Borjúhúsok120
Sertéshúsok123
A sertés házi feldolgozása127
Bárány- és birkahúsok (juhfélék)133
Belsőrészek: máj, vese, velő, tüdő, vér, aprólék134
Szárnyasok137
Csirkéből készült ételek138
A gyöngycsirke és a gyöngytyúk elkészítése142
A kacsa sütése142
A hízott liba feldolgozása143
A pulyka feldolgozása147
Házinyúl148
Vadak150
Vadszárnyasok152
Halak154
Felvágottból készülő és hústalan feltételek főzelékekhez, mártásokhoz159
Tojásételek165
Meleg szendvicsek172
Köretek175
Mártások178
Meleg mártások178
Hideg mártások182
Saláták186
Hidegkonyha194
Szendvicsek207
Meleg tészták211
Főtt tészták211
Puliszka217
Burgonyás tészták218
Palacsinták220
Vegyes tészták224
Kelt tészták226
Rétestészták231
Rétestöltelékek232
Édes felfújtak234
Felfújtakhoz való mártások, sodók, öntetek237
Leveles tészták240
Hajtogatott leveles vajastészták240
Gyorsan készíthető leveles vajastészta244
Élesztővel készült hajtogatott leveles vajastészták244
Hájas tészták246
Egyéb leveles tészták247
Sütemények249
Égetett vagy forrázott tészták249
Kevert tészták250
Omlós tészták vagy linzerek255
Élesztős omlós tészták255
Élesztő nélküli omlós tészták257
Vegyes édes aprósütemények263
Mézes tészták270
Sós aprósütemények272
Torták277
Babapiskótából készült torták, édességek286
Tortakrémek - tortabevonatok287
Sütés nélkül292
Vegyes édességek293
Habok, krémek293
Gyümölcsből készített édességek302
Gyümölcssaláták305
Fagylaltok - parfék308
Egyszerű, házilag készíthető cukorkák313
Italok315
Turmix-italok321
Tartósítás324
Gyümölcsök eltevése levesekhez, mártásokhoz és süteményekhez330
Gyümölcsízek (lekvárok)331
Darabos gyümölcsízek (dzsemek)334
Gyümölcskocsonyák (-zselék)337
Gyümölcsszörpök338
Főzelékek tartósítása339
Befőzéssel tartósított zöldségfélék340
Sózással tartósított zöldségfélék342
Szárított zöldségfélék343
Savanyúságok344
A korszerű konyha347
Gyorsfagyasztott ételek347
Gyorsfagyasztás házilag348
Mit kell tudnunk a gyorsfagyasztott gyümölcsökről?349
Mit kell tudnunk a mélyhűtött zöldségekről, főzelékekről?351
Mit kell tudnunk a gyorsfagyasztott húsokról, halakról?353
Hogyan készítsük el a gyorsfagyasztott köreteket, tésztákat?354
Hogyan készítsük el a gyorsfagyasztott készételeket?356
Mit kell tudnunk a fagylaltokról, parfékról?357
Félkész ételek - por és pehely alakban358
Tudnivalók a konzervekről361
Főzés-sütés a szabadban363
Hogyan alakítsuk ki a kertben a főzés-sütés helyét?363
Mit főzhetünk a szabadban?364
Mit süssünk a szabadban?365
Rostonsültek365
Nyársonsültek369
Rostonsültek, nyársonsültek tálalása369
Alufóliában sültek370
Krémek - tubusban, üvegben, dobozban372
Alapanyagok373
Ízesítők374
Különféle tanácsok377
Mit készíthetünk el 30 perc alatt?377
Egyéb tanácsok377
Elrontott ételek helyrehozása379
Maradék ételek felhasználása381
Mit kell tudni a beteg élelmezéséről?381
Tárgymutató384

Horváth Ilona

Horváth Ilona műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Horváth Ilona könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Szakácskönyv Szakácskönyv Szakácskönyv Szakácskönyv

A védőfólia felhólyagosodott, néhány lapon bejegyzés látható.

Állapot:
2.140 ,-Ft
11 pont kapható
Kosárba