kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Magyar Nők Országos Tanácsa-Kossuth Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 540 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | 963-09-0882-4 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkkal. |
Bevezető | 5 |
Ki vagyok - mire van szükségem? | 7 |
A vitaminokról | 19 |
Ízekről-fűszerekről | 22 |
A korszerű konyha berendezése | 27 |
Városi konyha | 27 |
Vidéki konyha | 29 |
A háztartás megszervezése | 31 |
A főzés munkamenete, konyhatechnikai eljárások | 33 |
Előkészítő eljárások | 33 |
Néhány gyakorlati tanács az ételek elkészítéséhez | 40 |
Az anyagok lazítása | 40 |
Ízesítés | 41 |
Sűrítés | 41 |
Rántáskészítés | 42 |
Habarás | 43 |
Bundázás (panírozás) | 44 |
Bundázás más módjai | 44 |
Lerakás, rétegezés | 44 |
Töltés | 45 |
Derítés, tisztítás | 45 |
Áttörés, passzírozás | 45 |
Sűrűre főzés vagy verés | 46 |
Habverés | 46 |
Kocsonyásítás zselatinnal | 47 |
Befejező eljárások | 47 |
Tálalás, terítés | 47 |
Segítőtársaink a konyhában | 50 |
Kuktafazék | 50 |
Teflonedények | 53 |
Alumínium fólia (alufólia) | 53 |
Rostsütők | 54 |
Ételleírások | 57 |
Levesek | 58 |
Zöldséglevesek | 61 |
Húslevesek | 67 |
Habart gyümölcslevesek | 73 |
Rántott levesek | 75 |
Tésztalevesek | 76 |
Száraz hüvelyesekből készült levesek | 78 |
Vegyes levesek | 79 |
Levesbe való betétek | 80 |
Előételek | 85 |
Sós felfújtak (pudingok) | 86 |
Tészta előételek | 91 |
Főzelékek | 99 |
Burgonya | 99 |
Zöldfőzelékek | 105 |
Zöldséges egytálételek | 124 |
Gombás egytálételek | 143 |
Húsok | 147 |
A húsokról általában | 147 |
A húsok előkészítése, párolása és sütése | 148 |
Marhahúsok | 150 |
Borjúhúsok | 163 |
Sertéshúsok | 168 |
A sertés házi feldolgozása | 173 |
Bárány- és birkahúsok (juhfélék) | 181 |
Belsőrészek: máj, vese, velő, tüdő, vér, aprólék | 182 |
Szárnyasok | 187 |
Csirkeételek | 188 |
A gyöngycsirke és a gyöngytyúk elkészítése | 193 |
A kacsa sütése | 194 |
A hízott liba feldolgozása | 195 |
A pulyka feldolgozása | 200 |
Pecsenyék házinyúlból | 202 |
Vadak | 204 |
Halak | 210 |
Felvágottból készülő és hústalan feltétek főzelékekhez, mártásokhoz | 216 |
Tojásételek | 224 |
Meleg szendvicsek | 234 |
Köretek | 238 |
Mártások | 242 |
Meleg mártások | 243 |
Hideg mártások | 247 |
Saláták | 252 |
Hidegkonyha | 263 |
Szendvicsek | 280 |
Meleg tészták | 258 |
Főtt tészták | 285 |
Puliszkafőzés | 294 |
Burgonyás tészták | 295 |
Palacsinták | 297 |
Vegyes tészták | 302 |
Kelt tészták | 304 |
Rétestészták | 311 |
Rétestöltelékek | 313 |
Édes felfújtak | 315 |
Felfújtakhoz való mártások, sodók, öntetek | 320 |
Leveles tészták | 323 |
Hajtogatott leveles vajastészták | 323 |
Gyorsan készíthető leveles vajastészta | 329 |
Élesztővel készült, hajtogatott leveles vajastészták | 329 |
Hájas tészták | 331 |
Különböző leveles tészták | 334 |
Sütemények | 335 |
Égetett vagy forrázott tészták | 335 |
Kevert tészták | 337 |
Omlós tészták vagy linzerek | 343 |
Élesztős omlós tészták | 343 |
Élesztő nélküli omlós tészták | 346 |
Vegyes édes aprósütemények | 354 |
Mézes tészták | 363 |
Sós aprósütemények | 366 |
Leveles vajastészták felhasználása sós süteményekhez | 371 |
Torták | 373 |
Sütemények-torták sütés nélkül | 383 |
Tortakrémek-tortabevonatok | 386 |
Vegyes édességek | 395 |
Habok, krémek | 395 |
Gyümölcsből készített édességek | 406 |
Gyümölcssaláták | 412 |
Fagylaltok-parfék | 416 |
Egyszerű, házilag készíthető cukorkák | 422 |
Italok | 425 |
Turmix-italok | 435 |
Befőzések | 437 |
Gyümölcsök eltevése levesekhez, mártásokhoz és süteményekhez | 446 |
Gyümölcsízek (lekvárok) | 448 |
Darabos gyümölcsízek (dzsemek) | 451 |
Gyümölcskocsonyák-zselék | 455 |
Gyümölcsszörpök | 457 |
Főzelékfélék tartósítása | 459 |
Befőzéssel tartósított zöldségfélék | 459 |
Sózással tartósított zöldségfélék | 462 |
Szárított zöldségfélék | 463 |
Savanyúságok | 465 |
A korszerű konyha új anyagai | 468 |
Gyorsfagyasztott ételek | 468 |
Mit kell tudnunk a gyorsfagyasztott gyümölcsökről? | 470 |
Mit kell tudnunk a mélyhűtött zöldségekről, főzelékekről? | 471 |
Mit kell tudnunk a gyorsfagyasztott húsokról? | 473 |
Hogyan készítsük el a gyorsfagyasztott köreteket, tésztákat? | 475 |
Hogyan készítsük el a gyorsfagyasztott készételeket? | 477 |
Mit kell tudnunk a fagylaltokról, parfékról? | 479 |
Félkész ételek - por és pehely alakban | 480 |
Tudnivalók a konzervekről | 485 |
Főzés-sütés a szabadban | 487 |
Hogyan alakítsuk ki a kertben a főzés-sütés helyét? | 488 |
Mit főzhetünk a szabadban? | 489 |
Mit süssünk a szabadban? | 490 |
Rostonsültek | 491 |
Nyársonsültek | 495 |
Rostonsültek, nyársonsültek tálalása | 496 |
Alufóliában sültek | 497 |
Krémek - tubusban, üvegben, dobozban | 500 |
Alapanyagok | 501 |
Ízesítők | 502 |
Különféle tanácsok | 505 |
Mit készíthetünk el 30 perc alatt? | 505 |
Egyéb tanácsok | 506 |
Elrontott ételek helyrehozása | 509 |
Maradék ételek felhasználása | 511 |
Mit kell tudni a beteg élelmezéséről? | 512 |
Tárgymutató | 515-536 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.