1.062.087

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Szakácskönyv

Szerző
Szerkesztő
Grafikus
Budapest
Kiadó: Magyar Nők Országos Tanácsa-Kossuth Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 540 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-09-0882-4
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Horváth Ilona népszerű szakácskönyvéne 9. - Feketéné, Nagy Angéla által - átdolgozott kiadása, megőrizve azokat az erényeit, amelyek eddig is oly kedveltté tették a kezdő és a gyakorlott háziasszonyok körében, a mai kor követelményeinek megfelelően új módon is segíti olvasóit. A korszerű, egészségesebb étkezés kívánalmai szerint tájékoztat az étolaj használatának módjáról, előnyeiről a zsírral szemben, s az egyes ételleírásoknál mindkét féle zsiradék mennyiségét megadja. Ismerteti a legújabb konyhatechnikai eljárásokat, az újfajta főzőedények használatát, a konzerv- és Mirelit-készítmények, a félkészételek, porok, ízesítők felhasználását és előnyeit. Mindez egyszerűbbé teszi az ételkészítést. Nagy figyelmet fordít a könyv a gyorsan elkészíthető, könnyen emészthető, ízletes ételek leírására, és sok jó tanácsot ad a korszerű otthoni és a szabadban való vendéglátás változatossá tételére is.

Tartalom

Bevezető5
Ki vagyok - mire van szükségem?7
A vitaminokról19
Ízekről-fűszerekről22
A korszerű konyha berendezése27
Városi konyha27
Vidéki konyha29
A háztartás megszervezése31
A főzés munkamenete, konyhatechnikai eljárások33
Előkészítő eljárások33
Néhány gyakorlati tanács az ételek elkészítéséhez40
Az anyagok lazítása40
Ízesítés41
Sűrítés41
Rántáskészítés42
Habarás43
Bundázás (panírozás)44
Bundázás más módjai44
Lerakás, rétegezés44
Töltés45
Derítés, tisztítás45
Áttörés, passzírozás45
Sűrűre főzés vagy verés46
Habverés46
Kocsonyásítás zselatinnal47
Befejező eljárások47
Tálalás, terítés47
Segítőtársaink a konyhában50
Kuktafazék50
Teflonedények53
Alumínium fólia (alufólia)53
Rostsütők54
Ételleírások57
Levesek58
Zöldséglevesek61
Húslevesek67
Habart gyümölcslevesek73
Rántott levesek75
Tésztalevesek76
Száraz hüvelyesekből készült levesek78
Vegyes levesek79
Levesbe való betétek80
Előételek85
Sós felfújtak (pudingok)86
Tészta előételek91
Főzelékek99
Burgonya99
Zöldfőzelékek105
Zöldséges egytálételek124
Gombás egytálételek143
Húsok147
A húsokról általában147
A húsok előkészítése, párolása és sütése148
Marhahúsok150
Borjúhúsok163
Sertéshúsok168
A sertés házi feldolgozása173
Bárány- és birkahúsok (juhfélék)181
Belsőrészek: máj, vese, velő, tüdő, vér, aprólék182
Szárnyasok187
Csirkeételek188
A gyöngycsirke és a gyöngytyúk elkészítése193
A kacsa sütése194
A hízott liba feldolgozása195
A pulyka feldolgozása200
Pecsenyék házinyúlból202
Vadak204
Halak210
Felvágottból készülő és hústalan feltétek főzelékekhez, mártásokhoz216
Tojásételek224
Meleg szendvicsek234
Köretek238
Mártások242
Meleg mártások243
Hideg mártások247
Saláták252
Hidegkonyha263
Szendvicsek280
Meleg tészták258
Főtt tészták285
Puliszkafőzés294
Burgonyás tészták295
Palacsinták297
Vegyes tészták302
Kelt tészták304
Rétestészták311
Rétestöltelékek313
Édes felfújtak315
Felfújtakhoz való mártások, sodók, öntetek320
Leveles tészták323
Hajtogatott leveles vajastészták323
Gyorsan készíthető leveles vajastészta329
Élesztővel készült, hajtogatott leveles vajastészták329
Hájas tészták331
Különböző leveles tészták334
Sütemények335
Égetett vagy forrázott tészták335
Kevert tészták337
Omlós tészták vagy linzerek343
Élesztős omlós tészták343
Élesztő nélküli omlós tészták346
Vegyes édes aprósütemények354
Mézes tészták363
Sós aprósütemények366
Leveles vajastészták felhasználása sós süteményekhez371
Torták373
Sütemények-torták sütés nélkül383
Tortakrémek-tortabevonatok386
Vegyes édességek395
Habok, krémek395
Gyümölcsből készített édességek406
Gyümölcssaláták412
Fagylaltok-parfék416
Egyszerű, házilag készíthető cukorkák422
Italok425
Turmix-italok435
Befőzések437
Gyümölcsök eltevése levesekhez, mártásokhoz és süteményekhez446
Gyümölcsízek (lekvárok)448
Darabos gyümölcsízek (dzsemek)451
Gyümölcskocsonyák-zselék455
Gyümölcsszörpök457
Főzelékfélék tartósítása459
Befőzéssel tartósított zöldségfélék459
Sózással tartósított zöldségfélék462
Szárított zöldségfélék463
Savanyúságok465
A korszerű konyha új anyagai468
Gyorsfagyasztott ételek468
Mit kell tudnunk a gyorsfagyasztott gyümölcsökről?470
Mit kell tudnunk a mélyhűtött zöldségekről, főzelékekről?471
Mit kell tudnunk a gyorsfagyasztott húsokról?473
Hogyan készítsük el a gyorsfagyasztott köreteket, tésztákat?475
Hogyan készítsük el a gyorsfagyasztott készételeket?477
Mit kell tudnunk a fagylaltokról, parfékról?479
Félkész ételek - por és pehely alakban480
Tudnivalók a konzervekről485
Főzés-sütés a szabadban487
Hogyan alakítsuk ki a kertben a főzés-sütés helyét?488
Mit főzhetünk a szabadban?489
Mit süssünk a szabadban?490
Rostonsültek491
Nyársonsültek495
Rostonsültek, nyársonsültek tálalása496
Alufóliában sültek497
Krémek - tubusban, üvegben, dobozban500
Alapanyagok501
Ízesítők502
Különféle tanácsok505
Mit készíthetünk el 30 perc alatt?505
Egyéb tanácsok506
Elrontott ételek helyrehozása509
Maradék ételek felhasználása511
Mit kell tudni a beteg élelmezéséről?512
Tárgymutató515-536

Horváth Ilona

Horváth Ilona műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Horváth Ilona könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem