kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | MNDSZ |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött papírkötés |
Oldalszám: | 128 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 21 cm x 14 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Első kiadás! Fekete-fehér ábrákkal. |
Levesek: | |
Levesekről | 18 |
Rántás | 19 |
Habarás | 19 |
Burgonyaleves | 21 |
Karfiolleves | 22 |
Karalábéleves | 20 |
Káposztalé (korhely) leves | 22 |
Paradicsomleves | 21 |
Paradicsomos zöldbableves | 21 |
Sóskaleves | 20 |
Szárított gombaleves | 21 |
Vegyes zöldségleves | 20 |
Zöldbableves | 21 |
Zöldborsóleves | 21 |
Habart levesek: | |
Gyümölcslevesek | 22 |
Rántott levesek: | |
Köménymagleves | 23 |
Tojásleves | 23 |
Krémlevesek: | |
Burgonyakrém leves | 23 |
Zellerkrém leves | 23 |
Húslevesek: | |
Galamb-becsinált leves | 24 |
Marhahúsleves | 24 |
Leves-betétek: | |
Daragaluska | 25 |
Gyűszű tészta | 24 |
Májgaluska | 25 |
Májpiskóta | 25 |
Palacsinta metélt | 25 |
Pirított zsemlekocka | 24 |
Sültborsó | 25 |
Tojás kocsonya | 25 |
Fúzelékfélék: | |
Karfiolpörkölt | 29 |
Karfioltekercs | 29 |
Karfiol vajban | 20 |
Kelfőzelék | 28 |
Kelkáposzta rizzsel összerakva | 28 |
Kelkáposzta kirántva | 28 |
Kirántott tök | 27 |
Kolozsvári káposzta | 26 |
Lecsó rizzsel | 31 |
Lucskos káposzta | 26 |
Gombapaprikás | 32 |
Gomba tojással | 32 |
Padlizsán kirántva | 32 |
Rakott karalábé | 31 |
Spenótfőzelék | 29 |
Spenótos borjúszelet | 29 |
Spenótos labdacs, főzelék feltétnek | 30 |
Spenótos palacsinta | 30 |
Sólet | 32 |
Tejfeles karfiol | 28 |
Tökfőzelék | 27 |
Tök fehérmártásban | 27 |
Töltött tök | 28 |
Töltött kel | 28 |
Töltött karalábé | 31 |
Töltött paprika | 31 |
Vegyes egytál | 32 |
Zöldbabfőzelék | 30 |
Zöldbabfőzelék más módon | 30 |
Zöldbab fehér mártással | 30 |
Zöldborsófőzelék | 30 |
Zöldborsó vajban | 30 |
Töltött paradicsom | 27 |
Húsok: | |
A húsokról általában | 36 |
A borjú részei | 34 |
A marha részei | 33 |
A sertés részei | 35 |
Készítmények marhahúsból: | |
Citromos nyelv | 39 |
Egészben sült fehérpecsenye rozsdamártással | 37 |
Marhapörkölt | 38 |
Nyelv hidegen | 39 |
Paradicsomos nyelv | 39 |
Rostélyos szelet | 37 |
Stefánia sült | 38 |
Vadas bélszín | 38 |
Vadas nyúl | 39 |
Kirántott húsok: | |
Bécsi szelet | 40 |
Párizsi szelet | 40 |
Sertéskaraj | 40 |
Készítmények borjúhúsból: | |
Borjúpörkölt | 38 |
Citromos borjúszelet | 41 |
Egybesült borjú | 40 |
Gombás szelet | 41 |
Hamis borjúhús | 41 |
Hirtelen sült (naturszelet) | 41 |
Paprikás borjúszelet | 41 |
Töltött borjú felsál | 41 |
Töltött borjú mell (szegy) | 40 |
Vagdalt húsok | |
Labdapecsenye (fasírozott) | 42 |
Labdapecsenye olasz módra | 42 |
Belsőrészek: | |
Kirántott máj | 42 |
Kirántott velő | 43 |
Kenőmájas | 43 |
Májas kenyér | 43 |
Májpörkölt | 42 |
Májpuffancs | 42 |
Pirított máj | 42 |
Vese tojással | 43 |
Vese velővel | 43 |
Velő tojással | 43 |
Savanyútüdő | 44 |
Szárnyasok: | |
Galamb- és csirkebecsinált leves | 24 |
Rántott csirke | 40 |
Kacsasült | 46 |
Libasült | 46 |
Pulyka feldolgozása | 47 |
Rizses csirke | 45 |
Rizses kacsa-liba aprólék | 45 |
Sült libamáj | 46 |
Tejfeles paprikáscsirke | 45 |
Töltött csirke | 45 |
Vad szárnyasok: | |
Fácán- és fogolypecsenye | 47 |
Halak: | |
Halászlé | 48 |
Halkocsonya | 49 |
Hideg fogas | 49 |
Kirántott hal | 49 |
Kisütött halszeletek | 49 |
Olajos hal hidegen | 50 |
Rostonsültek | 50 |
Tejfeles ponty | 49 |
Mártások: | |
Barnamártás | 52 |
Citrommártás | 52 |
Fehérmártás | 51 |
Habart mártások | 51 |
Hideg mártások | 56 |
Hagymamártás | 52 |
Majonézmártás | 52 |
Tartármártás | 52 |
Sűrű fehérmártás | 51 |
Paradicsommártás | 52 |
Tormamártás | 51 |
Híg fehérmártás | 51 |
Köretek: | |
Burgonyabab | 53 |
Gombás rizs | 53 |
Rizskörte | 52 |
Sültburgonya | 53 |
Szalma burgonya | 53 |
Zöldborsós rizs | 53 |
Zöldség köretek | 53 |
Zsemlegombóc | 54 |
Újburgonya párolva | 54 |
Tojásételek: | |
Tojás omlett | 54 |
Tojás felfújt | 55 |
Tojáspörkölt | 55 |
Töltött tojás melegen | 54 |
Saláták: | |
Francia saláta | 56 |
Keleti saláta | 55 |
Mustáros burgonyasaláta | 55 |
Saláták tartárral | 55 |
Vitaminsaláta | 55 |
Tésztafélék: | |
Főtt tészták: | |
Burgonyás tészta | 56 |
Burgonyagombóc hússal töltve | 56 |
Makaróni felfújt, burkoltan | 57 |
Palacsinta tészta | 57 |
Rakott galuska sonkával v. sajttal | 57 |
Túrós gombóc | 57 |
Kelt tészták: | |
Aranygaluska | 59 |
Diós-mákos patkó | 60 |
Foszlós tejeskalács | 58 |
Kuglóf | 58 |
Pozsonyi kifli | 61 |
Szalagos fánk | 59 |
Omlós tészták, linzerek: | |
Bécsi diós | 61 |
Almásbéles | 61 |
Diós linzer | 62 |
Kígyó rétes | 62 |
Rácsos linzer | 61 |
Rumos szelet | 62 |
Sárgarépa sütemény | 62 |
Kavart tészták: | |
Dió-, vagy mogyorólepény | 63 |
Kakaós lepény | 63 |
Képviselő fánk | 63 |
Leveles vajas tészta | 64 |
Máklepény | 63 |
Krémek, felfújtak, sodók: | |
Birsalma hab | 66 |
Borhab | 66 |
Citrom sodó | 65 |
Citromos darahab | 65 |
Csokoládé mártás | 65 |
Darabhab vanília mártással | 65 |
Égetett cukorkrém | 66 |
Gesztenyepüré | 67 |
Hóvirág puding | 66 |
Karamell mártás | 65 |
Rizsfelfújt | 66 |
Vanília mártás | 65 |
Váratlan vendég krém | 65 |
Sós- és édes apró sütemények: | |
Dominó | 69 |
Habcsók | 69 |
Habcsók hidegen kikeverve | 70 |
Ischli fánk | 69 |
Keksz | 68 |
Linzi koszorú | 68 |
Mézescsók | 70 |
Mézespogácsa | 70 |
Mézestészták | 70 |
Piskóta csók | 69 |
Réteges tepertős pogácsa | 67 |
Sörkifli | 67 |
Tejfeles pogácsa | 68 |
Túróspogácsa | 68 |
Vanília kifli | 69 |
Torták: | |
Babtorta | 73 |
Citromtorta | 72 |
Citromos töltelék | 77 |
Citromkrém | 72 |
Csokoládétorta | 72 |
Csokoládékrém | 72 |
Csokoládés töltelék | 78 |
Diókrém | 73 |
Diótorta | 73 |
Díszítés krémmel | 75 |
Dobostorta | 71 |
Fehérmáz | 73 |
Fehértorta | 71 |
Fondant bevonat | 74 |
Grillás krém | 78 |
Karamell torta | 72 |
Karamell krém | 72 |
Linzertorta | 73 |
Piskótaalap tekercsnek | 70 |
Tortaalap készítése | 70 |
Tortabevonatok | 74 |
Torták díszítése | 75 |
Töltött tortalapok | 77 |
Vajkrém | 73 |
Tortaféleségek: | |
Indusfánk | 78 |
Rigójancsi | 78 |
Szendvicsek: | 87 |
Zsúrkenyér | 88 |
Befőttek: | |
Aranyalma befőtt | 94 |
Birsalma befőtt | 94 |
Cseresznye befőtt | 93 |
Cukoroldat készítés | 92 |
Ecetes szilva | 94 |
Kajszibarack befőtt | 93 |
Körte befőtt | 94 |
Meggy befőtt | 93 |
Őszibarack befőtt | 93 |
Ringló befőtt | 94 |
Rumos szilva befőtt | 94 |
Szeder befőtt | 95 |
Gyümölcsök eltevése: | |
Alma | 95 |
Cseresznye | 95 |
Pöszméte (egres) | 95 |
Meggy | 95 |
Ribizli | 95 |
Gyümölcsízek: | |
Cukornélküli gyümölcsízek | 98 |
Csereszenye- és meggyíz | 96 |
Eper-, málna-, ribizke-, szederíz | 97 |
Kajszibarackíz (sárgabarackíz) | 97 |
Őszibarackíz | 98 |
Ribizke- és kajszibaracklekvár nyersen kikavarva | 98 |
Kocsonyás gyümölcsízek: (Dzsemek) | |
Bodzadzsem | 100 |
Citromdzsem | 101 |
Eperdzsem | 99 |
Erdeiszeder dzsem | 100 |
Kajszibarack dzsem | 99 |
Meggydzsem | 99 |
Őszibarack dzsem | 100 |
Szilvadzsem | 100 |
Különfélék: | |
Birsalmasajt | 101 |
Málnaszörp | 101 |
Főzelékfélék eltartása: | |
Kapor sóban eltéve | 104 |
Káposztasavanyítás | 104 |
Lecsó télire | 102 |
Paprikalekvár | 103 |
Paradicsomfőzés | 102 |
Sóska télire | 103 |
Tölteni való zöldpaprika paradicsomban | 103 |
Zöldbab | 103 |
Zöldborsó | 103 |
Zöldpetrezselyem | 104 |
Vegyes leves zöldség sóban | 104 |
Szárított zölddségfélék: | |
Szárított gomba | 105 |
Szárított zöldbab | 105 |
Szárított zöldborsó | 105 |
Szárított zöldpaprika | 105 |
Savanyúság | |
Ecetes uborka | 106 |
Paprikasaláta | 107 |
Paradicsompaprika ecetben | 106 |
Tárkony ecetben | 107 |
Vegyes saláta | 107 |
Vizesuborka | 106 |
Zöldparadicsom saláta | 106 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.