1.062.395

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Szakácskönyv

Szerző
Szerkesztő
Budapest
Kiadó: Kereskedelmi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött keménykötés
Oldalszám: 307 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: 24 fekete-fehér illusztrációt tartalmaz.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Ennek a könyvnek az a célja, hogy segítséget nyújtson a háziasszonyoknak és a magukat továbbképezni akaró szakácsoknak, amikor hosszú évtizedek óta kipróbált, jó ételleírásokat közöl a szükséges... Tovább

Előszó

Ennek a könyvnek az a célja, hogy segítséget nyújtson a háziasszonyoknak és a magukat továbbképezni akaró szakácsoknak, amikor hosszú évtizedek óta kipróbált, jó ételleírásokat közöl a szükséges anyaghányadok pontos megjelölésével, megismertet a sütés-főzés technikájával, útbaigazításokat nyújt az étrend összeállításának fontos munkájához és sok egyéb gyakorlati tanáccsal szolgál. De nemcsak a sütés-főzés mai ismereteit kívánjuk közkinccsé tenni, hanem egyúttal igyekszünk a jövő fejlődésének útját is megjelölni.
A jó konyha egyik titka a változatosság. Életszínvonalunk emelkedésével függ össze az egyre magasabb igények kielégítése. A dolgozó nemcsak egyszerűen éhségét akarja csillapítani, hanem a gondosan elkészített, ízletes ételekben, választékos és változatos étkezésekben örömet is talál. Ezért kaptak helyet e könyv lapjain a legegyszerűbb ételektől kezdve a legválogatottabb falatokig, a különleges nemzeti ételreceptekig a legjobb ételleírások. A konyha vagy a háztartás vezetőjétől függ, hogy idejét ügyesen beosztva, az anyagi lehetőségek keretei között, egyéni ízlésének megfelelően jó és tápláló ételeket készítsen ellátottjai, szerettei számára.
Nem elegendő azonban, hogy jó ételeket készítsünk. Rendkívül fontos, hogy ízlésesen tálaljunk, mert a legfinomabb étel sem étvágygerjesztő, ha ízléstelenül tesszük az asztalra. Vissza

Tartalom

Bevezető5
A sütés-főzés alapfogalmai7
Levesek és levesbetétek10
Levesek11
Levesbetétek20
Mártások24
Hideg mártások26
Meleg mártások29
Hideg és meleg előételek42
Hideg előételek43
Meleg előételek51
Tojásételek62
Halételek, rákból, békából készülő ételek74
Hideg halak72
Meleg halak76
Rákok, béka86
Húsok89
Marha92
Borjú108
Sertés123
Bárány és ürü139
Vad és vadszárnyas142
Szárnyasok147
Főzelékek és köretek172
Főzelékek173
Köretek179
Saláták186
Tészták, fagylaltok és parfait191
Főtt tészták191
Rétesek196
Kelt tészták197
Vajas tészták200
Pogácsák207
Vegyes és teasütemények209
Kevert és égetett tészták215
Felfújtak218
Puddingok219
Krémek221
Torták227
Különleges sütemények232
Fagylaltok és parfait-k235
Orosz ételkülönlegességek239
Kímélő ételek248
Levesek252
Előételek256
Halételek257
Húsételek259
Főzelékek262
Köretek264
Tészták265
Étrendek összeállítása267
Egytál ételek - gyorsfőzés, befőzés273
Tájékoztató a gyakrabban előforduló anyagok súlyáról273
Egytál ételek274
Gyorsfőzés282
Befőzés287
Asztalterítés294
Szendvicskészítés295
Tárgymutató296
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem