1.062.338

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Szakácskönyv

Tóth Harsányi ínyesmester receptjeivel

Grafikus
Kapcsolódó személy
Újvidék
Kiadó: Forum Lap- és Könyvkiadó Vállalat
Kiadás helye: Újvidék
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 444 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes fotókat és fekete-fehér illusztrációkat tartalmaz.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből: "Egészséges embernek az éhség jelzi, hogy szervezetének táplálékra van szüksége. A táplálkozás azonban nem jelent pusztán jóllakást, s téves az a felfogás is, hogy a jó... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből: "Egészséges embernek az éhség jelzi, hogy szervezetének táplálékra van szüksége. A táplálkozás azonban nem jelent pusztán jóllakást, s téves az a felfogás is, hogy a jó táplálkozás kizárólag pénzkérdés. Nem a legdrágább étel a legértékesebb. Ha ismerjük az élelmiszerek összetételét, helyes beosztással ugyanazért a pénzért jobb, táplálóbb, a szervezte számára értékesebb ételt készíthetünk.
A tápláléknak tartalmaznia kell mindazt, ami a gyermek növekedéséhez, fejlődéséhez szükséges, ami pótolja a felnőtt ember szervezetében az elhasznált energiát, s megadja a szövetek újraképződéséhez szükséges anyagokat. Ebből következik, hogy szervezetünknek változatos táplálékra van szüksége. Vissza

Tartalom

Amit minden háziasszonynak tudnia kell5
Az egészséges táplálkozás7
A vitaminok8
A konyha9
A konyha vízellátása9
A konyhahulladék10
A mosogatás12
Korszerű főzőeszközök a konyhában 12
A villanytűzhely13
A villamos melegvíz-tároló14
A hűtőszekrény15
Az élelmiszerek elhelyezése a hűtőszekrényben16
Természetes hűtés17
Az éléskamra17
A bevásárlásról18
Az élelmiszerek korszerű feldolgozása18
Terítés, tálalás és felszolgálás23
Ételleírások25
Hidegkonyha27
A hidegkonyha odahaza27
Vegyes ízelítők31
Szendvicsek40
Pástétomok43
Hideg tojásételek46
Levesek49
Levesbetétek73
Mártások80
Meleg előételek90
Meleg tojásételek97
Halak104
Húsételek113
Marhahús 113
Borjúhús120
Bárány-, birka és ürühús127
Sertéshús133
A belsőségekről143
A szárnyasok153
Vadak és vadszárnyasok161
Rakott és egytálételek168
Rakott ételek168
Egytálételek175
A jugoszláv konyha specialitásai187
Főzelékek és köretek198
Főzelékek199
Köretek204
Saláták216
Kelt tészták225
Palacsinták és égetett tészták236
Palacsinták236
Égetett tészták241
Különleges sütemények245
Sütés nélküli édességek257
Sós sütemények262
Felfújtak és pudingok269
Vajastészták273
Omlós tészták278
Omlós torták289
Rétesek295
Rétestöltelékek296
Főtt tészták300
Torták310
Krémek, mázak325
Zselatinos krémek325
Zselatin nélküli krémek327
Töltelékek329
Mázak333
Öntetek, sodók334
Csemegék, sodók334
Gyümölcskészítmények, gyümölcssaláták347
Fagylaltok és parfék354
Italok361
Ital az asztalon363
Hűsítő italok364
Alkohomentes italok365
Hígított fagylaltok366
Szódavizes italok367
Habzó italok370
Szeszes italok372
Boritalok376
Kávé, tea, kakaó377
Italkülönlegességek380
Befőzés381
A gyümölcs- és főzelékfélék tartósítása383
Diéta403
Diétás étkezés405
Mit ehet a lázas beteg?407
A gyomorfekélyes beteg diétája408
Erős hasmenés esetén409
Székrekedéskor409
Gyomorsavhiány esetén410
Gyomorsavtúltengésben szenvedőknek megfelelő ételek410
Májbetegek diétája - fertőző májgyulladás után411
Az epekövesek diétája412
A magas vérnyomásúak diétája412
Cukorbajosok diétája412
Veszélyben a karcsúság414
Gyümölcsnap415
Apró háztartási tanácsok417
A kiadó megjegyzése430
Ételleírások mutatója431
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem