1.067.317

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A halfőzés fortélyai a Közép-Duna mentén

Szerző
Grafikus
Lektor
Fotózta
,
Kiadó:
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott kemény papírkötés
Oldalszám: 248 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 21 cm
ISBN: 963-9660-39-6
Megjegyzés: Színes és fekete-fehér fotókkal, illusztrációkkal.

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Tovább

Előszó


Vissza

Fülszöveg


A bevezetőm elkészíté^őfTmai napig eltelt három év. Nagy munka volt idáig eljutni.
Minél többet foglalkoztam az írással, a halételek leírásainak gyűjtésével, annál jobban ráéreztem a munka szépségére, ízére. Az elmúlt három évben nem sokat változtattam a kezdeti elképzelésemhez képest, viszont az eleinte rögösnek indult út egyre simább lett. Sok nyitott kérdésre választ kaptam, és kaphat így a kedves Olvasó is. A halfőzési kultúra rejtélyeinek feltárására ez a könyv csak a kezdet lehet, hiszen a Dtmán kívül is van élet.
Ha jól megfigyeljük a tájegység főzési szokásait, rájövünk, hogy e rövid 120 km-es szakaszon belül is legalább három rész látványosan különbözik egymástól a következőkben:
- a halfajták mennyisége és milyensége
- a hagyma elkészítésének módja
- a paprika mennyisége
- a tészta
- a csipetke
- a krumpli
Lehet, hogy megbotránkoznak majd az elkészítés módozatain. Ne tegyék, hiszen ezeket az ételleírásokat a főzőik azért adják közre, mert saját maguknak,... Tovább

Fülszöveg


A bevezetőm elkészíté^őfTmai napig eltelt három év. Nagy munka volt idáig eljutni.
Minél többet foglalkoztam az írással, a halételek leírásainak gyűjtésével, annál jobban ráéreztem a munka szépségére, ízére. Az elmúlt három évben nem sokat változtattam a kezdeti elképzelésemhez képest, viszont az eleinte rögösnek indult út egyre simább lett. Sok nyitott kérdésre választ kaptam, és kaphat így a kedves Olvasó is. A halfőzési kultúra rejtélyeinek feltárására ez a könyv csak a kezdet lehet, hiszen a Dtmán kívül is van élet.
Ha jól megfigyeljük a tájegység főzési szokásait, rájövünk, hogy e rövid 120 km-es szakaszon belül is legalább három rész látványosan különbözik egymástól a következőkben:
- a halfajták mennyisége és milyensége
- a hagyma elkészítésének módja
- a paprika mennyisége
- a tészta
- a csipetke
- a krumpli
Lehet, hogy megbotránkoznak majd az elkészítés módozatain. Ne tegyék, hiszen ezeket az ételleírásokat a főzőik azért adják közre, mert saját maguknak, családjuknak, baráti körüknek ezek ízlenek a legjobban. A gyűjtésnél a következőképpen jártam el: Az ételfőzők vagy magnóra mondták kedvenc ételeiket, vagy leírták saját kezűleg, vagy pedig tollba mondták a gyűjtőknek. Ügyeltem arra, hogy a birtokomba jutott ételleírások tartalmukban teljesen hitelesek legyenek. Adatközlőimtől az időbeli csúszásért elnézést kérek; remélem három év elteltével is magukra ismernek, és halfőzési szokásaikon sem változtattak azóta. Tervezem a téma folytatását a Tiszáról és a Balatonról. így trilógiává bővülhet majd a könyv.
Kedves Olvasóm! Ha havonta legalább egy ételt megfőz a könyvből, akkor 50 évig nem lesz gondja szervezetének vitaminellátására.
Jó étvágyat és jó egészséget kívánok!
Szabó Zoltán Vissza
Fülszöveg Kép

Tartalom


Vissza

Szabó Zoltán

Szabó Zoltán műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Szabó Zoltán könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A halfőzés fortélyai a Közép-Duna mentén A halfőzés fortélyai a Közép-Duna mentén A halfőzés fortélyai a Közép-Duna mentén A halfőzés fortélyai a Közép-Duna mentén

Néhány lap foltos, nedvességtől hullámos. A védőfólia felhólyagosodott.

Állapot:
6.800 ,-Ft
34 pont kapható
Kosárba