1.056.091

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Halak és halételek

A Magyarországon kapható összes édesvízi és tengeri hal bemutatása 80 recepttel és színes fotókkal

Szerző
Szerkesztő
Grafikus
Lektor

Kiadó: Corvina Kiadó Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 239 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 19 cm
ISBN: 978-963-136-030-1
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrált.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A HALAK ÉS HALÉTELEK nem csupán egy könyv a sok közül. Rendkívüli élmény, amely teljesen új megvilágításba helyezi a mai magyar gasztronómia kissé elhanyagolt szegmensét: a halak világát. A könyv túlmutat azon a szinten, amit megszokhattunk a szakácskönyvektől, mert íróinak stílusa, őszinte gondolataik és közvetlen hangvételű magyarázataik - mit, mikor, hogyan és miért -, illetve szakmai felkészültségükből áradó magabiztosságuk révén óhatatlanul megváltozik a szemléletünk, ahogyan eddig a halakra néztünk.
A HALAK ÉS HALÉTELEK mérföldkő a mai magyar kulináris életben.
A HALAK ÉS HALÉTELEK az utóbbi évek egyik legérdekesebb kulináris kézikönyve, amely a halakkal foglalkozik és betekintést enged a kulisszák mögé, a kreatív főzés világába.
A hal napjainkban az egyetlen olyan különleges alapanyag, amely egyrészt finom, fontos eleme a klasszikus éttermi menüknek, másrészt elérhető áru, ízletes és nagyon egészséges. Mindannyian vásárolunk, sütünk-főzünk és eszünk halat, de van sok... Tovább

Fülszöveg

A HALAK ÉS HALÉTELEK nem csupán egy könyv a sok közül. Rendkívüli élmény, amely teljesen új megvilágításba helyezi a mai magyar gasztronómia kissé elhanyagolt szegmensét: a halak világát. A könyv túlmutat azon a szinten, amit megszokhattunk a szakácskönyvektől, mert íróinak stílusa, őszinte gondolataik és közvetlen hangvételű magyarázataik - mit, mikor, hogyan és miért -, illetve szakmai felkészültségükből áradó magabiztosságuk révén óhatatlanul megváltozik a szemléletünk, ahogyan eddig a halakra néztünk.
A HALAK ÉS HALÉTELEK mérföldkő a mai magyar kulináris életben.
A HALAK ÉS HALÉTELEK az utóbbi évek egyik legérdekesebb kulináris kézikönyve, amely a halakkal foglalkozik és betekintést enged a kulisszák mögé, a kreatív főzés világába.
A hal napjainkban az egyetlen olyan különleges alapanyag, amely egyrészt finom, fontos eleme a klasszikus éttermi menüknek, másrészt elérhető áru, ízletes és nagyon egészséges. Mindannyian vásárolunk, sütünk-főzünk és eszünk halat, de van sok megválaszolatlan kérdésünk is. Mely fajokat, mikor és hogyan? Szabó Péter, halkereskedő és szakács, valamint pisztrángtenyésztő szerzőtársa megvilágítja az eddig homályos foltokat. Akiknek idáig gondot okozott a halak sütése-főzése, a tárolási feltételek megteremtése vagy a helyes konyhatechnológiai eljárások kiválasztása, azok most nyugodtan hátradőlhetnek. Hasznos gyakorlati tanácsokon, lenyűgöző történeteken és finom recepteken túl a könyv a következő témaköröket kínálja olvasóinak:
- 40 sósvízi és 20 hazai édesvízi hal bemutatása
- hogyan vásároljunk halat biztonságosan
- tudnivalók az omega-3 zsírsavakról
- kalóriatáblázat
- hasznos tippek az előkészítésről és hőkezelési technikákról
- főzőiskola 80 recepttel
- halételek és borok társítása
- lenyűgöző fotók és illusztrációk
A szerző, Szabó Péter szakács, halkereskedő és szakíró egy személyben. Az ő lelkesedésének és szenvedélyének eredménye ez a könyv. Szerzőtársa a pisztrángtenyésztő Hoitsy György, aki szintén imád sütni-főzni, a halból csodákat művelni.
Vissza

Tartalom

Előszó 7
Bevezetés
A hal tökéletes étel 11
A tengertől az asztalig 15
A hal egészséges élvezet (Omega-3D és a halak. Kalóriatáblázat) 19
Amit a tengeri halakról tudni kell 23
Amit hazai halainkról tudni illik 26
Amit vásárlásnál tudni kell (A halkereskedés kritériumai. A halak frissességvizsgálata. Néhány tanács. Ehető részek) 29
Kulináris művészet a konyhában, avagy a halételek a konyhaművészet remekei 35
Főzőiskola (Hőkezelési eljárások) 41
Az ízek világa 49
A borok világa 57
Haladatlapok és receptek
Afrikai harcsa 62
Amur 66
Angolna 69
Aranydurbincs 71
Aratóhal 74
Barramundi 75
Bonitó 79
Chilei tengeri sügér 81
Compó 83
Csíkos durbincs 86
Csuka 89
Delfinhal 91
Dévérkeszeg 94
Doveri nyelvhal 96
Érdes lepényhal 99
Ezüstkárász 102
Fehér busa 104
Fekete tőkehal 106
Foltos tőkehal 108
Foltos rája 112
Fűrészes sügér 114
Harcsa 116
Hekk 119
Hering 121
Kardhal 123
Kecsege 128
Kisfejű lepényhal 130
Közönséges tőkehal 134
Lazac 138
Lazacpisztráng 142
Makréla 145
Márna 148
Menyhal 150
Nagy rombuszhal 152
Óriás laposhal 155
Ördöghal 159
Pangasius 163
Pásztás farkashal 166
Pettyes busa 168
Ponty 170
Sárga tőkehal 173
Sárgaúszójú tonhal 178
Sarki pisztráng 184
Sebes pisztráng 186
Sima lepényhal 191
Süllő 194
Szardínia 197
Szent Péter hal 200
Szivárványos pisztráng 204
Tengeri sügér 208
Tilapia 211
Törpeharcsa 214
Vadlazac 216
Vajhal 221
Vékonybajszú tőkehal 224
Vörös durbincs 227
Vörös sügér 229
Vörös márna 231
Függelék
Felhasznált szakirodalom 236
Köszönetnyilvánítás 237
Receptmutató 238
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem