kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Tankönyvkiadó Vállalat |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 229 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Tankönyvi szám: J 11-709 Kézirat. 105 ábrával illusztrálva. 324 példányban került kiadásra. Kihajtható melléklettel. |
Gyümölcstermesztés | 3 |
A gyümölcstermesztés népgazdasági jelentősége | 5 |
A gyümölcstermő növényeink csoportosítása | 9 |
Gyakorlati csoportosítás | 9 |
Külső testalakulás szerinti csoportosítás | 10 |
A gyümölcstermő növények részei | 11 |
A gyümölcstemesztés természeti feltételei | 17 |
A hőmérséklet | 17 |
A csapadék | 18 |
A fény | 19 |
A szél | 19 |
A talaj | 19 |
A domborzat | 21 |
A gyümölcstermő növények szaporítása | 21 |
A gyümölcstermő növényeink ivaros szaporítása | 21 |
A gyümölcstermő növényeink ivartalan szaporítása | 22 |
Az ivartalan szaporítási módok | 22 |
A faiskolai termesztés | 27 |
A gyümölcsfaoltványok felnevelése | 28 |
A gyümölcsös telepítése | 36 |
A gyümölcsösök formái | 36 |
A gyümölcsös tervezése | 38 |
Ültetési rendszerek | 40 |
A terület előkészítése és a fák helyének kitüzése | 43 |
A gyümölcsfák ültetése és nyulkárok elleni védelme | 44 |
A fiatal gyümölcsös gondozása | 46 |
A fiatal gyümölcsös első évi kezelése | 46 |
A fiatal gyümölcsfák alakító metszése | 47 |
Hagyományos koronaformák | 49 |
Az intenzív gyümölcsösök koronaformái | 53 |
A termő gyümölcsös gondozása | 56 |
A termőfelület mérése | 56 |
A gyümölcsfák termőegyensulyának kialakitása és fenntartása | 57 |
Koronaritkitó metszés | 57 |
A gyümölcsfák termőre metszése | 58 |
A gyümölcsfák ifjitó metszése | 60 |
A termőgyümölcsfák egyéb ápolási munkái | 60 |
A gyümölcs talajmunkái | 61 |
A gyümölcsös trágyázása | 64 |
A gyümölcsös öntözése | 66 |
Köztestermesztés | 67 |
A gyümölcsös növényvédelme | 68 |
A gyümölcs szedése és kezelése | 70 |
A gyümölcstermés tárolása és feldolgozása | 72 |
A gyümölcs tárolása | 72 |
A gyümölcs tartósítása | 72 |
Az alma termesztése | 76 |
Az almatermesztés jelentősége | 76 |
Az almafa leirása | 77 |
Az alma természeti feltételei és termőtájai | 77 |
Az alma alanyai és telepítési rendszere | 78 |
Az alma fajtái | 79 |
Termesztéstechnológiája | 81 |
Az almafa gombabetegségei | 82 |
Az almafa állati kártevői | 85 |
A körte termesztése | 87 |
A birs termesztése | 92 |
A naspolya termesztése | 94 |
A cseresznye termesztése | 95 |
A meggy termesztése | 99 |
A kajszi termesztése | 101 |
Az őszibarack termesztése | 105 |
A szilva termesztése | 109 |
A dió termesztése | 112 |
A mandula termesztése | 115 |
A szamóca termesztése | 117 |
A málna termesztése | 122 |
A köszméte termesztése | 124 |
A ribiszke termesztése | 126 |
Szőlőmüvelés | 129 |
A szőlészet és borászat népgazdasági jelentősége | 131 |
A magyar szőlőmüvelés története | 133 |
Borvidékek és bortermő helyek | 136 |
A szőlőtőke részei és életmüködése | 141 |
A szőlőtőke részei | 141 |
A szőlőtőke gyökérzete | 142 |
A szőlőtőke fás részei | 142 |
A szőlőtőke zöld részei | 144 |
A szőlő életmüködése | 148 |
A szőlő környezeti igényei | 150 |
A szőlő szaporítása | 152 |
A szőlő vegetatív szaporítása | 153 |
A dugványozás | 153 |
A bujtás | 161 |
A döntés vagy homlitás | 164 |
Az oltás | 164 |
Fásoltás | 164 |
Zöldoltás | 167 |
Uj szőlőültetvény telepítése | 168 |
A területrendezés | 169 |
A telepítés előtti munkák | 170 |
Az ültetés | 171 |
A szőlő támaszrendszere | 173 |
Termőszőlők támaszrendszere | 173 |
Anyatelepek támaszrendszere | 176 |
A szőlő művelésmódjai | 177 |
Fejművelés | 177 |
Bakművelés | 178 |
Alacsony kordonművelés | 179 |
Magas kordonművelés | 179 |
Lugasművelés | 180 |
A termő szőlő metszése és zöldmunkái | 183 |
A metszés | 183 |
A szőlő zöldmunkái | 184 |
A szőlő talajmunkái | 184 |
A fedés | 184 |
A nyitás | 185 |
A kapálások | 185 |
A szőlő trágyázása | 186 |
A szőlőben adagolandó trágyák mennyisége és minősége | 186 |
A trágyázás ideje és módja | 187 |
A szőlő növényvédelme | 188 |
Időjárás okozta károsodások | 188 |
Élettani betegségek | 190 |
Növényi kórokozók | 190 |
Állati kártevők | 199 |
Szőlőfajta ismeret | 202 |
Fehérborszőlőfajták | 202 |
Minőségi fajták | 202 |
Tömegbort adó fajták | 203 |
Vörösbor-szőlőfajták | 204 |
Csemegeszőlőfajták | 204 |
Direkttermők | 206 |
Alanyfajták | 206 |
A termés szedése és feldolgozása | 207 |
A termés érése | 207 |
A termés szedése | 207 |
A termés feldolgozása | 209 |
Az étkezési szőlő téli eltartása | 211 |
Borgazdaságtan | 214 |
Egyszerű borkezelés | 214 |
Iskolázó borkezelés | 215 |
A must és a bor javítása | 216 |
Borbetegségek | 217 |
Borhibák | 219 |
A bor vizsgálata | 220 |
Irodalomjegyzék | 222 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.