1.062.087

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Svédasztal

Szerkesztő
Fordító
Fotózta
Szeged
Kiadó: Elektra Kiadóház
Kiadás helye: Szeged
Kiadás éve:
Kötés típusa: Spirál
Oldalszám: 120 oldal
Sorozatcím: Aranykukta
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 16 cm
ISBN: 963-7053-76-X
Megjegyzés: Színes fotókkal gazdagon illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Svédasztalos fogadást általában ünnepeken, családi összejöveteleken vagy a fiatalok bulijain szerveznek, amikor kis helyen sok meghívottat kell vendégül látni, ezért a résztvevők állva... Tovább

Előszó

Svédasztalos fogadást általában ünnepeken, családi összejöveteleken vagy a fiatalok bulijain szerveznek, amikor kis helyen sok meghívottat kell vendégül látni, ezért a résztvevők állva esznek-isznak, így kötetlenül beszélgethetnek, közben pedig mindenki szed magának a tálakról, amit éppen szeretne: italokat, harapnivalókat, gyümölcsöket stb.
A büfé menüje általában hideg és meleg előételeket, meleg főételeket, desszertet és meleg italokat foglal magában. Az elő- és a főételek falatonként fogyaszthatók, hogy ne kelljen kést használni hozzájuk, csupán egy villát, kis nyársat, vagy egyszerűen csak a kezünket. A salátákat kosárkákban, pirítóson vagy tálakon kínálhatjuk.
Az asztalokat általában T, U vagy két U alakban rendezik el, a helyiség nagyságától függően. Ha kevés a hely, az asztalok állhatnak a falak mentén is. Fontos, hogy a vendégek könnyen hozzáférhessenek az ételekhez, és szedés közben ne zavarják egymást. Az asztalokat terítőkkel takarjuk le, és alacsony virágcsokrokkal, zöldekkel, karácsonykor fenyőágakkal díszíthetjük. A büféasztalokon kívül érdemes még egy kiegészítő asztalt felállítani a hamutartónak, a szalvétának, a használt tányéroknak és evőeszközöknek. Vissza

Tartalom

Előszó4
Ajánlott italok5
Zsúrszendvicsek
Zöldséges zsúrszendvics8
Uborkás zsúrszendvics9
Olajbogyós-sajtos zsúrszendvics10
Füstölt lazacos zsúrszendvics11
Garnélarákos zsúrszendvics12
Kenőmájas szendvicsrolád13
Sós keksz füstöltmakréla-pástétommal14
Sós keksz rákhússal15
Pástétomos zsúrszendvics16
Fürjtojásos zsúrszendvics17
Csirkesalátás bagett18
Csíkos zsúrszendvics19
Töltött bagett20
Spárgás szendvicsrolád21
Szendvicstorta sonkahabbal22
Garnélarákos mártás zsúrkenyérrel23
Ropogós pirítós gombával24
Sajtos-szalonnás pirítós25
Halas tortácskák26
Sült kolbászkák tésztában27
Hideg és meleg előételek
Vegyes zöldségízelítő mártással29
Gombás zöldségpogácsák30
Avokádó pikáns sajttal31
Csipsz mártással32
Paprikahajócskák33
Padlizsános szalonnás tekercsek34
Zöldséges nyársak35
Töltött paradicsom36
Gombával töltött uborka37
Zöldpaprikával töltött kenyértekercsek38
Sült újburgonya mártással39
Töltött sárgarépa40
Sárgarépás burgonyakrokett41
Töltött gomba42
Olajbogyó tasakban43
Palacsinták zöldbabos töltelékkel44
Töltött tojás45
Tojásgolyócskák46
Brindzagolyók47
Sajtos-szalonnás tésztakosárkák48
Liliom szőlőből49
Tojásos heringfalatkák50
Füstölt halas nyársak51
Lazacos tekercsek53
Lazacos nyárs53
Füstölt lazac sajtos zsúrszendvicsen54
Lazacgolyók55
Tenger gyümölcsei tál56
Rákfarok57
Lazacos-rákos pirog58
Főtt tokhal császár módra59
Lazackrémmel töltött tésztakosárkák60
Rákkal töltött hajócskák61
Lazacos palacsintatekercsek62
Garnélarák ropogós tésztában63
Halas krokett64
Lepényhal uborkával65
Halas tál66
Sonkatekercs67
Sonkás "meglepetés"68
Főtt sonka mártással69
Csípős húsgombóc70
Húsrolád paprikával, sajttal71
Felvágott-tál72
Sonkás golyók73
Szalonnában sült banán74
Aszalt szilva köntösben75
Töltött őszibarack76
Ropogós húsgombóc77
Sertéskaraj mézes mártásban78
Báránysaslik79
Sertésszűzérmék80
Borjúérmék gombával81
Gombapástétom borjúhússal82
Csípős csirkeszárnyak83
Pulykakockák84
Csirkefilé mártással85
Aszalt sárgabarackkal töltött baromfitekercs86
Töltött kacsamell87
Pulykagolyócskák gombával88
Sült, töltött tésztafélék
Tésztaforgács mártással90
Olajbogyós tekercs91
Gombás pirog92
Ropogós háromszögek93
Zöldséges tekercs94
Füstölt csirkehússal töltött pirog95
Tojással töltött tésztabatyu96
Szezámmagos-diós töltött kifli97
Pikáns tekercs98
Fánk sonkahabbal99
Mini pizzák100
Szezámmagos rudacskák101
Sajtos fánk102
Sajtos csigák103
Sonkás-paradicsomos falatok104
Desszertek
Ágacskák106
Narancsmázas aszalt szilva107
Csokoládéba mártott gyümölcs108
Szárított gyümölcsös édesség109
Csokoládés-banános desszert110
Csokoládés-zabpelyhes sütemény111
Csokoládéba mártott meggy112
Citromos fánk113
Kókuszos-csokoládés fánk114
Csokoládés-kávés sütemény115
Kávés szelet116
Tejszínes habcsók117
"Gyengéd" sütemény118
Citromos sütemény119
Kávés-tejszínes szeletek120
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem