kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Agrárszakoktatási Intézet |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 198 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | 963-9137-21-7 |
Megjegyzés: | Tankönyvi szám: É-358/II. 23 fekete-fehér ábrával illusztrálva. |
Bevezetés | 3 |
Sütőipari fehértermékek (péksütemények) jellemzése, csoportosításai | 4 |
A péksütemények csoportjai | 4 |
A sütőipari fehértermékek általános jellemzői | 6 |
A fehértermékek nyersanyag összetétele | 7 |
A sütőipari fehértermékek tömege | 8 |
A sütőipari fehértermékek feldolgozási módja | 8 |
A sütőipari fehértermékek kelesztési módja | 9 |
A fehértermékek sütési módja | 9 |
A fehértermékek anyagfelhasználási csoportnormái | 10 |
Fehértermékek anyagfelhasználási normái | 12 |
Számítási feladatok | 13 |
Vizes tésztából készült termékek | 16 |
Vizes tésztából készített péksütemények gyártástechnológiája | 20 |
Főtt perec gyártástechnológiája | 23 |
Számítási feladatok | 24 |
Tejes tésztából készült péksütemények | 28 |
Tejes tésztából készített péksütemények gyártástechnológiája | 33 |
Tejes zsemle gyártástechnológiája | 36 |
Császárzsemle gyártástechnológiája | 37 |
Sós kalács gyártástechnológiája | 38 |
Kerek és fonott kis mákos gyártástechnológiája | 38 |
Szegedi vágott gyártástechnológiája | 38 |
Számítási feladatok | 39 |
Dúsított tésztából készült péksütemények | 41 |
Dúsított tésztából készült termékek gyártástechnológiája | 46 |
Vajas kifli gyártástechnológiája | 48 |
Vajas karika gyártástechnológiája | 49 |
Sósrúd gyártástechnológiája | 49 |
Paprikás kifli gyártástechnológiája | 49 |
Uzsonnarúd gyártástechnológiája | 50 |
Mindszenti kalács gyártástechnológiája | 51 |
Számítási feladatok | 51 |
Tojással dúsított tésztából készült finom pékáruk | 53 |
Tojással dúsított tésztából készült finom pékáruk gyártástechnológiája | 61 |
Molnárka és vajas cipócska gyártástechnológiája | 64 |
Orosházi banán gyártástechnológiája | 64 |
Puffancs gyártástechnológiája | 64 |
Finom fonott kalács gyártástechnológiája | 65 |
Foszlós kalács gyártástechnológiája | 66 |
Kakaós foszlós kalács gyártástechnikája | 66 |
Bukta gyártástechnológiája | 66 |
Ökörszem gyártástechnológiája | 69 |
Kelt tekercsek gyártástechnológiája | 70 |
Kevert kuglóf gyártástechnológiája | 70 |
Számítási feladatok | 72 |
Omlós tésztából készült finom pékáruk | 73 |
Omlós tésztából készült finom pékáruk gyártástechnológiája | 75 |
Tepertős pogácsa gyártástechnológiája | 78 |
Pozsonyi kiflik gyártástechnológiája | 79 |
Diós, mákos tekercsek gyártástechnológiája | 79 |
Piteféleségek gyártástechnológiája | 80 |
Számítási feladatok | 81 |
Leveles tésztából készült finom pékáruk | 82 |
Leveles tésztából készült finom pékáruk gyártástechnológiája | 85 |
Pacsni (lapos vajas, pasztrána) gyártástechnológiája | 88 |
Rongyos kifli gyártástechnológiája | 89 |
Leveles pogácsa gyártástechnológiája | 90 |
Sajtos rúd gyártástechnológiája | 90 |
Csigafélék gyártástechnológiája | 90 |
Túrós táska gyártástechnológiája | 91 |
Búrkifli gyártástechnológiája | 91 |
Lekváros táska gyártástechnológiája | 92 |
Tiroli rétesek gyártástechnológiája | 94 |
Számítási feladatok | 94 |
Gyorsfagyasztott sütőipari termékek | 97 |
Hűtés, fagyasztás technológiai alapjai | 99 |
Kelesztés megszakítás - kelesztés késleltetés | 100 |
Sületlen termék gyorsfagyasztása | 103 |
Késztermék fagyasztásának technológiája | 103 |
Tartós sütőipari termékek | 107 |
Tartós kenyérfélék | 108 |
Tartós kenyérfélék gyártástechnológiája | 110 |
Sajtos perec, sajtos kavics, sajtos rúd, ropifélék | 110 |
Kétszersültek | 113 |
Morzsafélék | 116 |
Zsemlemorzsa | 116 |
Egyéb, a sütőipar által is gyártott termékek | 118 |
Tartós édesipari lisztes készítmények | 118 |
Háztartási keksz gyártástechnológiája | 118 |
Kréker | 119 |
Teasütemények gyártása | 120 |
Linzer teasütemények gyártástechnológiája | 120 |
Mézes és mézes jellegű készítmények gyártástechnológiája | 121 |
Ostya gyártása | 123 |
Töltött ostyarúd gyártása | 125 |
Egyedi eljárással készült sütőipari termékek | 126 |
Sült perec (sós) | 126 |
Rábaközi perec | 127 |
Lángos gyártása | 128 |
Lángosok gyártása olajos sütéssel | 130 |
Fánk gyártása | 131 |
Pizza alaptészta gyártása | 133 |
Hamburgerzsemle gyártása | 134 |
Hajtogatott meggyes rétes | 135 |
Kürtőskalács készítése | 135 |
Extrudált termékek gyártása | 137 |
Extrudált kukorica | 137 |
Lúgozott sütőipari termékek | 138 |
Lúgozott péksütemények gyártástechnológiája | 139 |
Diétát kiegészítő sütőipari termékek | 141 |
Rostban gazdag termékek | 143 |
Graham-kenyér | 144 |
Búzakorpás vekni | 145 |
Búzakorpás zsemle | 147 |
Búzakorpás kifli | 148 |
Rozsos-korpás kenyér | 148 |
Magvas kenyér | 150 |
Magvas vekni | 152 |
Kornspitz rúd | 153 |
Szénhidrátszegény termékek | 154 |
Levegő kenyér | 156 |
Gliadinmentes (gluténmentes) termékek | 157 |
Gliadinmentes kenyér | 158 |
Nátriumszegény termékek | 160 |
Fehérjeszegény termékek | 161 |
Sütőipari fehértermékek minősítése | 164 |
Az érzékszervi bírálat végrehajtása és az eredmények értékelése | 177 |
A sütőipari díszmunka alapjai | 179 |
A termelési folyamat megszervezése | 187 |
Technológiai berendezések kapacitása | 188 |
Sütésigényességi egyenértékszám | 190 |
Tésztakészítő berendezések kapacitása | 191 |
Termelési folyamat ütemezése | 192 |
Számítási feladatok | 197 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.