kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Agrárszakoktatási Intézet |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 304 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | 963-9185-69-8 |
Megjegyzés: | Tankönyvi szám: É-359/I-II. Az első kötet 1998-ban jelent meg. |
I. kötet | |
Előszó | 3 |
A sütőipar története, fejlődése, jövője | 5 |
A sütőipar termékei, jellemzése | 8 |
Kenyerek osztályozása, jellemzése | 8 |
Péksütemények osztályozása, jellemzése | 10 |
A termékek táplálkozás-élettani jelentősége | 11 |
A sütőipar nyersanyagai, technológiai szerepük | 15 |
A sütőipar alapanyagai | 15 |
Étkezési gabonák: | 15 |
A gabona feldolgozása | 17 |
Lisztfajták, liszttípusok | 19 |
A liszt kémiai összetétele | 23 |
A liszt mikroflórája | 26 |
A liszt enzimjei | 27 |
A liszt minőségi követelményei | 29 |
Liszt minőség-ellenőrző vizsgálatok | 33 |
A liszt technológiai szempontból fontos tulajdonságai | 35 |
A liszthibák, lisztromlás oka, feldolgozhatóságuk | 43 |
A liszt tárolása | 47 |
A lisztek átvétele - kifogásolása | 48 |
Víz | 51 |
A sütőipar segédanyagai | 52 |
Élesztő | 52 |
Só | 54 |
A sütőipar nélkülözhető segédanyagai | 56 |
Feltárt keményítőjű adalék anyagok: | 57 |
Enzimkészítmények: | 57 |
Lisztjavító szerek: | 58 |
Nyúlódás- és penészesedést gátló szerek: | 58 |
A termék öregedését késleltető szerek (emulgáló hatású): | 59 |
Kovászt helyettesítő anyagok: | 59 |
Kombinált hatású sütőszerek: | 60 |
A sütőipar járulékos anyagai | 61 |
Dúsító anyagok: | 62 |
Zsiradékok | 62 |
Cukor | 63 |
Tej és tejpor: | 64 |
Tojás-tojáspor | 64 |
Ízesítő anyagok | 65 |
Töltelékanyagok | 66 |
A nyersanyagok előkészítése | 68 |
Tésztakészítés | 70 |
Közvetett tésztakészítési eljárások | 70 |
Kovász | 71 |
A kovász technológiai mutatói | 71 |
A kovászérés során lejátszódó folyamatok | 73 |
Közvetlen tésztakészítési eljárások | 75 |
A tészta technológiai mutatói: | 76 |
Ritkábban alkalmazott tésztakészítési eljárások | 78 |
A tésztakialakulás folyamatai | 80 |
Tésztaérés folyamatai | 82 |
A tésztafeldolgozás | 86 |
A tésztafeldolgozás műveletei: | 86 |
A tésztafeldolgozás technikai megoldásai | 88 |
Kelesztés | 91 |
A kelesztés feltételei | 91 |
A kelesztés technikai megoldásai: | 93 |
A sütés | 94 |
A hőmennyiségnek a megoszlása: | 94 |
A sütés feltételei: | 95 |
Sülési folyamatok, sütési eljárások | 96 |
Kemencetípusok | 99 |
A késztermék kezelése | 99 |
A hűlés folyamatai | 99 |
A sütőipari termékek tárolása: | 100 |
Csomagolás: | 101 |
Szállítás: | 101 |
Sütőipari termékek öregedése | 101 |
A kenyerek osztályozása, anyagnormája | 103 |
Kenyérfélék anyagnormája | 103 |
Kenyérfélék gyártástechnológiája | 107 |
Búzakenyerek gyártástechnológiája | 108 |
Rozskenyerek gyártástechnológiája | 111 |
Rozsos kenyerek | 113 |
Kenyérfélék ismertetése | 114 |
Fehérkenyér (búzakenyér) | 114 |
Félbarna kenyér | 117 |
Büfé-kenyér: | 117 |
Burgonyás kenyér: | 118 |
Kukoricapelyhes kenyér | 119 |
Alföldi kenyér | 119 |
Soroksári kenyér (rozskenyér) | 120 |
Fűszeres rozscipó | 120 |
A kenyér minőségi követelményei | 121 |
A minőség ellenőrzése, vizsgálata | 123 |
Kenyérbetegségek, kenyérhibák | 124 |
Függelék | 127 |
Táblázatok jegyzéke | 141 |
Ábrák jegyzéke: | 141 |
II. kötet | |
Bevezetés | 3 |
Sütőipari fehértermékek (péksütemények) jellemzése, csoportosításai | 4 |
A péksütemények csoportjai | 4 |
A sütőipari fehértermékek általános jellemzői | 6 |
A fehértermékek nyersanyag összetétele | 6 |
A sütőipari fehértermékek tömege | 8 |
A sütőipari fehértermékek feldolgozási módja | 8 |
A sütőipari fehértermékek kelesztési módja | 9 |
A fehértermékek sütési módja | 9 |
A fehértermékek anyagfelhasználási csoportnormái | 9 |
Fehértermékek anyagfelhasználási normái | 10 |
Számítási feladatok | 13 |
Vizes tésztából készült termékek | 16 |
Vizes tésztából készített péksütemények gyártástechnológiája | 19 |
Főtt perec gyártástechnológiája | 22 |
Számítási feladatok | 23 |
Tejes tésztából készült péksütemények | 26 |
Tejes tésztából készített péksütemények gyártástechnológiája | 29 |
Tejes zsemle gyártástechnológiája | 34 |
Számítási feladatok | 35 |
Dúsított tésztából készült péksütemények | 37 |
Dúsított tésztából készített péksütemények gyártástechnológiája | 42 |
Vajas kifli gyártástechnológiája | 44 |
Paprikás kifli gyártástechnológiája | 45 |
Számítási feladatok | 46 |
Tojással dúsított tésztából készült finom pékáruk | 48 |
Tojással dúsított tésztából készült finom pékáruk gyártástechnológiája | 52 |
Bukta gyártástechnológiája | 58 |
Kevert kuglóf gyártástechnológiája | 61 |
Számítási feladatok | 62 |
Omlós tésztából készült finom pékáruk | 63 |
Omlós tésztából készült finom pékáruk gyártástechnológiája | 66 |
Tepertős pogácsa gyártástechnológiája | 68 |
Piteféleségek gyártástechnológiája | 69 |
Számítási feladatok | 70 |
Leveles tésztából készült finom pékáruk | 71 |
Leveles tésztából készült finom pékáruk gyártástechnológiája | 76 |
Pacsni (lapos vajas, pasztárna) gyártástechnológiáj | 79 |
Rongyos kifli gyártástechnológiája | 80 |
Számítási feladatok | 81 |
Gyorsfagyasztott sütőipari kényelmi termékek | 83 |
Hűtés, fagyasztás technológiai alapjai | 86 |
Kelesztés megszakítás - kelesztés késleltetés | 87 |
Sületlen termék gyorsfagyasztása | 89 |
Késztermék fagyasztásának technológiája | 90 |
Tartós sütőipari termékek | 93 |
Tartós kenyérfélék | 95 |
Tartós kenyérfélék gyártástechnológiája | 97 |
Sajtos perec, sajtos kavics, sajtos rúd, ropifélék | 98 |
Kétszersültek | 100 |
Morzsafélék | 103 |
Zsemlemorzsa | 103 |
Diétát kiegészítő sütőipari termékek | 104 |
Rostban gazdag termékek | 107 |
Graham-kenyér | 107 |
Búzakorpás vekni | 109 |
Búzakorpás zsemle | 110 |
Búzakorpás kifli | 112 |
Magvas kenyér | 114 |
Magvas vekni | 115 |
Kornspitz rúd | 117 |
Szénhidrátszegény termékek | 118 |
Levegő kenyér | 120 |
Gliadinmentes (gluténmentes) termékek | 121 |
Gliadinmentes kenyér | 122 |
Nátriumszegény termékek | 124 |
Fehérjeszegény termékek | 125 |
Sütőipari fehértermékek minősítése | 128 |
Az érzékszervi bírálat végrehajtása és az eredmények értékelése | 141 |
A sütőipari díszmunka alapjai | 143 |
A termelési folyamat megszervezése | 151 |
Technológiai berendezések kapacitása | 153 |
Tésztakészítő berendezések kapacitása | 155 |
Termelési folyamat ütemezése | 156 |
Számítási feladatok | 160 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.