1.062.439

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Sütőipari technológia I.

Pék szakmunkás szakképesítés tankönyve

Szerző
Lektor
Budapest
Kiadó: Agrárszakoktatási Intézet
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 141 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-9107-47-6
Megjegyzés: Tankönyvi szám: É-359/I.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Előszó3
A sütőipar története, fejlődése, jövője5
A sütőipar termékei, jellemzése8
Kenyerek osztályozása, jellemzése8
Péksütemények osztályozása, jellemzése10
A termékek táplálkozás-élettani jelentősége11
A sütőipar nyersanyagai, technológiai szerepük15
A sütőipar alapanyagai15
Étkezési gabonák:15
A gabona feldolgozása17
Lisztfajták, liszttípusok19
A liszt kémiai összetétele23
A liszt mikroflórája26
A liszt enzimjei27
A liszt minőségi követelményei29
Liszt minőség-ellenőrző vizsgálatok33
A liszt technológiai szempontból fontos tulajdonságai35
A liszthibák, lisztromlás oka, feldolgozhatóságuk43
A liszt tárolása47
A lisztek átvétele - kifogásolása48
Víz51
A sütőipar segédanyagai52
Élesztő52
54
A sütőipar nélkülözhető segédanyagai56
Feltárt keményítőjű adalék anyagok:57
Enzimkészítmények:57
Lisztjavító szerek:58
Nyúlódás- és penészesedést gátló szerek:58
A termék öregedését késleltető szerek (emulgáló hatású):59
Kovászt helyettesítő anyagok:59
Kombinált hatású sütőszerek:60
A sütőipar járulékos anyagai61
Dúsító anyagok:62
Zsiradékok62
Cukor63
Tej és tejpor:64
Tojás-tojáspor64
Ízesítő anyagok65
Töltelékanyagok66
A nyersanyagok előkészítése68
Tésztakészítés70
Közvetett tésztakészítési eljárások70
Kovász71
A kovász technológiai mutatói71
A kovászérés során lejátszódó folyamatok73
Közvetlen tésztakészítési eljárások75
A tészta technológiai mutatói:76
Ritkábban alkalmazott tésztakészítési eljárások78
A tésztakialakulás folyamatai80
Tésztaérés folyamatai82
A tésztafeldolgozás86
A tésztafeldolgozás műveletei:86
A tésztafeldolgozás technikai megoldásai88
Kelesztés91
A kelesztés feltételei91
A kelesztés technikai megoldásai:93
A sütés94
A hőmennyiségnek a megoszlása:94
A sütés feltételei:95
Sülési folyamatok, sütési eljárások96
Kemencetípusok99
A késztermék kezelése99
A hűlés folyamatai99
A sütőipari termékek tárolása:100
Csomagolás:101
Szállítás:101
Sütőipari termékek öregedése101
A kenyerek osztályozása, anyagnormája103
Kenyérfélék anyagnormája103
Kenyérfélék gyártástechnológiája107
Búzakenyerek gyártástechnológiája108
Rozskenyerek gyártástechnológiája111
Rozsos kenyerek13
Kenyérfélék ismertetése114
Fehérkenyér (búzakenyér)114
Félbarna kenyér117
Büfé-kenyér:117
Burgonyás kenyér:118
Kukoricapelyhes kenyér119
Alföldi kenyér119
Soroksári kenyér (rozskenyér)120
Fűszeres rozscipó120
A kenyér minőségi követelményei121
A minőség ellenőrzése, vizsgálata123
Kenyérbetegségek, kenyérhibák124
Függelék127
Táblázatok jegyzéke141
Ábrák jegyzéke:141

Werli József

Werli József műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Werli József könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem