1.062.332

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Sütőipari gyártásismeret

A sütő- és édesipari technikum IV. osztálya számára/Ideiglenes jegyzet/Kézirat/Élelmiszeripari technikumi tankönyv

Szerkesztő
Budapest
Kiadó: Élelmezésügyi Minisztérium Oktatási Osztálya
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 148 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 28 cm x 20 cm
ISBN:
Megjegyzés: Kézirat. 280 példányban jelent meg.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

A sütőipari termékek technológiája
A sütőipari fehértermék fogalma1
A fehértermékek készítéséhez használt anyagok technológiai tulajdonságai2
BL 55-ös liszt2
Kannatej5
A sütőiparban felhasználásra kerülő zsiradékok7
Cukor8
Tojás9
Malátakészítmények10
A sütőipari fehértermékek technológiája13
A süteményféleségek felosztása13
Anyagfelhasználási csoportnormák14
Vizes tésztából készített termékek technológiája14
Vizes zsemle15
Hosszúzsemle26
Vágottzsemle26
Zsemlecipó27
Főtt perec27
Tejes tésztából készített termékek technológiája31
Tejes kifli és sós kifli32
Császárzsemle37
Fonott kismákos, kerek kismákos39
Lisztes- és sósfrancia40
Mexikói, kerek mexikói40
Sóskalács41
Győri páros zsemle42
Óriáskifli42
Szegedi vágott kenyér43
Hosszú és kerek fonottkalácsok43
Tejeszsemle43
A tejes tésztából készített termékekhez szükséges nyersanyagmennyiség kiszámítása44
Egyszerű vajas tésztából készített termékek technológiája45
Vajas kifli, vajas karika45
Sósrúd49
Bordás49
Paprikáskifli50
Uzsonnakenyér50
Mindszentikalács50
Az egyszerű vajas tésztából készített termékekhez szükséges nyersanyagmennyiség kiszámítása51
Tojással dúsított egyszerű vajas tésztából készített termékek technológiája51
Stefániakifli54
Briósféleségek55
Puffancs57
Finom fonott kalácsok58
Foszlós kalács, kakaós foszlós kalács58
Sült perec59
Csavart sósrúd60
Nehéz vajas tésztából készített termékek technológiája60
Kevert tésztából készített termékek technológiája61
Kuglóf61
Omlós tésztából készült termékek technológiája62
Vajas pogácsa63
Tepertős pogácsa64
Pozsonyi kifli64
Diós és mákos tekercs65
Nyújtott leveles tésztából készült termékek technológiája66
Lapos vajas69
Rongyos kifli70
Leveles vajas pogácsa71
Sajtos rúd71
Túróstáska71
Burkifli72
Dióscsiga72
Tartósított sütőipari készítmények73
Kétszersült73
Tésztakészítmények technológiája
A tésztaipar fejlődése78
A tésztaipar nyersanyagai és termékei80
A tésztaipar nyersanyagai80
Őrlemény80
Víz82
83
Tojás84
A tésztaipar termékei84
A tésztagyártás műveletei
A nyersanyagok előkészítése85
A tészta keverése86
A keverés alapfogalmai86
Keverés lassújáratú gépen90
A tészta tömörítése90
A tömörítés alapfogalmai90
Tömörítés kollerjáraton91
Tömörítés gramolán91
A tészta alakítása92
Az alakítás alapfogalmai92
Alakítás sajtón92
Matricák98
Alakítás nyújtógépen102
Tésztagyártás folyamatos sajtón105
A tészta szárítása110
A szárítás alapfogalmai110
A szárítás alapfogalmai110
Szárítás szakaszos szárítóberendezéseken119
Szárítás folyamatos szárítóberendezéseken124
A szárítás újszerű módjai130
A készárú csomagolása, tárolása és szállítása133
Egyéb tésztaipari kérdések
Tésztabetegségek és tésztahibák135
Tésztabetegségek135
Tésztahibák136
Tésztakészítmények táplálóértéke141
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem