kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Élelmezésügyi Minisztérium Oktatási Osztálya |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 148 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 28 cm x 20 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Kézirat. 280 példányban jelent meg. |
A sütőipari termékek technológiája | |
A sütőipari fehértermék fogalma | 1 |
A fehértermékek készítéséhez használt anyagok technológiai tulajdonságai | 2 |
BL 55-ös liszt | 2 |
Kannatej | 5 |
A sütőiparban felhasználásra kerülő zsiradékok | 7 |
Cukor | 8 |
Tojás | 9 |
Malátakészítmények | 10 |
A sütőipari fehértermékek technológiája | 13 |
A süteményféleségek felosztása | 13 |
Anyagfelhasználási csoportnormák | 14 |
Vizes tésztából készített termékek technológiája | 14 |
Vizes zsemle | 15 |
Hosszúzsemle | 26 |
Vágottzsemle | 26 |
Zsemlecipó | 27 |
Főtt perec | 27 |
Tejes tésztából készített termékek technológiája | 31 |
Tejes kifli és sós kifli | 32 |
Császárzsemle | 37 |
Fonott kismákos, kerek kismákos | 39 |
Lisztes- és sósfrancia | 40 |
Mexikói, kerek mexikói | 40 |
Sóskalács | 41 |
Győri páros zsemle | 42 |
Óriáskifli | 42 |
Szegedi vágott kenyér | 43 |
Hosszú és kerek fonottkalácsok | 43 |
Tejeszsemle | 43 |
A tejes tésztából készített termékekhez szükséges nyersanyagmennyiség kiszámítása | 44 |
Egyszerű vajas tésztából készített termékek technológiája | 45 |
Vajas kifli, vajas karika | 45 |
Sósrúd | 49 |
Bordás | 49 |
Paprikáskifli | 50 |
Uzsonnakenyér | 50 |
Mindszentikalács | 50 |
Az egyszerű vajas tésztából készített termékekhez szükséges nyersanyagmennyiség kiszámítása | 51 |
Tojással dúsított egyszerű vajas tésztából készített termékek technológiája | 51 |
Stefániakifli | 54 |
Briósféleségek | 55 |
Puffancs | 57 |
Finom fonott kalácsok | 58 |
Foszlós kalács, kakaós foszlós kalács | 58 |
Sült perec | 59 |
Csavart sósrúd | 60 |
Nehéz vajas tésztából készített termékek technológiája | 60 |
Kevert tésztából készített termékek technológiája | 61 |
Kuglóf | 61 |
Omlós tésztából készült termékek technológiája | 62 |
Vajas pogácsa | 63 |
Tepertős pogácsa | 64 |
Pozsonyi kifli | 64 |
Diós és mákos tekercs | 65 |
Nyújtott leveles tésztából készült termékek technológiája | 66 |
Lapos vajas | 69 |
Rongyos kifli | 70 |
Leveles vajas pogácsa | 71 |
Sajtos rúd | 71 |
Túróstáska | 71 |
Burkifli | 72 |
Dióscsiga | 72 |
Tartósított sütőipari készítmények | 73 |
Kétszersült | 73 |
Tésztakészítmények technológiája | |
A tésztaipar fejlődése | 78 |
A tésztaipar nyersanyagai és termékei | 80 |
A tésztaipar nyersanyagai | 80 |
Őrlemény | 80 |
Víz | 82 |
Só | 83 |
Tojás | 84 |
A tésztaipar termékei | 84 |
A tésztagyártás műveletei | |
A nyersanyagok előkészítése | 85 |
A tészta keverése | 86 |
A keverés alapfogalmai | 86 |
Keverés lassújáratú gépen | 90 |
A tészta tömörítése | 90 |
A tömörítés alapfogalmai | 90 |
Tömörítés kollerjáraton | 91 |
Tömörítés gramolán | 91 |
A tészta alakítása | 92 |
Az alakítás alapfogalmai | 92 |
Alakítás sajtón | 92 |
Matricák | 98 |
Alakítás nyújtógépen | 102 |
Tésztagyártás folyamatos sajtón | 105 |
A tészta szárítása | 110 |
A szárítás alapfogalmai | 110 |
A szárítás alapfogalmai | 110 |
Szárítás szakaszos szárítóberendezéseken | 119 |
Szárítás folyamatos szárítóberendezéseken | 124 |
A szárítás újszerű módjai | 130 |
A készárú csomagolása, tárolása és szállítása | 133 |
Egyéb tésztaipari kérdések | |
Tésztabetegségek és tésztahibák | 135 |
Tésztabetegségek | 135 |
Tésztahibák | 136 |
Tésztakészítmények táplálóértéke | 141 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.