kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Élelmiszeripari és Begyüjtési Könyv- és Lapkiadó Vállalat |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött papírkötés |
Oldalszám: | 126 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkat és fotókat tartalmaz. |
Bevezető | 3 |
A sütőipari fehértermékek alapanyagai | 5 |
Liszt | 5 |
Szemcsenagyság | 5 |
Sikértartalom | 6 |
Víz | 7 |
Élesztő | 7 |
Só | 8 |
Tej és tejtermékek | 8 |
Tej | 9 |
Túró | 10 |
Sajt | 10 |
Zsiradékok | 11 |
Cukor | 12 |
Malátakészítmények | 12 |
Fűszerek, magvak, gyümölcsök | 15 |
Paprika | 15 |
Kömény | 15 |
Bors | 16 |
Vanilia | 16 |
Mák | 16 |
Dióbél | 16 |
Mazsola | 17 |
A sütőipari fehértermékek gyártástechnológiája | 17 |
A süteményféleségek felosztása | 17 |
Vizestésztából készített termékek gyártástechnológiája | 17 |
Vizeszsemlye | 18 |
Tésztakészítés | 18 |
Közvetett tésztavezetés | 18 |
Kovász | 19 |
Tészta | 20 |
Közvetlen tésztavezetés | 21 |
Osztás | 23 |
Kelesztés | 24 |
Sütés | 28 |
Tárolás | 28 |
Zsemlyecipó | 28 |
Hosszú zsemlye | 28 |
Vágott zsemlye | 28 |
Tejestésztából készített termékek gyártástechnológiája | 29 |
Tejes- és sóskifli | 29 |
Tésztakészítés | 30 |
Közvetett tésztavezetés | 30 |
Kovász | 30 |
Tészta | 30 |
Közvetlen tésztavezetés | 30 |
Alakítás | 31 |
Kelesztés | 33 |
Sütés | 33 |
Tárolás | 34 |
Óriáskifli | 34 |
Császárzsemlye | 34 |
Tésztakészítés | 34 |
Alakítás | 35 |
Kelesztés | 37 |
Sütés | 37 |
Tárolás | 37 |
Fonott kis mákos | 37 |
Fonott kalácsok | 38 |
Szegedi vágottkenyér | 38 |
Lisztes és sósfrancia | 39 |
Tejeszsemlye | 39 |
Győri páros zsemlye | 40 |
Mexikói | 40 |
Kerek mexikói | 40 |
Sóskalács | 41 |
Egyszerű vajastésztából készített termékek gyártástechnológiája | 41 |
Vajaskifli és vajaskarika | 42 |
Tésztakészítés | 42 |
Kovász | 42 |
Tészta | 42 |
Közvetlen tésztavezetés | 43 |
Alakítás | 43 |
Kelesztés | 43 |
Sütés | 44 |
Tárolás | 44 |
Sósrúd | 45 |
Bordás | 45 |
Paprikáskifli | 45 |
Uzsonnakenyér | 46 |
Mindszenti kalács | 46 |
Tojással dúsított egyszerű vajastésztából készített termékek gyártástechnológiája | 47 |
Laposvajas | 48 |
Stefánia kifli | 48 |
Briósféleségek | 49 |
Kovász | 49 |
Tészta | 49 |
Közvetlen tésztavezetés | 49 |
Alakítás | 49 |
Kelesztés, sütés | 51 |
Tárolás | 52 |
Puffancs | 52 |
Finom fonott kalácsok | 52 |
Foszlóskalács | 54 |
Sültperec | 55 |
Csavart sósrúd | 55 |
Kevert tésztából készült termékek gyártástechnológiája | 56 |
Kuglóf | 56 |
Kovász | 56 |
Tészta | 57 |
Alakítás és sütés | 57 |
Omlós tésztából készített termékek gyártástechnológiája | 57 |
Vajaspogácsa | 58 |
Tepertőpogácsa | 58 |
Pozsonyikifli | 58 |
Nehéz vajastésztából készített termékek gyártástechnológiája | 59 |
Tésztakészítés | 60 |
Alakítás | 62 |
Kelesztés, sütés | 64 |
Rongyoskifli | 64 |
Leveles vajaspogácsa | 64 |
Sajtos rúd | 65 |
Túrós táska | 65 |
Búrkifli | 66 |
Diós csiga | 67 |
Különleges technológiával készített termékek | 67 |
Főttperec | 67 |
Tésztakészítés | 67 |
Alakítás | 68 |
Kelesztés és főzés | 68 |
Sütés | 68 |
Tárolás | 68 |
Kétszersültek | 69 |
Tésztakészítés | 69 |
Alakítás és sütés | 70 |
Pirítás | 70 |
Csomagolás | 70 |
Technológiai táblázatok | 72 |
Módszer a sütőipari fehértermékek fajlagának ellenőrzésére | 85 |
Idegen eredetű sütőipari szakkifejezések magyar jelentése és értelmezése | 91 |
Fényképek | 97 |
Fényképjegyzék | 122 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.