kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazdasági Könyvkiadó Vállalat |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 125 oldal |
Sorozatcím: | Élelmiszeripari szakmunkáskönyvtár |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | 963-232-220-7 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal illusztrált. |
Péksüteménygyártás | |
A péksütemény fogalmának meghatározása | 7 |
A péksüteménygyártás nyersanyagainak technológiai tulajdonságai | 7 |
Termékcsoportok | 8 |
Tészakészítés | 13 |
Vizestészták | 14 |
Tejestészták | 21 |
Dúsított tészták | 26 |
Tojással dúsított tészták | 29 |
Omlós tészták | 36 |
Leveles tészták | 40 |
Tésztafeldolgozás | 52 |
A tészta osztása kézi és gépi működésű osztógéppel | 52 |
A tészta osztása és a gömbölyítése szakaszos és folytonos működésű osztó-gömbölyítő géppel | 52 |
A tészta mechanikai károsodását korlátozó tésztamutatók | 53 |
A tésztagömböt továbbformáló gépek | 55 |
Tésztafeldolgozó gépsorok | 56 |
Tésztafeldolgozás nyújtógéppel | 62 |
Az előnyújtott tészta feldolgozása | 63 |
Töltelékkészítés | 65 |
Kelesztés | 67 |
A kelesztés időtartamát meghatározó tényezők | 67 |
Szakaszos kelesztés | 68 |
A vetés-előkészítés technikája | 68 |
Sütés | 70 |
Sütési (sütésigényességi) egyenértékek | 71 |
Tárolás, szállítás | |
Teasütemény-tészták | |
Gyúrt, omlós teasütemény-tészták | 75 |
Kevert, omlós tészták | 77 |
Felvert tészták | 79 |
A teasütemény-tészták feldolgozása és sütése | 82 |
A kenyér táplálkozás-élettani jelentősége | |
Diétát kiegészítő sütőipari termékek | |
Rostban gazdag diétás kenyerek | 90 |
Szénhidrátszegény, diabetikus termékek | 92 |
Nátriumszegény diétás kenyér | 94 |
Gliadinmentes (gluténmentes) kenyér | 96 |
A sütőipari termékek minősítése | |
A kenyér és a péksütemény érzékszervi tulajdonságai | 99 |
Fizikai tulajdonságok | 100 |
Kémiai jellemzők | 101 |
Termelési és munkaszervezési alapismeretek | |
A kemencék teljesítőképessége (kapacitása) | 106 |
A kemencék tényleges teljesítőképessége | 107 |
A sütést megelőző technológiai szakaszok berendezéseink és gépeinek teljesítőképessége | 116 |
A raktártér és a nyersanyag-előkészítő berendezések méretezése | 116 |
A tésztakészítő berendezések teljesítőképessége | 117 |
A tésztafeldolgozó gépek teljesítőképessége | 118 |
Kelesztő- és készterméktárolóeszköz-szükséglet | 119 |
A gyártás ütemezése, ütemidő-számítás. A kemencék sütései üteme | 120 |
A tésztakészítés és a tésztafeldolgozás ütemezése | 121 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.