kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Ipari Tanfolyamok Országos Vezetősége |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Könyvkötői kötés |
Oldalszám: | 266 oldal |
Sorozatcím: | Ipari Szakkönyvtár |
Kötetszám: | 42-44 |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 17 cm x 12 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkkal. Nyomtatta a Pallas Irodalmi és nyomdai r.-t., Budapest. |
ANYAGISMERET | 3 |
Az anyagokról általában | 3 |
Hamisítás | 4 |
A búza | 5 |
A liszt | 7 |
A malomtechnika | 7 |
Kiőrlés | 8 |
Számozás | 8 |
Lisztkötés | 9 |
Pekározás | 10 |
Raktárkönyv | 11 |
Külső tulajdonságok | 13 |
Fogósság | 16 |
Pirulás | 16 |
Nedvesség | 17 |
Kóros elváltozások | 18 |
Alkatrészek | 20 |
Sikérmennyiség | 21 |
Sikérmosás | 21 |
Sikérminőség | 23 |
Sikérduzzadási idő | 27 |
Gáztartóképesség | 27 |
Gáztermelőképesség | 28 |
Hankóczy Farinográfia | 29 |
Farinogramm | 29 |
Fermentogramm | 30 |
Vízfelvevőképesség | 31 |
Lisztmegválasztás | 34 |
Lisztátvétel | 34 |
Lisztraktározás | 35 |
Lisztbeavatás | 36 |
A víz | 36 |
Hatása | 36 |
Minősége | 37 |
Hőmérséklete | 37 |
Az élesztő | 38 |
Enzimtevékenység | 39 |
Hajtóerő | 42 |
Tárolás | 46 |
Tejsavbacillus | 46 |
A só | 47 |
A burgonya | 48 |
A maláta | 51 |
A cukor | 52 |
Feltárt lisztek | 54 |
Tej | 55 |
Vaj | 60 |
Margarin | 61 |
Mesterséges ételzsír | 61 |
Olaj | 62 |
Különbség a vaj és a margarin között | 62 |
Avasodás | 64 |
Tejsav | 64 |
ÜZEMTANI ISMERETEK | 66 |
Sütőipar | 66 |
Szaktudás | 66 |
Boldogulás | 66 |
Munkaképesség | 67 |
Sütőüzem | 67 |
Sütőüzemrészek | 67 |
Berendezés | 67 |
Felszerelés | 68 |
Műhelylevegő | 69 |
Műhelyvilágítás | 69 |
Műhelytisztítás | 70 |
Kemence | 71 |
Rakfelület | 73 |
Vízgőzfejlesztő | 75 |
Hőmérők | 76 |
Gázkemence | 77 |
Elektromos kemence | 84 |
Gőzkemence | 88 |
Téglakemence | 90 |
Tehetetlenség | 92 |
Tüzelőanyagok | 92 |
Gáz | 92 |
Szén | 92 |
Fa | 93 |
Kalória | 93 |
Víztartalom | 95 |
Fafajták | 95 |
Kalóriatartalom | 96 |
Tüzelés | 96 |
Égés | 96 |
Levegőszükséglet | 96 |
Rostély | 97 |
Tüzelés rostélyon | 97 |
Égési idő | 98 |
Gazdaságos tüzelés | 98 |
Egyenletes és tüzes sütőtér | 99 |
Gépek | 99 |
Dagasztógép | 99 |
Motor | 101 |
Tésztaosztógép | 104 |
Kiflisodrógép | 104 |
Érlelő szekrény | 106 |
TÉSZTAKÉPZÉS | 108 |
A temelés sorrendje | 108 |
A zsemlye munkaterve | 109 |
Folyamatok | 110 |
Termelési biztonság (hőmérőzés) | 111 |
Hőmérsékletszámítás | 112 |
A kovász | 112 |
Tényezők | 113 |
Nagyság | 113 |
Sűrűség | 114 |
Hőmérséklet | 115 |
Élesztőmennyiség | 115 |
Beérleltség | 115 |
Igazodás a lisztminőséghez | 116 |
Beérést siettető tényezők | 116 |
Kovászfajták | 117 |
Hígkovács | 117 |
Sűrűkovász | 118 |
Félsűrűkovász | 119 |
Érési jelek | 121 |
Átmeneti érési jelek | 122 |
Kovászmag | 123 |
Nyúlósodás megelőzése | 123 |
Kovászválasztón gát | 124 |
Kovászhibák | 125 |
Utánkovászolás (éretlenségnél) | 127 |
Túlérett kovász | 128 |
Közvetett és közvetlen erjesztés | 129 |
A tészta | 130 |
Tényezők | 130 |
Dagasztás | 130 |
Keménység | 131 |
Hőmérséklet | 132 |
Érési jelek | 133 |
Átnyomás | 135 |
Érési idő | 137 |
Érési idő meghosszabbítása | 137 |
Túlérés | 137 |
Tésztakimérés | 138 |
Súlyveszteség | 138 |
Gömbölyítés | 139 |
Kiflitészta-alak | 139 |
Császárzsemlyetészta-alak | 139 |
Ablakos kalács fonása | 140 |
Végérlelés | 141 |
A sütés | 141 |
Vetési jelek | 141 |
Folyamat | 143 |
Hőmérséklet | 144 |
Sorrend | 145 |
Vetési sorozat | 146 |
Sütési időtartam | 146 |
Vízgőzhasználat | 147 |
Huzathasználat | 148 |
Tágulékonyság, fény biztosítása | 150 |
Kenyérsütés | 150 |
Rakfelület megtöltése | 152 |
Gazdaságos sütés | 152 |
Kisültség | 153 |
Kisült kenyér tárolása | 153 |
Termelés | 154 |
Kenyértermelés | 154 |
Rozskenyértermelés | 155 |
Zsemlyetermelés | 156 |
Kiflitermelés | 156 |
Császárzsemlyetermelés | 157 |
Vajaskiflitermelés | 157 |
Kifogástalan termékek | 158 |
Kifogástalan kenyerek | 158 |
Kifogástalan zsemlye | 158 |
Kifogástalan kifli | 159 |
Kifogástalan császárzsemlye | 159 |
Keletlen zsemlye | 159 |
Üzemi munkaterv | 160 |
ÁRSZABÁS | |
Nyersanyagszámítások | 161 |
1 kg lisztből süthetők | 161 |
Sütési súlyveszteség | 162 |
Erjedési és porlási veszteség | 163 |
Burgonyáskenyér nyersanyagai | 164 |
Zsemlye nyersanyagai | 164 |
Kifli nyersanyagai | 165 |
Császárzsemlye nyersanyagai | 165 |
Vajaskifli nyersanyagai | 165 |
Anyagkiszabási táblázat | 168 |
Nyersanyagár számításpélda | 169 |
Teljesítményszámítások | 169 |
Sütőterek szerint | 169 |
Tüzelőszükségletszámítások | 170 |
Dagasztógépteljesítmény | 173 |
Kiflisodrógépteljesítmény | 173 |
Munkabérszámítás | 174 |
Üzemköltség | 174 |
Leltár | 175 |
A 2 sütőterű üzem ü.-költsége | 176 |
Önköltségi ár | 181 |
Eladási ár | 183 |
Közszállításra pályázat | 186 |
AZ IPAR GYAKORLÁSA | 187 |
Jog | 187 |
Becsület | 187 |
Törvény, rendelet | 188 |
Alkotmány | 188 |
Rendelet | 188 |
Ipartörvény | 189 |
Iparhatóság | 190 |
Iparügyi miniszter | 191 |
Fellebbezés | 192 |
Iparengedély | 192 |
Ipar | 193 |
Tanonctartás | 194 |
Kívánságok a tanonctól | 194 |
Tanonciskola | 197 |
Sütőtörvény a tanoncokra | 198 |
Tanoncszabadságolás | 199 |
Segédvizsga | 199 |
Sütősegéd | 200 |
Munkakönyv | 200 |
Segédfelvétel | 201 |
Pontos munkakezdés | 201 |
Munkaidő | 202 |
Elbocsátás azonnal | 203 |
Bérfizetés | 204 |
Legkisebb munkabér | 204 |
Munkakeretek | 207 |
Fizetett szabadság | 209 |
Családi munkabér | 210 |
Mestervizsga | 213 |
Mestercím | 213 |
Kötelesség a tanonccal szemben | 194 |
A tanonc kötelessége | 195 |
Tanonctartás elvonása | 195 |
Tanoncszerződés | 196 |
A mestervizsga részei | 213 |
Mesterképző tanfolyam | 214 |
Iparűzés | 215 |
Önjogú egyén | 215 |
Jogi személy | 215 |
Társaságok iparűzése | 216 |
Gyárszerűség | 216 |
Iparűzés megkezdése | 216 |
Üzletvezető | 217 |
Fióküzlet | 217 |
Árrontó | 217 |
Hírnév- és hitelrontó | 219 |
Kontár | 219 |
Iparűzés bérlő útján | 219 |
Özvegyi jog | 219 |
Műhely | 220 |
Előírások műhelyre | 220 |
Mentőláda | 222 |
Balesetnél eljárás | 224 |
Kifüggesztendő táblák | 224 |
Sütőtörvény | 224 |
Munkakezdés törvénye | 255 |
Ellenőrző bizottság | 226 |
Munkaidőnyilvántartás | 226 |
Üzlet | 227 |
Névtábla | 227 |
Kifüggesztendő táblák | 228 |
Margarinrendelet | 229 |
Iparcikkek | 229 |
Iparcikkekre előírások | 230 |
Házikenyér | 231 |
Árusítás | 231 |
Viszonteladó | 228 |
Vásárfelügyelő mintavétele | 231 |
Vásári helyfoglalás | 232 |
Számlabélyeg-átírás | 232 |
Záróra | 232 |
Alkalmazottak munkaideje | 233 |
Legkisebb mbér tisztviselőknél | 236 |
Legkisebb mbér keresk. alkalmazottaknál | 238 |
Legkisebb mbér keresk. segédmunkásoknál | 241 |
Üzletmegszüntetés | 243 |
Ipartestület | 250 |
Ipartestületi szék | 251 |
Székellenőrök | 251 |
Árumintavásár | 252 |
A m. kir. földmívelésügyi miniszter 151.150/1940. sz. F. M. rendelete a népkenyér készítése és forgalomba hozatala tárgyában | 255 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.