1.067.073

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Sütő- és tésztaipari technológia I.

Szerző
Lektor
Budapest
Kiadó: Élelmiszeripari és Begyüjtési Könyv- és Lapkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 137 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Készült 1000 példányban.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A «Malom- és sütőipari anyagismeret I.» keretében megismerkedtünk a gabonafélék és a fontosabb hüvelyesek növénytani felépítésével, kémiai összetételével, termesztésük tényezőivel, felraktározásuk... Tovább

Előszó

A «Malom- és sütőipari anyagismeret I.» keretében megismerkedtünk a gabonafélék és a fontosabb hüvelyesek növénytani felépítésével, kémiai összetételével, termesztésük tényezőivel, felraktározásuk módjával, külső tulajdonságaik meghatározásával és a fontosabb szabványokkal. i . A «Malom- és sütőipari anyagismeret II-ben tárgyaltuk a liszt különböző fajtáit, külső és belső tulajdonságait, ezek megállapítására alkalmas vizsgálati módszereket, valamint a liszttel kapcsolatos szabványokat. A «Sütő- és tésztaipari technológia)) magában foglalja a kenyérsütés, fehérsüteménykészítés és a tésztagyártás lényegesebb tudnivalóit, az eddig még nem érintett nyers-, segéd- és járulékos anyagok, valamint, a technológiai eljárások és a készítmények megítélésének ismertetését. Jelen könyvben, amely a «Sütő- és tésztaipari technológia I.» címet viseli, a kenyérsütéssel foglalkozunk, a II. rész a fehérsütést és a tésztagyártást fogja tárgyalni. Vissza

Tartalom

Bevezetés3
A kenyérsütés történeti fejlődése4
Mikrobiológiai alapismeretek5
A sütőipar nyersanyagai13
Kenyérkészítésre felhasznált anyagok14
Víz14
Élesztő15
19
Burgonya20
Feltárt liszt22
Tejsav24
Száraz kovász, savanyú feltárt liszt26
Lisztfehérítő és javító anyagok és eljárások27
A kenyérkészítés fő műveletei39
A liszt és a többi tisztaképző anyag előkészítése39
A liszt előkészítése39
A segéd- és járulékos anyagok előkészítése41
Tésztakészítés41
Közvetlen módszer41
Közvetett módszer42
A tészta lazítása59
Érlelés59
Kelesztés63
Sütés66
A sütés közben lejátszódó folyamatok66
Sütőkemencék72
Szovjet rendszerű kerek kenyérgyárak77
A kenyér hűtése, tárolása és szállítása77
Egyéb sütőipari kérdések78
Levegőkondicionálás a sütőüzemben78
A sütőüzem termelékenysége95
Kenyérkülönlegességek98
A kenyér megítélése104
Kenyérbetegségek105
Kenyérhibák113
Próbasütés114
Sütőipari higiéne122
Szabványok130
Félfehér kenyér130
Pékipari árucímke136
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem