kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Élelmiszeripari és Begyüjtési Könyv- és Lapkiadó Vállalat |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Tűzött kötés |
Oldalszám: | 137 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Készült 1000 példányban. |
Bevezetés | 3 |
A kenyérsütés történeti fejlődése | 4 |
Mikrobiológiai alapismeretek | 5 |
A sütőipar nyersanyagai | 13 |
Kenyérkészítésre felhasznált anyagok | 14 |
Víz | 14 |
Élesztő | 15 |
Só | 19 |
Burgonya | 20 |
Feltárt liszt | 22 |
Tejsav | 24 |
Száraz kovász, savanyú feltárt liszt | 26 |
Lisztfehérítő és javító anyagok és eljárások | 27 |
A kenyérkészítés fő műveletei | 39 |
A liszt és a többi tisztaképző anyag előkészítése | 39 |
A liszt előkészítése | 39 |
A segéd- és járulékos anyagok előkészítése | 41 |
Tésztakészítés | 41 |
Közvetlen módszer | 41 |
Közvetett módszer | 42 |
A tészta lazítása | 59 |
Érlelés | 59 |
Kelesztés | 63 |
Sütés | 66 |
A sütés közben lejátszódó folyamatok | 66 |
Sütőkemencék | 72 |
Szovjet rendszerű kerek kenyérgyárak | 77 |
A kenyér hűtése, tárolása és szállítása | 77 |
Egyéb sütőipari kérdések | 78 |
Levegőkondicionálás a sütőüzemben | 78 |
A sütőüzem termelékenysége | 95 |
Kenyérkülönlegességek | 98 |
A kenyér megítélése | 104 |
Kenyérbetegségek | 105 |
Kenyérhibák | 113 |
Próbasütés | 114 |
Sütőipari higiéne | 122 |
Szabványok | 130 |
Félfehér kenyér | 130 |
Pékipari árucímke | 136 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.