1.062.618

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Sütés-főzés szabadtűzön

Húsok, halak, zöldségek és gyümölcsök grillen, nyárson, mogyorófavesszőn, tárcsán és bográcsban

Szerkesztő
Kistarcsa
Kiadó: Csengőkert Könyvkiadó Kft.
Kiadás helye: Kistarcsa
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 156 oldal
Sorozatcím: Tűzrőlpattant receptek
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 978-615-5237-49-2
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A szabadban főzés és sütés inkább szól a kikapcsolódásról, mint magáról a táplálkozásról. Ilyenkor minden leleményes ötletet be lehet dobni a közösbe, nem félünk, hogy úszni fog a konyha, valóban... Tovább

Előszó

A szabadban főzés és sütés inkább szól a kikapcsolódásról, mint magáról a táplálkozásról. Ilyenkor minden leleményes ötletet be lehet dobni a közösbe, nem félünk, hogy úszni fog a konyha, valóban „szabadabbnak" érezzük magunkat attól, hogy odakinn főzőcskézünk.
Általában nem egyedül állunk neki e kellemes műveletnek, hanem társasággal, családdal, barátokkal, tehát alkalomszámba megy, és mint ilyen, kiemel a hétköznapokból.
Van, aki csak úgy ébred szombat reggel, hogy ma túl szép az idő a bennüléshez, és azonnal elfut pár mogyorófavesszőt vágni egy kis szalonnázáshoz; más megtervezi előre, bevásárol, szeletel, pácol, akár napokig is. Majd a grillezni valóhoz frissen kirántja a zöldhagymát, salátát a földből, az illatoknak senki nem fog tudni ellenállni. No meg ott a jó öreg bogrács, van lapos fenekű meg kerek, akaszthatjuk rúdra, háromlábra, kampóra, - olyan rotyogós gulyások, halászlevek főnek benne, míg elszórakoztatjuk egymást, vagy végigkapirgáljuk a kertet egy gereblyével, hogy „a király bácsi is megnyalja mind a tíz ujját utána!" Szerényebb eszközök ugyanolyan jól megteszik: tárcsán sütjük az őzlábgombát, túróval töltött csiperkét, flekkent. Én még a négybevágott krumplit is bedobom a közepébe. Szenzációs. Aztán a sok új masinéria, ilyen-olyan grillezők: kerekek, négyszögűek, fedettek, fedetlenek, kerekesek, csak meg nem szólalnak, mit-hogyan rendezz el rajtuk! És kiderül, bármelyik jó a szabadtüzes sütéshez. Ilyenkor megengedőbb, nyitottabb, barátságosabb mindenki, figyeljük csak meg, jobban megy az összedolgozás a cél érdekében, pattognak a viccek, jópofa mondások, élénkebbek a gyerekek, az egész kert vagy erdőszéle, patakpart és sátortábor, minden és mindenki arra vár, hogy végre elkészüljön a finom fogás. Ám bármennyire is szabadak vagyunk, ne feledkezzünk meg a tűzről, csak úgy rakjuk meg, ahogy szabad, ahol szabad, ezt nagyon be kell tartanunk, és megtanítanunk a gyerekeknek. A grillező eszközöket pedig nagyon szépen, rendben kell eltenni, ápolni, hogy valóban bármikor előhúzhassuk, ha sütni támad kedvünk. No jó, a mogyoróvesszőket nem muszáj, azt vághatunk következő alkalommal frisset, ruganyosat, ha kószálni lesz újra kedvünk! Kellemes időtöltést a szabadban Mindenkinek! Vissza

Tartalom

Bográcsban készült ételek
Alföldi kondásgulyás 13
Aratógulyás parázs felett 73
Babgulyás sertéshússal 114
Badacsonyi hátszínszelet 142
Bajai káposztás birka 89
Bakonyi betyárleves 7
Báránybordák illatos vajban 25
Bárányragu keletiesen 70
Bárányragu krémmártásban 71
Betyáros csirkepaprikás 103
Birkagulyás 108
Bográcsgulyás konzervből 95
Bográcsos palócleves 97
Bográcsos tarhonya 42
Bojtárleves 150
Borjúkaraj zöldborsóval 18
Borsos tokány 109
Bugaci marhapörkölt 9
Burgonyás malacpörkölt 77
Csirke vadász módra 136
Csukapörkölt 62
Csülkös káposztaleves 16
Csűrdöngölős 135
Édes-savanyú pecsenye 33
Erdélyi ökörhús kölessel 84
Erdélyi tokány puliszkával 132
Fehérbabos szaftos gulyás 83
Füstös pacalpörkölt 92
Fűszeres pontypaprikás 133
Galambleves 122
Gombapörkölt 83
Halászlé 50
Halászlé halgaluskával 111
Hétvezér tokány 107
Hízott ökörhús köleskásával 149
Hubert nyúlleves 147
Indiai párolt sertésragu 85
Ír ürügulyás 87
Juheset 91
Kakasgulyás 67
Kecskepörkölt 73
Kolozsvári gulyás 69
Kömlődi halászlé 102
Korhelyhalászlé 96
Körmös csülökpörkölt 8
Lecsó tojással 98
Lencsés kakaspörkölt gombával 66
Majoránnás sertéstokány 155
Malacgulyás 120
Marhagulyás 36
Marhapaprikás 6
Marhapörkölt 94
Mexikói kukoricás tokány 131
Öhöm 78
Ököruszály krémmártással 148
Pacalpörkölt füstölt sertéslábbal 81
Palócleves 17
Palóc tojáshalom 154
Paprikás krumpli kolbásszal 105
Parasztcsorba 125
Pásztortarhonya 46
Pergelt leves 72
Pilisi gombás sertésragu 134
Pörkölt csirke cigányosan 76
Provánszi egytálétel marhahúsból 68
Rizses ürüfalatok 93
Savanyú vetrece 146
Sertésborda bakonyi módra 138
Sertésmáj vörösborban pihentetve 55
Sertésragu babbal 129
Slambuc bográcsban 37
Sonkagulyás 90
Szegedi csirkegulyás 117
Székelygulyás 98
Szekszárdi őzragu 121
Tarhonyás lecsó kolbásszal 88
Tárkonyos bárány 86
Tejben főtt sertéshús 154
Tejes puliszka 123
Tejfölös, paprikás fácán 101
Tihanyi vaddisznóragu 151
Töltött káposzta bográcsban 139
Töltött vesalica 52
Vadnyúlpaprikás 99
Villásgulyás 17
Vörösboros őzpörkölt 72
Zöldséges, tárkonyos nyúlragu 80
Zúzapörkölt 76
SÜLTEK, GRILLEK, ROSTÉLYOSOK
Almaleves pácolt csirkemell 40
Babéros bárány nyárson 21
Bárány joghurtos páclében 116
Bárányhús nyárson 103
Bárányszeletek parázson 31
Barbecue csirkecomb 20
Barbecue-szósz 65
Bélszínszelet erdészné módra 143
Boldogfalvi tárcsás tarja 113
Borjúmáj nyárson 56
Borjúsaslik 127
Borjúszelet töltött paradicsommal 19
Boros borjúszelet 11
Brazil marhacsíkok parázs fölött 82
Brazil nyárs 58
Családi bőségtál 15
Csípős csirkeszárnyak 101
Csirkeérmék ananásszal 57
Csirkemell császár módra 53
Csirkemellfilék zöldjoghurtban 9
Csirke kirándulók örömére 24
Csongrádi apróhús 110
Cukkinis halnyárs 21
Currys csirke 100
Diós parázsalma sajtkrémmel 60
Egzotikus csirkecombok nyárson 59
Fenséges flekken alufóliában 94
Fetás zöldségek 152
Finom rablóhús fóliában 10
Fokhagymás grillcsirke 32
Fokhagymás tekercs nyárson sütve 44
Fóliában sült borjúcsülök 14
Fóliás meglepetés 43
Frikadella pulykából 28
Fűszeres bárányszeletek roston 112
Fűszeres húsgombócok nyárson 44
Fűszeres juhtúróval töltött gomba 79
Gombával töltött csirkemell 12
Göngyölt tonhal 8
Grillen sült borjúkaraj 120
Grillen sült kebab 131
Grillezett ananász fagylalttal 60
Grillezett báránykotlett 151
Grillezett érmék almával 110
Grillezett halfilé dinnyével 23
Grillezett kápiapaprika-saláta 124
Grillezett keszeg kaporral 133
Grillezett kukorica 124
Grillezett lazac mártással 137
Grillezett töltött hús 126
Grillezett zöldségek húsokhoz 65
Grillezett zsúrzöldségek 29
Grillezett sárgabarack sültekhez 91
Grillhal török módra 118
Gyömbéres ropogós sertésoldalas 82
Gyümölcsnyársak gyerekzsúrra 17
Gyümölcsös szűzérmék burokban 39
Hamuban sült burgonya 62
Hamuban sült pogácsa 66
Harcsafilé nyárson 58
Havasi bárányflekken 106
Házinyúl nyárson sütve 59
Húscsíkok Dunakanyar módra 156
Húsgombócok nyárson 128
Húspogácsák gouda sajttal 51
Illatos csirkeburger 15
Illatos halcsomagok 122
Jonatánnal töltött sonka 22
Kaliforniai vagdalt 32
Kapros csuka 33
Kebab hallal és gyümölcsökkel 75
Kefta 117
Keszthelyi fogasszeletek 130
Kolbászhúsos oldalas nyárson 49
Kolbászkák roston sütve 41
Kolbászos grillnyársak 125
Kolbászos kempingtál 6
Különleges gyümölcsnyárs 64
Kürtőskalács 74
Lazacgrill vajrózsákkal 35
Májjal töltött sertésborda 38
Majoránnás hús 112
Mandarinos nyúlérmék 152
Mandarinos sertésborda 51
Mandulás pisztráng 38
Marhaborda hagymával 34
Marhatekercsek faszénen sütve 54
Marokkói pácolt csirkemell 115
Mediterrán szűztekercs 41
Mexikói pecsenye 42
Mézes, currys oldalas 123
Mézes, csípős csirkeszárnyak 28
Mustáros bárányszelet roston 104
Mustáros rostélyos 13
Nyárson sült feta sajt 61
Nyárson sült gombafejek 128
Nyárson sült tejes malac 61
Olasz sertésborda 10
Ördögpác 69
Őzbordák roston 113
Csirkecombok padlizsánágyon 30
Padlizsán rokforttal 114
Parázsban sült ponty 40
Parázson sült flekken 48
Pikáns almás csirkemell 49
Pikáns csípős sertésdagadó 34
Pirított sertésmáj 137
Pirított sertésmáj laskagombával 156
Pirított vese velővel 141
Pirosra sült marhaoldalas 77
Pisztráng fűszeres vajjal 134
Pleskavica 39
Pulykaszeletek édes pácban 47
Pusztanyárs 48
Rablónyárs pulykahússal 30
Rácson sült göcseji pecsenye 46
Rostélyos góbé módra 144
Roston sült érmék 106
Roston sült vaddisznó 107
Roston sült vadgalamb 102
Sajtos báránykaraj 109
Sajtos nyárs 63
Scsevabcsicsa roston sütve 47
Sertésoldalas mézes pácban 26
Sis kebab joghurtszósszal 119
Sörrel pirított sertéscsülök 63
Sült borjúmáj grillzöldséggel 115
Sült füstölt sertéscsülök 45
Sültkrumpli besamellel 140
Szalonnás gomba 7
Szalonnás nyúlnyárs 155
Szarvasnyárs parázson sütve 20
Szendvics grillezett finomságokkal 90
Szezámolajos garnélanyársak 64
Szűzérmék gombával tokban 153
Tarka zöldséges nyársak 56
Töltött gomba fóliában 12
Tormás malac- vagy sertéshús 153
Torockói rostélyos 145
Török birkanyárs 144
Vaddisznóbordák roston 104
Vagdalt borjúhús gombával 22
Vagdalt borjúszelet szalonnával 14
Vagdalt hús fóliában 11
Vendégváró grilltál 27
Vörösborban fürdetett kacsamell 53
Vörösboros pecsenye 52
Zaftos rostélyos 140
Zsiványpecsenye 55
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Sütés-főzés szabadtűzön
Állapot:
1.080 ,-Ft
16 pont kapható
Kosárba