1.067.325

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Sütés-főzés nagykönyve

Több mint 650 könnyen megtanulható konyhai művelet, 400 remek, bevált recept

Szerkesztő
Fordító
Fotózta
Budapest
Kiadó: Kossuth Kiadó Zrt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 463 oldal
Sorozatcím: Lépésről lépésre
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 25 cm x 18 cm
ISBN: 978-963-09-5893-6
Megjegyzés: Színes fotókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A Sütés-főzés nagykönyve kezdő és gyakorlott háziasszonyoknak egyaránt nélkülözhetetlen segítség. Számtalan hasznos ötlettel, trükkel, gyakorlati tanáccsal könnyíti meg a konyhai munkát, lépésről lépésre, képről képre haladva kalauzol végig az egyes folyamatokon.
A kötet 20 fejezetéből megtanulhatjuk, hogyan kell elkészíteni a különféle húsételeket, a tenger gyümölcseit, a tésztákat, süteményeket, vagy éppen a desszerteket - a részletesen és szemléletesen leírt receptek a konyhaművészet minden ágát felölelik.

Tartalom

Előszó 9
Alapberendezések és -eszközök 10
Edények, lábasok, sütőtálak 13
Elektromos berendezések 15
Szószok, dresszingek
és hozzávalók 16
Fűszeres szószok 18
Gyümölcsszószok 22
Majonéz és ízesített vaj 23
Salsák 24
Salátadresszingek 25
Édes szószok 26
Ötletes díszítések 30
Alaplevek és levesek 32
Az alapié készítése 34
Főzzünk levest! 36
Egyszerű díszítések 39
Receptek 40
Tojásételek 50
A tojások előkészítése 52
Főzzünk tojással! 53
Az omlett készítése 56
A szuflé készítése 57
A habcsók készítése 58
A palacsinta készítése 61
Receptek 62
Halak, rákfélék
és puhatestűek 74
A gömbölyded testű halak 76
A lapos testű halak 77
A halak sütése, főzése 78
A garnélarák előkészítése 83
A rák előkészítése 84
A homár előkészítése 85
A kagylók előkészítése 86
A fésűkagyló és az osztriga 87
A tintahal előkészítése 88
A polip előkészítése 89
Receptek 90
Szárnyasok és vadszárnyasok 106
A csirke elkészítése 108
Süssünk csirkét! 112
Receptek 118
Húsok és vadhúsok 134
A marhahús előkészítése 136
A bárányhús előkészítése 140
A sertéshús előkészítése 143
A sonka előkészítése, sütése 146
A vad- és a házi nyúl előkészítése 147
Hús és vadhús sütése, főzése 148
Sültek és szeletek 150
Receptek 152
Zöldségek 168
A hagyma előkészítése 170
A fokhagyma és a póréhagyma 171
Egyéb zöldségek előkészítése 172
Hüvelyesek előkészítése 174
Gombák 175
A zöldség-gyümölcsök 176
A káposztafélék előkészítése 180
Gyökerek, gumók előkészítése 181
A zöldségek főzése 183
Receptek 190
Gyümölcsök és magvak 204
A gyümölcsök előkészítése 206
A citrusfélék előkészítése 207
A csonthéjasok előkészítése 208
Bogyós gyümölcsök 209
Egzotikus gyümölcsök 210
Egyéb gyümölcsök előkészítése 212
A gyümölcs sütése, főzése 214
Mixelés és pürésítés 217
A magvak előkészítése 218
A gesztenye előkészítése 220
A kókusz előkészítése 221
Receptek 222
Rizs, gabona, hüvelyesek 234
A rizsfőzés 236
A rizottó készítése 237
A paella készítése 238
A szusi készítése 239
A gabonafőzés 240
A polenta készítése 242
Babfélék 243
Receptek 244
Tészták és metéltek 258
A friss tészta készítése 260
A tésztafőzés 262
A Távol-Kelet tésztái 263
Receptek 264
Sütemények 276
A süteménytészta készítése 278
A hagyományos sütemény 280
Töltött sütemények 282
A rétestészta felhasználása 283
Receptek 284
Édes és fűszeres kenyerek 298
Alapkenyérrecept 300
Formázott kenyerek 301
A kenyérsütő használata 302
A klasszikus kenyér készítése 303
A pizza, a focaccia készítése 306
Kenyérrel készült ételek 308
Receptek 310
Kekszek, aprósütemények,
rágcsálnivalók 320
A tepsi kibélelése 322
A süteménysütés 324
A rolád készítése 327
Kis torták és muffinok 328
Sajtos sütemények 329
Töltött sütemények 330
A keksz készítése 332
Díszítés és krémmel töltés 338
Receptek 340
Csokoládé 354
Hagyományos csokoládé 356
Receptek 360
Cukor 370
Főzés cukorral 372
Receptek 376
Fagylaltok, szorbetek,
hűtött desszertek 386
A fagylalt készítése 388
Rétegezés, formálás, fodrozás 389
A parfé készítése 390
A szorbet készítése 391
Receptek 392
Befőttek, lekvárok, dzsemek 402
A befőttesüveg előkészítése 404
Az üvegek feltöltése 405
A dzsem főzése 406
A gyümölcsíz főzése 407
A zselé készítése 408
A gyümölcskrém készítése 409
A befőtt készítése 410
A savanyú páclé készítése 411
A csatni készítése 412
A hűtött finomságok készítése 413
Pikáns ízesítés 414
A szósz készítése 415
Receptek 416
Fűszernövények
és fűszerek 426
A fűszernövények 428
Hagyományos fűszerek 429
Az ízesített ecet készítése 430
A fűszeres cukor, só készítése 431
Fagyasztás és aszalás 432
Fagyasztott alaplevek, szószok 434
Fagyasztott gyümölcsök 435
Fagyasztott zöldségek 436
Fagyasztott húsok és halak 437
Aszalt gyümölcsök, zöldségek 438
A mikrohullámú sütő 440
Hagyományos használat 442
A főzés mikrosütőben 443
Hasznos információk 446
Élelmiszer-tárolás és higiénia 448
Szakkifejezések 450
Receptmutató 454
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem