1.059.867

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Sütés-főzés mikrohullámon

Whirlpool mikrosütők szakácskönyve - 130 recept

Szerző
Szerkesztő
Fotózta
Budapest
Kiadó: Falukönyv-Ciceró Kiadó, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Spirál
Oldalszám: 118 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 22 cm x 15 cm
ISBN: 963-77-44-33-9
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva. 2. bővített kiadás.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Magyarországon igen sokféle mikrohullámú készülék kapható. E könyvben elsősorban a Whirlpool készülékek kitűnő tulajdonságairól lesz szó, amelyeknek különféle típusai vásárolhatók meg, igen kedvező... Tovább

Előszó

Magyarországon igen sokféle mikrohullámú készülék kapható. E könyvben elsősorban a Whirlpool készülékek kitűnő tulajdonságairól lesz szó, amelyeknek különféle típusai vásárolhatók meg, igen kedvező áron. Használatukkal a főzés technikája lényegesen megváltozik, a főzésre-sütésre fordított idő pedig megrövidül. Hogy mikrosütőnket a lehető legtöbb konyhai műveletnél használhassuk, vagyis ne csak a csonttá fagyott élelmiszert és az ételt olvasszuk, vagy melegítsük benne, hanem finom fogásokat is főzhessünk-párolhassunk (sőt az újabb készülékekben már süthessünk is), valamint számos egyéb konyhai tevékenységet is végezhessünk segítségével, egészen röviden, de mindenképpen ismernünk kell az elvet, amelyen a mikrohullámok kifejtik hatásukat.
A készülék lelke a magnetron, amely az elektromos energiát mikrohullámmá alakítja. A mikrohullám legfontosabb tulajdonsága, hogy meghatározott anyagok falán akár hosszabb időn keresztül is könnyedén áthatol anélkül, hogy közben az edény túlságosan felmelegedne. Ugyanakkor a mikrohullámok rezgésbe jőve hőt termelnek, és nagyon rövid idő alatt képesek nemcsak felmelegíteni, hanem meg is puhítani, azaz megfőzni az élelmiszereket. Vizes, zsíros és cukros közegben még gyakrabban megy végbe ez a folyamat. Vissza

Fülszöveg

A Whirlpool mikrohullámú készülékek használatával a sütés-főzés technikája lényegesen megváltozik, a konyhában eltöltött idő pedig megrövidül. A hagyományos, megszokott módszereinket bizonyos esetekben el kell felejtenünk, és az ételeket az új technika kívánalmaihoz alkalmazkodva kell előkészíteni és elkészíteni.

Tartalom

Mikrohullámú konyhatechnika5
A mikrohullámú főzés előnyei5
A Whirlpool készülékekről6
A mikroedények fajtái8
A mikrohullámú főzés-sütés általános szabályai9
Gyakorlati tanácsok10
Különleges mikrotippek12
Tájékoztató az okos háziasszonyoknak14
Néhány fagyasztott élelmiszer felengedési ideje15
Különféle (nem Whirlpool típusú) mikrohullámú készülékek teljesítményének átszámítása15
Egyes ételek párolási (főzési) ideje16
Ételkészítés17
Tojásételek17
Hideg és meleg előételek22
Levesek37
Meleg mártások-Mártásvariációk52
Köretek és zöldségételek58
Hal- és húsételek78
Meleg szendvicsek, vendégkínálók, borkorcsolyák90
Sütemények98
Édességek, desszertek, öntetek102
Kompótok, dzsemek107
Receptkereső ábécében110-118

Frank Júlia

Frank Júlia műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Frank Júlia könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Sütés-főzés mikrohullámon Sütés-főzés mikrohullámon
Állapot:
980 ,-Ft
5 pont kapható
Kosárba