Néhány szó a könyvről | 6 |
Amit a mikrohullámú főzésről tudni kell | 7 |
Jó tudni | 8 |
Az alkalmas edények | 10 |
Zöldségek a mikrohullámúban | 12 |
Húsok és halak a mikrohullámúban | 14 |
Apró falatok, snack | 16 |
Szalonnarudacskák | 18 |
Szezámrudacskák | 18 |
Sonkás-sajtos toast | 19 |
Csirkemáj almával | 19 |
Sampinyontoast | 20 |
Szárnyastoast | 20 |
Sajtos tartelett | 21 |
Sajtpuding | 21 |
Töltött avokádó | 22 |
Toast avokádóval | 22 |
Sajtos omlett | 22 |
Sajtos szelet sonkával | 23 |
Sajtos szelet zöld borssal | 23 |
Szárnyasparfé | 24 |
Madársaláta szalonnával | 24 |
Cigánypecsenye | 25 |
Pizzatoast | 25 |
Főtt tészta padlizsánnal | 26 |
Habos omlett | 27 |
Sonkás makaróni spenóttal | 27 |
Bevert tojás | 28 |
Tükörtojás | 28 |
Tojás tálkában | 29 |
Tojásrántotta | 29 |
Levesek, mártások, köretek | 35 |
Fűszeres sárgarépaleves | 32 |
Zöldborsóleves curryvel | 32 |
Édesköményleves citromfűvel | 33 |
Daraleves póréhágymával | 33 |
Bazsalikomos paradicsomleves | 33 |
Karfiolleves brokkolival | 34 |
Minestrone | 34 |
Francia hagymaleves | 35 |
Cukkinileves fokhagymával | 35 |
Zöldségleves sajttal | 35 |
Árpagyöngyleves bündeni módra | 36 |
Fűszeres zellerkrémleves | 36 |
Májgaluskaleves | 37 |
Gulyásleves | 37 |
Finom tejszínmártás | 38 |
Pikáns fehérbormártás | 38 |
Besamelmártás | 38 |
Fehér vajmártás | 39 |
Hollandi mártás | 39 |
Béarnaise-mártás | 39 |
Pikáns currymártás | 40 |
Erős vörösbormártás | 40 |
Olasz paradicsommártás | 41 |
Bolognai mártás | 41 |
Sáfrányos rizottó | 42 |
Fehréboros rizottó | 42 |
Spagetti carbonara | 43 |
Polenta zsályával | 43 |
Tejszínes burgonya | 44 |
Sült újburgonya | 44 |
Lyoni burgonya | 44 |
Burgonya héjában | 45 |
Burgonyapüré | 45 |
Bouillon-burgonya | 45 |
Halételek | 46 |
Fogasfilé mandulával | 48 |
Sügér kapribogyóval és dióval | 48 |
Pisztrángmousse | 49 |
Kék pisztráng | 49 |
Harcsa spenóttal | 50 |
Lepényhal és lazac kelben | 50 |
Márna zsázsamártásban | 51 |
Tonhal vörösbormártásban | 51 |
Heck almaborban | 52 |
Paradicsomos és zöldborsós heck | 52 |
Langyos halsaláta | 53 |
Hal limettmártásban | 53 |
Kaviáros halterrin | 54 |
Töltött halbomba | 55 |
Keszeg zöld borssal | 56 |
Paradicsomos makréla | 56 |
Tőkehal burgonyával | 57 |
Heringtekercs almával | 57 |
Kagyló tengerész módra | 58 |
Kagyló currymártásban | 58 |
Kagyló zöldséges mártásban | 59 |
Töltött kagyló | 59 |
Osztriga hollandi mártásban | 60 |
Óriásgarnéla whiskymártásban | 61 |
Scampi citrommártásban | 61 |
Tintahalsaláta | 62 |
Töltött tintahal | 62 |
Becsinált a tenger gyümölcseiből | 63 |
Jákobkagyló fokhagymával | 63 |
Halcurry | 64 |
Harcsa paradicsommártásban | 64 |
Fokhagymás keszeg | 65 |
Óriásgarnéla cukkinin | 66 |
Scampi sárgadinnyemártásban | 66 |
Spagetti kagylóval | 67 |
Metélt lazacmártással | 67 |
Hús- és szárnyasételek | 68 |
Borjúérmék | 70 |
Borjúragu madeiramártásban | 70 |
Fehér borjúragu | 71 |
Borjúragu ürmösmártásban | 71 |
Borjúláb narancsmártásban | 72 |
Borjúláb zöldséges mártásban | 72 |
Borjúszelet libamájpástétommal | 73 |
Gombás borjúszelet | 73 |
Marhahús burgundi módra | 74 |
Marharostélyos zöld borssal | 74 |
Roastbeef | 75 |
Tányérhús zöldséggel | 75 |
Sonkaszeletek madeiramártásban | 76 |
Sertésragu szilvával | 76 |
Panírozott tárkonyos szelet | 77 |
Bárányborda provence-i módra | 77 |
Savanyú máj | 78 |
Almás borjúmirigy | 78 |
Pacal mustáros mártásban | 79 |
Zöldséges pacal | 79 |
Zöldséges csirkemell | 80 |
Csirke champagne- (pezsgő-) mártásban | 80 |
Coq au vin | 81 |
Nyúlragu | 82 |
Fűszeres, borsos őz | 82 |
Vadnyúlgerinc szőlővel | 83 |
Rablóhús csirkéből | 84 |
Csirke kaprimártással | 84 |
Ír pörkölt | 85 |
Unterwaldi egytál | 85 |
Főzelékek, felfújtak, egytálak | 89 |
Sajtos karalábé | 88 |
Uborka mangómártásban | 88 |
Főtt spárga | 89 |
Töltött gombafejek | 90 |
Narancsos sárgarépa | 90 |
Zeller sáfrányszószban | 90 |
Paradicsomos paraj | 91 |
Vajas zöldborsó | 91 |
Zöldségcurry | 92 |
Zöldséges pogácsa | 92 |
Fejes saláta saját levében | 93 |
Töltött póréhagyma | 93 |
Sárgarépa Vichy módra | 94 |
Vajas kukoricacsövek | 94 |
Cukorborsó szójamártásban | 94 |
Vörös káposzta borban | 95 |
Párolt kelbimbó | 95 |
Párolt feketegyökér | 95 |
Cikória saját levében | 96 |
Édeskömény borsmentával | 96 |
Brokkoli gyömbéres mártásban | 97 |
Brokkoli fenyőmaggal | 97 |
Sonkás, petrezselymes karfiol | 97 |
Tejszínes kel tárkonnyal | 98 |
Töltött mangoldlevél | 98 |
Almás savanyú káposzta | 99 |
Zeller almabormártásban | 99 |
Parajjal és sajttal töltött paradicsom | 100 |
Darált hússal töltött hagyma | 100 |
Paradicsomos padlizsán | 101 |
Zöldpaprika kukoricával | 101 |
Ratatouille | 102 |
Cukkinipüré | 103 |
Szezámmagos cukkini | 103 |
Póréhagymás krumplifőzelék | 104 |
Sajtos burgonya | 104 |
Töltött burgonya | 105 |
Burgonya almaszeletekkel | 105 |
Gyors lencsefőzelék | 106 |
Háromszínű lencse | 106 |
Chili con carne | 107 |
Feketebab csírával | 107 |
Desszertek és italok | 108 |
Zselés kajszibarack | 110 |
Vörösboros körte | 110 |
Almakompót nagymama módra | 111 |
Cseresznyefelfújt franciásan | 111 |
Aromás teaszilva | 111 |
Aromás teaszilva | 111 |
Gyömbéres körte | 112 |
Sárgabarackkompót | 112 |
Füge fehérbormártásban | 112 |
Három-gyümölcs kompót | 113 |
Karamellás körte | 113 |
Rebarbarakompót | 113 |
Málnás darapuding | 114 |
Habos borsodó | 114 |
Pralinékrém | 115 |
Csokoládékrém | 115 |
Burgundi töltött alma | 116 |
Töltött alma vaníliamártással | 116 |
Körte csokoládéöntettel | 117 |
Szamócával töltött palacsinta | 118 |
Mazsolás habomlett | 118 |
Csokoládés mandulakalács | 119 |
Szegény lovag | 119 |
Finom mokkakrém | 120 |
Narancskrém csokoládémártással | 120 |
Darafelfújt málnaszósszal | 121 |
Karamellpuding | 121 |
Mór ingben | 122 |
Citromos túrószerel | 122 |
Piskótatekercs szedertöltelékkel | 123 |
Forró csokoládé | 124 |
Mézes tej | 124 |
Ír kávé | 124 |
Altató tea | 124 |
Fűszeres puncs | 125 |
Sofőrpuncs | 125 |
Almapuncs | 125 |
Forralt bor | 125 |
Helyes melegítés a mikrohullámúban | 126 |
Mélyhűtöttek a mikrohullámú berendezésekben | 128 |
Különleges mikro-tippek | 130 |
Táblázatok | 132 |
Tárgymutató A-Z-ig | 134 |