kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
Oldalszám: | 191 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 25 cm x 17 cm |
ISBN: | 963-221-311-4 |
Megjegyzés: | Színes fotókkal és fekete-fehér illusztrációkkal. |
Előszó | 7 |
Bevezető | 9 |
A szabadban használható sütő-főző eszközök | 11 |
Sütő-főző szerszámok és egyéb anyagok | 11 |
Nyárs | 11 |
Rostsütő (rostély) | 13 |
Bogrács | 15 |
Lábassütő, serpenyő | 17 |
Diszkosz | 18 |
Agyag | 18 |
Fólia | 18 |
Tűz | 19 |
Egyéb segédeszközök | 19 |
A kempingkonyha alapvető felszerelései | 21 |
Sütő-főző helyek és hordozható tűzhelyek | 21 |
Rögtönzött tűzhelyek | 21 |
Épített - állandó tűzrakó helyek | 21 |
Hordozható, szabadtéri tűzhelyek | 27 |
Az ételek elkészítése | 29 |
Sütési-főzési előkészületek | 29 |
Ételkiegészítők és ízesítők | 30 |
Alapelvek, fűszerkivonatok, ételízesítők | 30 |
Ízesített vajak | 32 |
Pürék, töltelékek, raguk | 34 |
Fűszeres olajok | 35 |
Salátaöntetek | 35 |
Mártások | 39 |
Előételek, középfogások és köretek | 43 |
Előétel-koktélok | 43 |
Saláták | 47 |
Zöldségekből és főzelékekből készült ételek | 54 |
Tojásételek | 66 |
Tésztafélék | 69 |
Egyéb előételek | 72 |
Vendégvárás hidegtállal | 75 |
Levesek | 76 |
Egytálételek | 81 |
Serpenyős párolt parikás ételek | 82 |
Pörköltek, paprikások, raguk | 92 |
Párolt halételek | 102 |
Egyéb párolt ételek | 104 |
Nyársonsültek | 106 |
Szalonnasütés | 106 |
Egybensültek nyárson | 107 |
Apróhúsok nyárson | 113 |
Rostonsültek | 117 |
Szelethúsok roston sütve | 117 |
Vagdalt húsok roston sütve | 126 |
Roston sült halak és kagylók | 129 |
Roston sült szárnyasételek | 130 |
Diszkoszban sültek | 131 |
Kemencében - sütőben sültek | 133 |
Fóliában, agyagban és hamuban sütött ételek | 143 |
"Lábassütőben" készített ételek | 147 |
Édességek - gyümölcsök | 150 |
Gyümölcs és fagylalt | 154 |
Kevert túrók, krémsajtok, sajtfalatok | 156 |
Italok megválasztása | 159 |
Az italok | 160 |
Sörök | 160 |
Borok | 160 |
Égetett szeszes italok | 162 |
Kevert italok | 162 |
Egy-két tanács az italkeveréshez | 163 |
Néhány kevert ital receptje | 163 |
Alkoholmentes italok | 166 |
Az egyes ételekhez illő italok | 168 |
Az egyes ételcsoportokhoz ajánlható italok | 168 |
Étkezési alkalmak a szabadban | 171 |
Az étvágygerjesztő italok megválasztása | 172 |
A különböző napszakokban készíthető, kínálható ételek és italok | 173 |
Reggeli kínálat | 172 |
Tízórai választék | 173 |
Ebédmenük | 173 |
Délutáni uzsonnára kínálható | 174 |
Vacsoramenük | 174 |
A különböző alkalmakkor készíthető és kínálható ételek és italok | 174 |
Garden party | 174 |
Garden party a Tanya-csárdában | 175 |
Gyermekparty a kertben | 175 |
Diszkoszparty a hétvégi házban | 176 |
Fondüparty a teraszon | 177 |
Délutáni kártyázás | 177 |
Borkostoló a pincében vagy a présházban | 178 |
Borkostolóval összekötött vacsora az egri Szépasszony-völgyben | 178 |
Szüreti mulatság | 178 |
Kirándulás-gyalogtúrák | 179 |
Pisztrángsütés a Szalajka-völgyben | 180 |
Csónaktúra a Dunán | 182 |
Kempingezés | 182 |
Receptmutató | 183 |