1.054.268

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Sütés-főzés a szabadban

Szerző
Fotózta

Kiadó: Pannon-Literatúra Kft.
Kiadás helye: Kisújszállás
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 79 oldal
Sorozatcím: Szalay könyvek
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 23 cm
ISBN: 978-963-251-516-8
Megjegyzés: Színes fotókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Mióta Prométeusz ellopta a tüzet az Olymposzról, és átadta azt az embereknek, azóta elkezdődött a sütés és a főzés. Ráadásul jó ideig mindez a szabadban történt, jobb esetben a barlang előtt. Az elektromos és gáz sütő-főző készülékek csak a 20. század második felének termékei, nem is szólva a még „modernebb" találmányokról. Mindez a fejlődés velejárója, de mégis az ember génjeibe vagy kollektív tudatalattijába van kódolva a szabad ég alatti sütés-főzés. A közelmúlt pár évtizedében valóságos forradalom zajlik e téren. A tábortüzek varázsa, legyen az erdőn-mezőn, vízparton vagy éppen a kertben, az azon sütögetett, főzött ételek mindig nagy élményt jelentenek, s annál nagyobbat minél messzebbre kerül a modern ember a természettől.

Tartalom

Bevezető 3
Eszközök, segédeszközök 4
Biztonsági jó tanácsok 6
Tűzhelyek 7
Előkészületek 8
Pácolás és ötletek 10
Nyárson sültek 11
Rablóhús nyárson 12
Mézes-balzsamos szűzfalatok 13
Szűzérmék egzotikus gyümölcsökkel nyárson 14
Jércefa latok 15
Joghurtos pácban 15
Maláj csirkenyárs - saté 16
Japán szárnyasnyárs - yakitori 17
Szalonnába tekert zsályás pulykafalatok 19
Fűszeres krémsajttal göngyölt pulykatekercsek 20
Bárányfalatok nyárson zöldfűszeres olajjal 22
Borjúdió nyárson citrusokkal 23
Halnyársak 24
Citromos harcsafalatok citromfűvel 25
Rózsaborsos lazackockák 26
Citrom borsos vaj hallal 26
Tüzes király rákfarkak nyárson 27
Zöldségnyársak 28
Pácolt nyári zöldségek nyárson 29
Sajtnyárs tarka zöldségekkel 30
Rostélyon, vaslapon sültek 31
Kebab indiai stílusban 32
Csevapcsicsa 33
Miccs 33
Flekkensütés 34
Szilvával göngyölt szűzpecsenye 36
Mézes „lakkozott" szűz, ahogy a kínaiak készítik 37
Oldalasok nyugati és keleti pácolással 39
Keleti „lakkozott" oldalas 39
Sült oldalas vadnyugati stílusban 41
A fenséges császárhús 42
Szárnyasok 43
Currys csirkeszárnyak 44
Csirkeszárnyak különféle pácban 44
Mézes-szezámos csirkeszárnyak 45
Narancsos fűszeres csirkecombok roston 46
Krémsajttal töltött csirkemell szalonnaköpenyben 47
Sajttal hajtott pulykatáskák 48
Rózsásra sült mézes-chilis kacsamell 49
Bárányhús 50
Pácolt bárányborda roston 51
Tűzdelt báránycomb egyben sütve 52
Rostélyon sültek marhából 53
Tüzes vagdalt tatársteak 56
Halak roston 57
Harcsasteak fűszervajjal 59
Kardhalsteak 59
Tonsteak 60
Lazacfilé bőr felől sütve 60
Lazacfilé fóliában sütve 61
Halfilé rácsban sütve 62
Sajtok roston sütve 63
Sajtsteak roston sütve 64
Sajttal töltött gombafejek roston 65
Kolbászfélék 66
Nürnbergi fehér kolbászok nyárson 67
Fehér vastag kolbász grillsajttal 67
Vörös és fehér kolbászcsigák 68
Hullámkolbász cukkinivel nyárson 68
Tárcsán és diszkoszban sütés 69
Brassói aprópecsenye tárcsán sütve 70
Pecsenyék és köretek tárcsán sütve 71
Diszkoszban sütés 72
Egytálételek bográcsban 73
Szegedi jércegulyás 74
Pásztortarhonya bográcsban 75
Öhöm - slambuc - öreg lebbencs 76
Saláták, mártások, chutney-k, fűszervajak 77
Tésztasaláta 77
Kínai káposztasaláta 77
Krumplisaláta vörös cikóriával 78
Krumplisaláta frizésalátával 78
Tabuié saláta 78
Barbecue szósz 78
Paradicsomchutney 79
Szalonnás hagymakrém 79
Mustárszósz 79
Szardellamártás 79
Fűszervajak 79
Currymártás 79

Csizmadia András

Csizmadia András műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Csizmadia András könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Sütés-főzés a szabadban Sütés-főzés a szabadban Sütés-főzés a szabadban
Állapot:
1.680 ,-Ft
8 pont kapható
Kosárba