kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Delta 2000 Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 96 oldal |
Sorozatcím: | Delta 2000 |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 22 cm x 12 cm |
ISBN: | 963-8308-12-5 |
Megjegyzés: | Színes fotókkal illusztrálva. |
Receptek jegyzéke | |
Vajkeverékek | |
Fokhagymás vaj | 20 |
Szardellás vaj | 20 |
Bazsalikomos vaj | 21 |
Vaj főpincér módra | 21 |
Mustáros vaj | 21 |
Petrezselymes vaj | 21 |
Tormás vaj | 21 |
Ravigote vajkrém | 21 |
Roquefort-os vaj | 21 |
Szószok | |
Fokhagymás szósz | 22 |
Mentás szósz | 22 |
Barbecue-szósz | 23 |
Szardellás szósz | 23 |
Béarn-i szósz | 24 |
Ördögi szósz | 24 |
Holland szósz | 25 |
Mustáros szósz | 25 |
Remulád szósz | 25 |
Paradicsomszósz | 26 |
Kardinális szósz | 27 |
Zöldhagymás szósz | 27 |
Húsok | |
Fűszeres marhaborda | 33 |
Roston sült bárányborda | 34 |
Roston sült galamb vagy csirke | 35 |
Roston sült borjúmáj | 36 |
Fóliában sült borjúmáj | 37 |
Normandiai véres hurka | 39 |
Nyárson sült csirke | 42 |
Nyárson sült comb | 44 |
Malac nyárson | 44 |
Marhasült nyárson | 44 |
Csirkefalatok nyárson | 49 |
Szűzérmék japán módra | 50 |
Nyárson sült marhahús keletiesen | 50 |
Saslik | 52 |
Báránysült nyárson | 52 |
Nyárson sült bárány- vagy birkavese | 54 |
Borjúmáj nyárson | 54 |
Kolbászkák nyárson | 56 |
Vegyes nyárs | 56 |
Halak | |
Roston sült keszeg | 61 |
Tőkehalszeletek roston | 62 |
Alóza roston | 62 |
Roston sült hering | 62 |
Kapros sült márna | 64 |
Fóliában sült márna | 64 |
Fóliában sült szardínia vagy makréla | 66 |
Roston sült nyelvhal | 68 |
Lazacszeletek roston | 68 |
Roston sült homár | 70 |
Roston sült languszta | 70 |
Tőkehal nyárson | 73 |
Menyhal nyárson | 74 |
Szardíniás nyárs | 74 |
Kagyló nyárson | 74 |
Zöldségek | |
Roston sült padlizsán | 77 |
Gomba roston | 78 |
Gomba nyárson | 78 |
Sült kukorica | 80 |
Sült hagyma | 80 |
Paprika roston | 80 |
Burgonya | 82 |
Fóliában sült krumpli | 82 |
Krumpli amerikai módra | 83 |
Paradicsom | 84 |
Paradicsom egyszerűen | 84 |
Fűszeres paradicsom | 84 |
Burgundiai paradicsom | 86 |
Paradicsom fóliában | 86 |
Zöldségek nyársacskák | 87 |
Rizs | 88 |
Sajt | 90 |
Desszertek | |
Vaníliakrém angol módra | 93 |
Rózsaszínű mártás | 93 |
Csokoládéöntet | 93 |
Karamellás gyümölcsök | 94 |
Gyümölcsök fóliában | 94 |
Sült banán | 94 |
Tartalomjegyzék | |
Ezer- és egyfajta sütő | 4 |
Vásárlási tanácsok | 6 |
A használat aranyszabályai | 7 |
Néhány praktikus tanács | 8 |
Kellékek és eszközök | 9 |
Zöldségek és fűszerek | 10 |
A szabadtéri sütés fajtái | 12 |
Pácok | 16 |
Vajkeverékek | 19 |
Szószok | 22 |
Hogyan kezdjük a szabadtéri sütést: Friss és egyszerű előételek | 28 |
Húsok rostonsütéshez | 30 |
Húsok | 32 |
Rostonsültek szabadtéri sütőn | 32 |
Belsőségek - roston | 36 |
Hentesáru roston | 38 |
Nyársonsütés | 41 |
Hogy sikerüljenek a nyársacskák | 46 |
Halak | 58 |
A jól sikerült rostonsütés titkai | 58 |
Ötletek a körítéshez | 59 |
Szabadtéri sütésre alkalmas halak | 60 |
Zöldségek | 76 |
Risz | 88 |
Sajt | 90 |
Desszertek | 91 |
Desszertek nyárson | 92 |
Krémek, öntetek a gyümölcsnyársakhoz | 93 |