Előszó
"Süssél nekem süteményt" - kérik gyakran nemcsak a család apróbb tagjai, de a férjek is, akik édesanyjuk mellett megszokták, hogy az ebéd, vacsora után valamilyen "nass"-nak becézett édes falat...
Tovább
Előszó
"Süssél nekem süteményt" - kérik gyakran nemcsak a család apróbb tagjai, de a férjek is, akik édesanyjuk mellett megszokták, hogy az ebéd, vacsora után valamilyen "nass"-nak becézett édes falat kerül az asztalra. Sőt akad olyan vállalkozó kedvű férfiú is, aki maga lát neki ehhez a bonyolultnak vélt művelethez, és csak közben fedezi fel, hogy a sütés nem boszorkányság. A fiatal háziasszonyok a mama szoknyája mellett, vagy saját kárukon, főzni még csak megtanultak, de a sütés gondolatára megtorpannak. Érdemes elkezdeni, megtanulni a fortélyait, a siker biztosan nem marad el. Könyvünkben 170 süteményrecept található. Vannak köztük egyszerűek, még olyanok is, amihez a sütőt sem kell begyújtani - ezeket egy habüsttel jeleztük. ÉS ha túljutottak a kezdeti lépéseken, érdemes tovább merészkedni, a két- és háromsütösök birodalmába. Gyakorlott háziasszonyok is találnak, - reméljük - benne sok újdonságot, és olyan recepteket, amivel bővíthetik a hétköznapi, ünnepi asztalra kerülő finom falatokat.
A sütéshez elöljáróban hadd adjunk néhány jó tanácsot. Mielőtt hozzálátnánk, rakjuk rendbe a konyhát, és csak a süteményhez való edényeket, eszközöket hagyjuk elől. A hozzávalókat mérjük ki, és kis tányérokon, tálkákban készítsük a kezünk ügyébe. Ha előmelegített sütőt ír elő a recept, már a mérések előtt gyújtsuk be a sütőt, mire a tészta összeállításával elkészülünk, éppen jó meleg lesz, ami kb 10 perc.
Akkor jó hőfokú a sütő, ha egy papírlapot beletéve, az azonnal megbarnul.
Vissza