1.062.452

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Süssünk 100x másképpen


Kiadó: Moulinex
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 135 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 22 cm
ISBN: 978-802-547-735-9
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrált.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Figyelmesen olvassa el az első néhány oldalt, mivel fontos tudnivalókat tartalmaznak a receptekkel kapcsolatban. A felhasznált alapanyagok minősége és frissessége, illetve a pontos adagolás... Tovább

Előszó

Figyelmesen olvassa el az első néhány oldalt, mivel fontos tudnivalókat tartalmaznak a receptekkel kapcsolatban. A felhasznált alapanyagok minősége és frissessége, illetve a pontos adagolás rendkívül fontos, ha elégedett szeretne lenni az elkészült kenyérrel. A következőkben bemutatjuk a különböző alapanyagokat és ismertetjük tulajdonságaikat Liszt: a búzalisztet rost- és hamutartalma szerint osztályozzák (a hamutartalom azt az ásványianyag-tartalmat jelöli, amely 900 °C-os hőmérsékletű speciális kemencében történő 2 órás égetés után a lisztben marad.) Magyarországon a liszt típusszáma a termék magasabb vagy alacsonyabb korpa-, rost-, vitamin-, ásványianyag- és nyomelem-tartalmára utal. Finom búzaliszt BL 55 : (75% -os kiőrlés általában sütésre használatos) Fehér kenyérliszt BL 80 (75% -nál magasabb kiőrlés, kifejezetten kenyérsütéshez való) Graham liszt GL 200 (a teljes kiőrlésű lisztek speciális fajtája) Fehér tönköly(búza)liszt TBL-70, Teljes kiőrlésű tönköly(búza)liszt TBL-300 Világos rozsliszt RL 90 Barna, ún. sötét rozsliszt RL 125 Teljes kiőrlésű rozsliszt RL 190 Ha nagy mennyiségben alkalmazunk magas korpatartalmú lisztet, a kenyér kevésbé fog megkelni, nehezebb lesz. A szükséges víz mennyisége is függ a felhasznált liszt típusától. Ellenőrizze a tészta állagát ha cipó alakúra formázzuk, selymesnek és rugalmasnak kell lennie, és nem tapadhat hozzá a tepsihez. A lisztet két kategóriába sorolhatjuk: amelyek alkalmasak kenyér sütésére, és amelyek nem. A kenyérsütésére alkalmas lisztnek magas a sikértartalma, ami elősegíti a kenyér megkelését. Ide főként a búzaliszt, a tönkölybúzaliszt és a kamut liszt tartoznak. A kenyér sütésére kevésbé alkalmas liszttípusok (rozs-, kukorica-, hajdina-, gesztenyeliszt, stb.) más fajta liszttel kombinálva alkalmazandók, a liszttől függően 10- 50%-os arányban keverve (néhánynak nagyon erős íze van). A liszt minősége nagyban függ a búza fajtától, származásától, illetve a gyártó szaktudásától. Vissza

Tartalom

Bevezető 2
Kenyérsütőgép használata 6
Problémák és a megoldásaik 7
Formázás - bagettek 8
Formázás - ciabatta 9
Formázás - grissini rudacskák 10
Formázás - pide kenyér 11
Formázás - zsemlék 12
Formázás - ensaimadas 13
Egészséges kenyér és bio pékáru 15
Mindennapi használatra 33
Ünnepi reggeli 49
Édes csábítás 67
Vendégeknek és kerti bulihoz 83
Földkörüli utazás 103
Magyar kemencéből 127
Receptek jegyzéke 136
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Süssünk 100x másképpen Süssünk 100x másképpen Süssünk 100x másképpen
Állapot:
2.480 ,-Ft
20 pont kapható
Kosárba