kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 287 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | 963-222-465-5 |
Megjegyzés: | Tankönyvi szám: 21436/1. Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. |
Állati eredetű élelmiszerek | |
Állati eredetű étkezési zsiradékok | 5 |
Az állati eredetű étkezési zsiradékok jellemzése, fajtái | 5 |
A sertészsír előállítása, minőségi jellemzői | 6 |
Egyéb állati eredetű zsiradékok | 8 |
Ellenőrző kérdések, feladatok | 10 |
A hús és a húsfeldolgozó ipar terméke | 11 |
A hús fogalma és szerkezeti felépítése | 11 |
A hús kémiai összetétele és táplálkozástani jelentősége | 12 |
A vágóállatok és vágóhídi feldolgozásuk | 15 |
A hús érése | 16 |
A hús romlása | 16 |
A hús hűtése és fagyasztása | 18 |
A hús minőségét meghatározó tényezők | 19 |
A húsfeldolgozó ipar nyersanyagai | 21 |
A húsipar feldolgozás műveletei | 24 |
A húsipari feldolgozás műveletei | 24 |
A húsfeldolgozó ipar termékei | 26 |
Ellenőrző kérdések, feladatok | 41 |
A baromfi és a baromfi-feldolgozóipar termékei | 42 |
A baromfihús összetétele és táplálkozástani jelentősége | 42 |
A baromfi-feldolgozó ipar termékei | 43 |
A baromfiipari termékek minőségét meghatározó tényezők | 45 |
A baromffiipari termékek kezelése | 46 |
Ellenőrző kérdések, feladatok | 47 |
A hal és halfeldolgozó ipar termékei | 48 |
A halhús összetétele és táplálkozástani jelentősége | 49 |
A halak minősége és kezelése a vendéglátóiparban | 50 |
Fontosabb halfajták és vendéglátó-ipari felhasználásuk | 51 |
A halfeldolgozó ipar termékei | 57 |
Egyéb hideg vérű állatok | 59 |
Ellenőrző kérdések, feladatok | 60 |
Vadon élő állatok | 61 |
A vadhús összetétele és tulajdonságai | 61 |
Fontosabb vadfajták és vendéglátó-ipari felhasználásuk | 63 |
Ellenőrző kérdések, feladatok | 60 |
Tojás | 66 |
A tojás fogalma és táplálkozástani jelentősége | 66 |
A tojás szerkezete és kémiai összetétele | 66 |
A tojás mikroflórája és romlásos jelenségei | 69 |
A tojás minőségét meghatározó tényezők | 71 |
A tojás forgalomba hozatala | 72 |
A tojás tartósítása | 72 |
Ellenőrző kérdések, feladatok | 73 |
A tej és feldolgozásának termékei | 74 |
A tej fogalma, a tejtermelés jelentősége | 74 |
A tej kémiai összetétele és táplálkozástani jelentősége | 75 |
A tej tulajdonságai | 78 |
A tej mikroflórája és romlásos jelenségei | 80 |
A tejipar termékei | 81 |
Ellenőrző kérdések, feladatok | 106 |
Élvezeti szerek | |
Italok | 109 |
Alkoholtartalmú italok | 109 |
Ellenőrző kérdések, feladatok | 160 |
Szeszesital-ipari készítményei | 172 |
Alkoholmentes italok | 188 |
Fűszerek és ízesítőszerek | 199 |
Fűszerek | 200 |
A fűszerek jellemzése | 203 |
Ízesítőszerek | 223 |
Ellenőrző kérdések, feladatok | 230 |
Koffeintartalmú élvezeti szerek | 232 |
Kávé | 232 |
Tea | 247 |
Értelmező kisszótár | 259 |
Felhasznált és ajánlott irodalom | 281 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.