Kiadó: | Hungalibri Könyvkiadó és Könyvterjesztő Kft. |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott kemény papírkötés |
Oldalszám: | 131 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 23 cm x 16 cm |
ISBN: | 963-9021-25-3 |
Megjegyzés: | Színes fotókkal illusztrálva. |
Előszó - A hosszú és egészséges élet felé | |
Ajánlás - A kulcs: a változatosság | |
Bevezető - Tények és hiedelmek a növényi levekről | |
A levek szerepe a táplálkozásban | 1 |
A pótszerek veszélyesek lehetnek | 2 |
A vitaminok felfedezése | 3 |
A vitaminok szerepe | 3 |
A levek és az ajánlott, illetve optimális vitaminmennyiség | 5 |
A friss levek vitaminjai | 7 |
Ásványi anyagok a friss levekben | 8 |
A friss levek folyadéktartalma | 9 |
Enzimek a friss levekben | 10 |
Aminosavak a friss levekben | 11 |
Klorofill a friss levekben | 13 |
A lékúra tervezése | 15 |
A lakóhelyünk környékén termesztett növények haszna | 15 |
Mikor igyuk a friss leveket? | 16 |
Hol szerezhetjük be a legjobb alapanyagokat? | 17 |
Lékúraminták | 17 |
Hogyan válasszunk lékészítő gépet? | 19 |
Lényerők és aprítók (turmixolók) | 19 |
Nagy fordulatszámú lékészítők | 21 |
Lékészítés kézzel | 22 |
Kis fordulatszámú lékészítők | 23 |
A friss zöldséglé regeneráló hatása: a babcsírától a zöldpaprikáig | 25 |
A zöldségfélék és a zöld növényi részek erősítik a szervezetet | 30 |
Jó közérzet - természetes úton | 31 |
A kulcs: a változatosság | 32 |
A friss gyümölcslevek tisztító hatása: az almától a szőlőig | 61 |
Gyümölcscukor, kontra finomított cukor | 64 |
A gyümölcs - raktározott napenergia | 65 |
A friss gyümölcslevek tisztító hatása | 65 |
Enzimek a friss lében | 66 |
A friss lé folyadéktartalma | 67 |
Léböjtkúra | 83 |
A böjtölés haszna | 83 |
Fizikai változások a böjt alatt | 83 |
A böjt teljesítése | 85 |
A böjt befejezése vagy megszakítása | 86 |
Amit tanácsos és amit nem szabad tenni a böjt alatt | 86 |
Összefoglalás | 87 |
Receptek a fris levek elkészítéséhez | 89 |
Friss gyümölcslevek | 93 |
Friss gyümölcskrémek | 98 |
Zölditalok | 100 |
Búzafűlevek | 103 |
Friss zöldségitalok | 104 |
Melyik palackozott italt válasszuk? | 109 |
Milyen a természetes lé? | 109 |
Váljék egészségére! | 110 |
Függelék A - Az egyes levek tápanyagainak gyógyhatása | 113 |
Függelék B - Egyes gyümölcs- és zöldségfélék tápanyagai | 121 |
Utószó | 133 |