Nyári zöldségek | 12 |
Hogyan készül? | |
Főzés vízben és gőzben | 14 |
Nyári hideg levesek | 16 |
Wokban pirított zöldségek | 18 |
Fényezett zöldségek | 20 |
Ratatouille és párolt zöldségek | 22 |
Ételek vegyes zöldségekből | 24 |
Zöldborsó | 26 |
Töltött zöldségek | 28 |
Articsóka barigoule módra és paradicsombefőtt | 30 |
Grillezett zöldségek | 28 |
Görögös zöldségek és marinírozott paprika | 34 |
Zöldségpürék | 36 |
Zöldségpástétomok | 38 |
A konyhafőnök ajánlata | 40 |
Alapanyagok, fűszerek | 42 |
Mártások és ízesítők | 44 |
Receptek | |
Articsóka római módra | 48 |
Padlizsán paradicsomszószban | 49 |
Padlizsánlegyező | 50 |
Sárgarépacharlotte | 51 |
Cukkinikoszorú | 52 |
Zsályás zöldbabkrémleves | 53 |
Spenótleves buggyantott tojással | 54 |
padlizsánpüré leveles tésztában | 55 |
Sárgarépatorta | 56 |
Articsókatalp-ragu | 57 |
Mandulás zöldbab | 58 |
Tőkehalvagdalékkal töltött paprika | 59 |
Hideg zöldségleves kerti zöldfűszerekkel | 60 |
Saláta friss korianderrel | 61 |
Salátalibamellel, rukolával és zsenge salátalevéllel | 62 |
Zöldségtartár | 63 |
Rokfortos lepény koktélparadicsommal | 64 |
Húsvéti spenóttorta | 65 |
Brokkolipástétom | 66 |
Zöldbabpástétom | 67 |
A vegetáriánus konyha | 68 |
Téli zöldségételek | 70 |
Hogyan készül? | |
Főzés vízben és gőzben | 72 |
Tejszínes és mártásos zöldségek | 74 |
Pirított és pirított-párolt zöldségek | 76 |
Párolt és lassú tűzön főzött zöldségek | 78 |
Göngyölt és töltött zöldségek | 80 |
Sült burgonyák | 82 |
Hercegnő burgonya és burgonyafánk | 84 |
Torták, pástétomok és lepények | 86 |
Csőben sült zöldségek | 88 |
Pürék és krémlevesek | 90 |
Sütés sütőben | 92 |
Gombafélék készítése | 94 |
Száraz zöldségfélék főzése | 96 |
A konyhafőnök ajánlata | 98 |
Alapanyagok, fűszerek | 100 |
Zöldfűszerek és ízesítők | 102 |
Receptek | |
Tinórupuffancs | 106 |
Sárgarépás sütemény | 107 |
Töltött gombafejek nimes-i módra | 108 |
Vargányaragu baszk módra | 109 |
Csőben sült káposzta curryvel és földimogyoróval | 110 |
Ír rakott burgonya | 111 |
Fehérbab burgundi módra | 112 |
Kucsmagomba tésztaládikóban | 113 |
Spenóttal töltött édeshagyma | 114 |
Káposztás burgonyafelfújt | 115 |
Szalonnás endíviarolád | 116 |
Töltött burgonya | 119 |
Tökleves héjában | 120 |
Lencsesaláta szalonnakockákkal | 121 |
Tejszínes-sonkás feketegyökér-saláta | 122 |
Szalonnás parasztleves | 123 |
Szalonnás burgonyalepény | 124 |
Felesborsó-krémleves | 125 |
Maradékok felhasználása | 126 |
Rizs, tészták és gabonafélék | 128 |
Hogyan készül? | |
Rizs | 130 |
Rizottó | 132 |
Paella | 134 |
Kantoni rizs | 136 |
Rizssaláták | 138 |
Rizstorta | 140 |
Friss tészták | 142 |
Száraztészták | 144 |
Tésztasaláták | 146 |
Bolognqai mártás | 148 |
Mártások friss paradicsomból | 150 |
Ázsiai konyha: széles- és cérnametéltek | 152 |
Makarónitorta | 154 |
Kuszkusz | 156 |
Daratorta | 158 |
A konyhafőnök ajánlata | 160 |
Receptek | |
Fokhagymás spagetti | 164 |
Gyöngyös húsgombócok | 165 |
Cannelloni csőben sütve | 166 |
Mazsolás töltött cukkini | 167 |
Zöldséges-mentás kuszkusz | 168 |
Szalámis polentatallér | 169 |
Diós makarónitorta | 170 |
Rizses vörösbab | 171 |
Penne provence-i módra | 172 |
Rizses káposztagombócok | 173 |
Töltött paprika görög módra | 174 |
Rizzsel töltött fekete szilva | 175 |
Édesköménnyel töltött ravioli articsókaraguval | 176 |
Rizs a tenger gyümölcseivel | 177 |
Fűszeres rizs garnélával és ananásszal | 178 |
Tonhalas rizssaláta | 179 |
Mandulás rizsleves | 180 |
Tönkölybúzaleves | 181 |
Sütőtökleves búzacsírával | 182 |
Spagetti tengerész módra | 183 |
Maradékok felhasználása | 184 |
A marha és a borjú | 186 |
Hogyan készül? | |
Serpenyőben és roston sült marhahús | 188 |
Marhapecsenye | 190 |
Serpenyőben sült borjúhús | 192 |
Borjúpecsenye | 194 |
Húsfondü és nyárs marhahúsból | 196 |
Borjútokány és borjúbecsinált | 198 |
Párolt marhahús: marharagu és boros marha | 200 |
Párolt marhahús marhafarok és chili con carne | 202 |
Húsosfazék és főtt marhahús nagy szemű sóval | 204 |
Párolt marhahús: carbonade | 206 |
Párolt borjúhús | 208 |
Osso buco | 210 |
Húsosfazék borjúlábszárból és borjúalaplé | 212 |
A konyhafőnök ajánlata | 214 |
Alapanyagok, fűszerek | 216 |
Köretek | 218 |
Receptek | |
Hagymás marhahús | 222 |
Marhahúsgombócok töltött olajbogyóval | 223 |
Borjúmirigynyársak | 224 |
Roston sült bélszínjava rokfortos vajjal | 225 |
Hátszín fokhagymás vajjal | 226 |
Vörösboros-hagymás marharagu | 227 |
Rostélyos mexikói módra | 228 |
Narancsos párolt borjú | 229 |
Sült borjúmáj kertészsalátával | 230 |
Keftedes cukkinivel | 231 |
Fehérboros-lestyános borjúragu | 232 |
Ananászos borjúérmék | 233 |
Papírban sült vörösboros marha | 234 |
Borjúvese kétféle mustárral | 235 |
Borjúsült tésztában | 236 |
Póréhagymás borjúragu | 237 |
Parmezános saltimbocca | 238 |
Borsos steak | 239 |
Vörösboros borjúszegy | 240 |
Sörös-mézes borjú | 241 |
Maradékok felhasználása | 242 |
Bárány és birka | 244 |
Hogyan készül? | |
Vegyes grill | 246 |
Bárányhúsos lepény | 248 |
Posírozott bárány | 250 |
Töltött és párolt báránylapocka | 252 |
Főtt bárányhús | 254 |
Babos birkaragu | 256 |
Különlegességek belsőségből | 258 |
Répás birkaragu | 260 |
Bárány és burgonya | 262 |
Bárány és az indiai konyha | 264 |
Báránytokány és báránybecsinált | 266 |
Báránylábszár jércemártásban | 268 |
Cassoulet | 270 |
A konyhafőnök ajánlata | 272 |
Borok és alkoholos italok a konyhában | 274 |
Mártások és ízesítők | 276 |
Receptek | |
BVárány chilindron módra | 280 |
Fehérboros báránybecsinált párizsi módra | 281 |
Bárány nyárson, ahogy nauplie-ben készítik | 282 |
Bárányvelő grenoble-i módra | 283 |
Töltött báránykorona | 284 |
Kuszkusz friss babbal | 285 |
Báránylapocka pikáns mártásban | 286 |
Bárányfilé burgonyával és tökkrémmel | 287 |
Bárányfilé aszalt sárgabarackkal | 288 |
Provence-illatú báránymáj | 289 |
Báránycomb kétféle babbal | 290 |
Báránycomb dióval | 291 |
Báránycomb fokhagymakrémmel | 292 |
Délnyugat-franciaországi báránycomb | 293 |
Bárányhúsos hamburger bulgur búzával | 294 |
Főtt bárányhús babbal | 295 |
Főtt birkahús articsókával | 296 |
Vese bolognai módra | 297 |
Tejszínes bárányvese | 298 |
Crécy birkasült | 299 |
Maradékok felhasználása | 300 |
Sertés | 302 |
Hogyan készül? | |
Serpenyőben, olajban és hirtelen sütött sertéshús | 304 |
Roston sütés | 306 |
Egybesült húsok | 308 |
Lábasban posírozás és főzés | 310 |
Párolás és főzés zárt edényben | 312 |
Choucroute (párolt savanyú káposzta) | 314 |
Csőben sültek, panírok és tészták | 316 |
Kolbászsütés | 318 |
A kínai konyha és a sertéshús | 320 |
Húsos ragu | 322 |
Sült sonka | 324 |
Ragu | 326 |
Mártások | 326 |
A konyhafőnök ajánlata | 330 |
Alapanyagok, fűszerek | 332 |
Ízek a nagyvilágból | 334 |
Receptek | |
Andouillette (vékony hurka) póréhagymával és borral | 338 |
Flamand sült hús | 339 |
Őszibarackos sertéssült | 340 |
Sertésborda ardenneki sonkával | 341 |
Sertésborda almaborbasn | 342 |
Gesztenyés crépinette (húspogácsa) | 343 |
Sertés curryvel és ananásszal | 344 |
Káposztás kolbász | 345 |
Pácolt és sült sertéslapocka | 346 |
Párolt sertéssült | 347 |
Sertésfilé őzgerincben | 348 |
Sertéssült trópusi gyümölcsökkel | 349 |
Csőben sült sonkás édeskömény | 350 |
Jambalaya | 351 |
Sertéslapocka cseresznyével | 352 |
Töltött sertésrolád édes-savanyú mártásban | 353 |
Quiche lorraine (sajtos-sonkás lepény) | 354 |
Citromos sertéssült | 355 |
Sertéssült vajas káposztával és gyöngyhagymával | 356 |
Kivis sonkarolád | 357 |
Maradékok felhasználása | 358 |
Szárnyasok és vadak | 360 |
Hogyan készül? | |
Főzés vízben és gőzben | 362 |
Hirtelen sütés és mártásban főzés | 364 |
Egybesült húsok | 366 |
Párolás és főzés | 368 |
Sütés bő olajban és roston | 370 |
Sütés serpenyőben | 372 |
Kakas bormártásban | 374 |
Tandoori csirke | 375 |
Szalonkaragu | 376 |
Galamb escabéche mártásban | 377 |
Nyúlpörkölt | 378 |
Párolt vaddisznó | 379 |
Káposztás fogoly | 380 |
Göngyölt kacsa | 381 |
Nyúl mártásban friss tésztával | 382 |
Fűszeres nyúlpástétom | 384 |
Mogyorós nyúlpástétom | 384 |
Vaddisznópástétom cseréptálban | 385 |
Aprólékból és kacsamellből készült ételek | 386 |
A konyhafőnök ajánlata | 388 |
Alapanyagok, fűszerek | 390 |
Mártások és ízesítők | 392 |
Receptek | |
Libaaprólék karórépával | 396 |
Csirkebecsinált póréhagymával | 397 |
Nyúlnyársak mogyoróval | 398 |
Fürj paprikafészekben ördöngös módra | 399 |
Zsenge kacsa kis karórépákkal | 400 |
Őz kapribogyóval | 401 |
Nyúlhúsos crépinette spenóttal és zöld rozmaringgal | 402 |
Pulykaszeletek piccata módra | 403 |
Csirkebecsinált olajbogyóval | 404 |
Nyúl vadász módra | 405 |
Töltött nyúl auvergne-i módra | 406 |
Mustáros nyúl édesköménymaggal | 407 |
Csirkebatyuk mézzel és gyömbérrel | 408 |
Galamb vargányával | 409 |
Karácsonyi gesztenyés gyöngytyúk | 410 |
Madagaszkári gyöngytyúk | 411 |
Csirke friss fügével és fahéjjal | 412 |
Csirke pitében | 413 |
Pulykasült almával | 414 |
Galambmell puha káposztalevéllel | 415 |
Maradékok felhasználása | 416 |
Halak és rákfélék | 418 |
Hogyan készül? | |
A posírozás és a zöldségleves | 420 |
Gőzben főzés | 422 |
Mártások | 424 |
Hallevesek | 426 |
Fekete kagyló és fésűkagyló | 428 |
Rákfélék | 430 |
Folyóvízben élő halak | 432 |
Sütőben sütés | 434 |
Batyuban és mártásban készített halak | 436 |
Sütés serpenyőben és bő olajban | 438 |
Roston sült hal | 440 |
Békacomb | 442 |
Csiga | 443 |
Édesvízi rákok | 444 |
Kalamájó, tengerisün, polip | 445 |
A konyhafőnök ajánlata | 446 |
Alapanyagok, fűszerek | 448 |
Mártások és ízesítők | 450 |
Receptek | |
Tengeri fatörzs | 454 |
Bayou kapitány | 455 |
Ponty kínai módra | 456 |
Moorea kagyló | 457 |
Breton halleves | 458 |
Aranykeszeg a szigetekről | 459 |
Foltos tőkehal indiai módra | 460 |
Rájalegyező póréhagymás-sáfrányos mártásban | 461 |
Sárga tőkehalfilé paimpolasie módra | 462 |
Osztriga mogyoróhagymás vajban | 463 |
Languszta katalán módra | 464 |
Gőzölt tőkehal pikáns mártásban | 465 |
Kagyló portugál módra | 466 |
Pisztránghab | 467 |
Homárragu | 468 |
Bajuszos vörösmárna sűrű zöldséglevesben | 469 |
Lazac- és nyelvhaltekercsek szilvával | 470 |
Kagylóleves | 471 |
Pisztráng szavojai módra | 472 |
Töltött rombuszhal | 473 |
Maradékok felhasználása, füstölt halak | 474 |
Tojás- és sajtételek | 476 |
Hogyan készül? | |
Lágy tojás | 478 |
Kemény tojás | 480 |
Buggyantott tojás | 482 |
Tükörtojás | 484 |
Hirtelen sült tojás és csurgatott tojás | 486 |
Habart tojás | 488 |
Omlett | 490 |
Felfújtak | 492 |
Tojásos desszertek | 494 |
Fondü, raclette és francia melegszendvics | 496 |
Csőbensültek | 498 |
Pizzák, quiche-ek és sajttorták | 500 |
Sós és édes sajtos sütemények | 502 |
A konyhafőnök ajánlata | 504 |
Vaj | 506 |
Húsvéti ebéd | 508 |
Receptek | |
Sajtos puding | 512 |
Empanadas con huevos (tojásos párnák) | 513 |
Sonkás soklapos friss sajttal | 514 |
Rókagomba beaufort sajttal | 515 |
Csőben sült tojás fekete olajbogyóval | 516 |
Dijoni tojás | 517 |
Antibes-i tojás | 518 |
Délfrancia rántotta | 519 |
Tükörtojás hagymaágyon | 520 |
Tükörtojás párolt endíviával | 521 |
Bacchus eledele bugyantott tojással | 522 |
Buggyantott tojás pirkadat szószban | 523 |
Sonkás tojástekercs | 524 |
Cipóban sült gouda sajt | 525 |
Szárnyasfelfújt | 526 |
Sertéssült holland módra | 527 |
Amerikai saláta | 528 |
Saláta fürjtojással és zöld majonézzel | 529 |
Sambal goreng telur (kemény tojás csípős szószban) | 530 |
Burgonyalepény sajttal | 531 |
Maradékok felhasználása | 532 |
Édességek és nyalánkságok | 534 |
Hogyan készül? | |
Palacsinták | 536 |
Gofrik | 538 |
Fánkok | 540 |
Tojásos krémek | 542 |
Édes omlettek | 544 |
Charlotte és sült diplomatapuding | 546 |
Pudingok | 548 |
Flan (vaníliakrémes lepény) | 550 |
Cukorból karamell | 552 |
Nyalókák | 554 |
Karamell | 556 |
Nugátok | 558 |
Mandulakrém és marcipán | 560 |
A konyhafőnök ajánlatqa | 562 |
Alapanyagok, fűszerek | 565 |
Ízek harmóniája | 566 |
Receptek | |
Bodzavirág pongyolában | 570 |
Mentás bonbon | 571 |
Csokoládés charlotte | 572 |
Málnás charlotte | 573 |
XXCookies (ropogós keksz) | 574 |
Epres kehely habcsókkal | 575 |
Sáfrányos karamellkrém | 576 |
Vaníliakrémes sárgab aracktorta | 577 |
Édes darakoszorú aszalt szilvával | 578 |
Gofri citrom- és narancshéjjal | 579 |
Gesztenyefagylalt | 580 |
Joghurtos narancsfagylalt | 581 |
Diákcsemege tésztahajókon | 582 |
Citromhab | 583 |
Grillázsparfé | 584 |
Pavlova-torta | 585 |
Ribizlipuding | 586 |
Angers-i tejberizs | 587 |
Rebarbarás kehely | 588 |
Habcsóktorta piros gyümölcsökkel és sok habbal | 589 |
Maradékok felhasználása | 590 |
Gyümölcsök | 592 |
Hogyan készül? | |
Sós ételek szőlővel és aszalt szilvával | 594 |
Sós ételek fügével és naranccsal | 596 |
Sós ételek őszibarackkal és almával | 598 |
Kreol konyha | 600 |
Kompót sütőben sült alma | 602 |
Pite és morzsás sütemény | 604 |
Clafoutis és lepény | 606 |
Gyümölcsök pongyolában | 608 |
Körte és alma batyuban | 610 |
Dzsemek | 612 |
Lekvárok déligyümölcsből | 614 |
Gyümölcskocsonyák | 616 |
Chutney | 618 |
A konyhafőnök ajánlata | 620 |
Alapanyagok, fűszerek | 622 |
Ízek a nagyvilágból | 624 |
Receptek | |
Gyümölccsel töltött ananász | 628 |
Sertésnyársak ananásszal | 629 |
Almás kacsa | 630 |
Fügés chutney | 631 |
Clafoutis tojáshabbal | 632 |
Csipkebogyólekvár | 633 |
Sárgadinnyedzsem | 634 |
Hamis nyúlborda fekete áfonyával | 635 |
Tarisznyarák őszibarackkal | 636 |
Limoges-i szűzpecsenye | 637 |
Citromos almakocsonya | 638 |
Szőlővel sült füge | 639 |
Idénygyümölcsökkel töltött sárgadinnye | 640 |
Őzhús édes-savanyú mártásban | 641 |
Karácsonyi püspökkenyér | 642 |
Szezámmagos szőlős csemege | 643 |
Hideg leves kókuszdióban | 644 |
Csirke ananásszal és földimogyoróval | 645 |
Szardínia szicíliai módra | 646 |
Melegen pácolt nyelvhal | 647 |
Maradékok felhasználása | 648 |
Sütemények | 650 |
Hogyan készül? | |
Gyümölcstorta | 652 |
Főzött alapkrém | 654 |
Piskótatekercs és francia karácsonyi fatörzs | 656 |
Mézeskalács | 658 |
Püspökkenyér | 660 |
Egyensúlytészta és vajas piskóta | 662 |
Márványtészta | 663 |
Rumbaba és savarin | 664 |
Tatin-torta és felfordított torták | 666 |
Csokoládés sütemények | 668 |
Sütemények leveles tésztából | 670 |
Tulipán és tetőcserép ostyatésztából | 672 |
Cicanyelv és szivarkák | 673 |
Mandulás csók | 674 |
Madeleine és bankártészta | 676 |
A konyhafőnök ajánlata | 678 |
Alapanyagok, ízesítők | 680 |
Ízek a nagyvilágból | 682 |
Receptek | |
Rumbaba egzotikus gyümölcsökkel | 686 |
Luzerni torta | 687 |
Epres piskótatekercs | 688 |
Cévennes-i alagút | 689 |
Cookies (ropogós keksz) | 690 |
Dán koszorú | 691 |
Kakaós joghurttorta | 692 |
Mákos batyu | 693 |
Diótorta | 694 |
Cseresznyés lepény | 695 |
Dijoni puszedli | 696 |
Körtés leveles lepény | 697 |
Morzsás almatorta | 698 |
Ropogós almatorta | 699 |
Narancstorta | 700 |
Datolyatorta | 701 |
Joghurttorta | 702 |
Szép Heléna-torta | 703 |
Őszi nektarintorta | 704 |
Gyümölcsös szív | 705 |