1.062.212

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Statisztika a vendéglátóipari szak hallgatói számára

Tankönyvpótló jegyzet/Kéziratként

Szerző
Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 381 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Kéziratként. Tankönyvi szám: KG-251/F. Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Bevezetés7
A statisztika fogalma9
A statisztika fogalma, tagozódása9
A statisztika kapcsolata más tudományokkal11
A statisztikával szemben támasztott követelmények11
A statisztika rövid története12
Statisztikai alapfogalmak14
A statisztikai sokaság és ismérv fogalma14
Csoportosítás. A csoportképző ismérvek kiválasztásával szemben támasztott követelmények16
Csoportosítás a vendéglátóipari és idegenforgalmi tevékenység vizsgálatánál18
A statisztikai sor fogalma, fajtái48
A statisztikai munka szakaszai; a statisztikai beszámolórendszer57
A programkészítés57
Az adatgyűjtés58
A statisztikai adatok feldolgozása63
Az adatok elemzése, közlése65
A statisztikai beszámolórendszer65
A belkereskedelem adatgyűjtési rendszere69
A statisztikai viszonyszám71
A viszonyszám fogalma, fajtái71
Egydimenziós viszonyszámok72
Többdimenziós viszonyszámok88
Az egydimenziós és a többdimenziós viszonyszámok közötti főbb eltérések94
A viszonyszámok alkalmazásával szemben támasztott követelmények95
A vendéglátó tevékenység elemzésére leggyakrabban felhasznált intenzitási viszonyszámok100
A statisztikai tábla. A grafikus ábrázolás122
A statisztikai tábla fogalma, fajtái122
A táblaszerkesztés szabályai127
A statisztikai adatok grafikus ábrázolása130
A középértékek és szóródás152
A középértékek fogalma és fajtái152
A számított középértékek (átlagok)153
Helyzeti középértékek173
A szóródás181
A standardizálás185
Átlagos színvonal összehasonlítása185
A standardizálás végrehajtása188
A standard adatsor megválasztása190
Indexszámok I. érték-, ár-, volumenindex192
Az indexszám fogalma192
Az értékindex194
Az árindex196
A volumenindex201
Az indexek közötti összefüggés203
Az indexek átlagformái205
Az indexek súlyozása209
Árindex számítása a tárgyidőszak folyamán bekövetkezett árváltozások esetén212
Az indexsorok214
A hazai árstatisztika főbb vonásai219
Indexszámok II. a változó, változatlan állományú és összetételindex226
A főátlag összehasonlításának lehetőségei226
A II. indexkör alkalmazása az egy főre jutó munkabér elemzésére227
Forgási sebesség elemzése a II. indexkörrel233
Költségszínvonal elemzése a II. indexkörrel239
Az egy főre jutó forgalom elemzése a II. indexkörrel253
Átlagár elemzése a II. indexkörrel266
A dinamikus sorok elemzése275
A dinamikus sorokról általában275
A trendszámítás276
A szezonalitás mérése289
Demográfiai alapismeretek300
A demográfia fogalma, szerepe300
A demográfia tárgya301
A fogyasztási statisztika alapjai317
A fogyasztási statisztika legfontosabb vizsgálati területei317
A lakosság jövedelme318
A lakossági fogyasztás324
A háztartásstatisztika331
Mellékletek345
Felhasznált irodalom359
Függelék363
Reprezentatív megfigyelés365
A reprezentatív megfigyelés jellemző vonásai365
A reprezentatív adatgyűjtés módszerei366
Véletlen mintavétel366
Nem véletlen kiválasztás377
Szisztematikus kiválasztás378
Feladatok378
A feladatok megoldása380
Táblázatok380

Kovácsné Dr. Ordacsi Ibolya

Kovácsné Dr. Ordacsi Ibolya műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Kovácsné Dr. Ordacsi Ibolya könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Statisztika a vendéglátóipari szak hallgatói számára Statisztika a vendéglátóipari szak hallgatói számára Statisztika a vendéglátóipari szak hallgatói számára Statisztika a vendéglátóipari szak hallgatói számára Statisztika a vendéglátóipari szak hallgatói számára Statisztika a vendéglátóipari szak hallgatói számára

A gerinc élei kopottak A lapélek foltosak. Néhány lapon jelölések, bejegyzések és aláhúzások láthatók.

Állapot:
3.400 ,-Ft
17 pont kapható
Kosárba