Fülszöveg
Gyors muffinok:
Évek óta várták már a sütni és enni szerető olvasók, hogy Stahl Judit kötetbe gyűjtse kedvenc muffinreceptjeit. A könyvben olyan gyorsan elkészíthető, népszerű finomságok szerepelnek, mint a marcipános, az oroszkrémes vagy a puncsos muffin. És itt még nincs megállás! A csokis muffinok is szép számban képviseltetik magukat, csupán két ínycsiklandó példa közülük: a párizsi csokis muffin tésztáját brandys meggylekvár dúsítja, a Rigó Jancsi muffin pedig az ismert sütemény egyszerűbb, de legalább ugyanannyira mesés változata És ezentúl nem probléma villámgyorsan máglyarakás muffint készíteni, jöhetnek vendégek az előre összeállítható gyümölcsös muffinlepényekre, és sosem kell félni, hogy a rétes megreped, ha valaki helyette túrós rétes muffint süt. Ez az ötletes, szellemes szakácskönyv ugyanis valóságos muffinbibila, és minden benne van, amire egy megrögzött muffinrajongó csak vágyhat Ahogy eddig, Stahl Judit receptjei most is pontokba szedett, jól követhető, praktikus...
Tovább
Fülszöveg
Gyors muffinok:
Évek óta várták már a sütni és enni szerető olvasók, hogy Stahl Judit kötetbe gyűjtse kedvenc muffinreceptjeit. A könyvben olyan gyorsan elkészíthető, népszerű finomságok szerepelnek, mint a marcipános, az oroszkrémes vagy a puncsos muffin. És itt még nincs megállás! A csokis muffinok is szép számban képviseltetik magukat, csupán két ínycsiklandó példa közülük: a párizsi csokis muffin tésztáját brandys meggylekvár dúsítja, a Rigó Jancsi muffin pedig az ismert sütemény egyszerűbb, de legalább ugyanannyira mesés változata És ezentúl nem probléma villámgyorsan máglyarakás muffint készíteni, jöhetnek vendégek az előre összeállítható gyümölcsös muffinlepényekre, és sosem kell félni, hogy a rétes megreped, ha valaki helyette túrós rétes muffint süt. Ez az ötletes, szellemes szakácskönyv ugyanis valóságos muffinbibila, és minden benne van, amire egy megrögzött muffinrajongó csak vágyhat Ahogy eddig, Stahl Judit receptjei most is pontokba szedett, jól követhető, praktikus leírások, és mindig garantálják a sikert.
Gyors házias ételek:
Stahl Judit új szakácskönyvéből kiderül, hogy házias ízekért nem kell feltétlenül hosszasan főzni. A bő félóra alatt elkészíthető télies gesztenyekrémleves, a pikáns tárkonyos gombaleves harcsával vagy a nyári napokon üdítő hideg bodzás paradicsomleves mind a házias konyha remek, gyors fogásai közé tartoznak. A hamis sztrapacska is biztos sokak kedvence lesz, hiszen kevés munka van vele, ízei viszont nem buktatnak le senkit, híven hozzák a megszokott élményt. Az erdélyi padlizsános lecsó tobzódás a tányéron, mert a hagyományos paradicsomos, paprikás, hagymás alapot padlizsán is dúsítja, az igazi brassói pedig szaftos, zamatos eredménnyel jutalmaz. A tejszínes süti csirke a vasárnapi ebédek dobogós helyezettje: a csirkecombok tejszín, pirított fokhagyma és rozmaring társaságában párolódnak csábítóan omlósra, miközben rájuk sem kell nézni. És egy kis ízelítő a csábító édességek közül: a csokifelfújt, a luxus éttermek sztár-desszertje most házhoz jön, pofonegyszerű összedobni; a Túró Rudi torta népszerű gyerek-kedvenc szülinapi bulikon, ráadásul az anyukák is örülhetnek, mert előre elkészíthető; a mézes, citromos vagy csokis házi fagyi pedig olyan finom, mintha szakképzett cukrász kreálta volna őket. A receptek ezúttal is pontokba szedett, jól követhető, praktikus leírások, amelyek mindig garantálják a sikert.
Gyors húsos ételek:
Stahl Judit ebben a könyvében azokra az elfoglalt háziasszonyokra gondolt, akik húsos ételekkel szeretnék megörvendeztetni családjukat, vendégeiket. Az olasz bundás hús a hagyományos rántott szelet modem, mediterrán bundába burkolt változata, és mivel a panír csak utólag kerül rá, nincs semmi zsírban lubickolás. A krétai nyaralást idéző görög citromos csirke kevés hozzávalóból áll, és napsütötte ízei télen-nyáron élvezhetőek. A pulykacsíkok vörösboros-mazsolás mártással ínycsiklandó példa, miképp lesz csipetnyi francia rafinériával ünnepi fogás a megszokott, hagyományos pulykamellből. Az örmény húsos táska minden bizonnyal nagy sikert arat majd a konyhai kalandozók közt, hiszen az izgalmas, főtt tésztafalatokban fahéjas, diós, korianderes darált hús bújik meg. De megtalálható a könyvben a carpaccio, a világ egyik leghíresebb előétele is, olyan vendégeknek, akik előtt virítani kell, ahogy a közkedvelt, előre elkészíthető aszaltszilvás húsgombóc is benne van, amelyért a nézők szinte megrohamozták tavaly a Stahl konyhája című tévéműsor internetes honlapját. A receptek ezúttal is pontokba szedett, jól követhető, praktikus leírások, amelyek mindig garantálják a sikert.
Vissza