1.060.457

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Sporttáplálkozás szabadidő-sportolóknak

Szerző
Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Cser Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 108 oldal
Sorozatcím: Fitten & Egészségesen
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 13 cm
ISBN: 978-963-278-226-3
Megjegyzés: Színes ábrákkal és fotókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A rendszeres sportolás jótékony hatásai:
- egészség, sikerélmény, ellenálló képesség, rugalmasság, jó közérzet, állóképesség és teherbírás, önbizalom-növelés, jó megjelenés, belső harmónia;
- a... Tovább

Előszó

A rendszeres sportolás jótékony hatásai:
- egészség, sikerélmény, ellenálló képesség, rugalmasság, jó közérzet, állóképesség és teherbírás, önbizalom-növelés, jó megjelenés, belső harmónia;
- a test és a lélek felfrissülése;
- elégedettség, öröm.
A sport az emberi társadalmak fejlődésével együtt alakult ki. Már a görög sportolók körében megjelent a sporttáplálkozás, az edzésdiéta, amely főként nagy mennyiségű hús fogyasztásából állt. Úgy gondolták, hogy a sportoló ember tápanyagszükséglete eltér a keveset mozgó emberek szükségleteitől. Ez a tapasztalatokon alapuló feltételezés szinte minden kultúrában megtalálható volt. Az étrend teljesítményre gyakorolt hatásának felismerésével együtt megjelent a fokozott fehérjefelvétel, és a sporttáplálkozást még a 20. században is főként ezzel azonosították.
Testünk optimális - lelki, szellemi és fizikai - működéséhez fontos, hogy a tápanyagfelvétel arányban legyen a felhasználással. Vissza

Tartalom

Bevezető 5
A testedzés szerepe
az egészségmegőrzésben 7
A korszerű, „sportos" táplálkozás 12
Az egészséges élelmiszerek
csoportosítása 18
Energiát adó tápanyagaink 33
Makrotápanyagok 35
Mikrotápanyagok 43
Különböző sportágak
táplálkozási kívánalmai 46
Sportágak jellemzői
és energiaszükségletük 48
A folyadékpótlás
a szabadidősportban 55
Mit együnk/igyunk
edzés és verseny előtt,
közben, után? 64
Egészséges életmód - energia-egyensúly 71
Az optimális testösszetétel
kialakítása 78
Az optimális testtömeg
elérése és az alak formálása 83
Testtömegcsökkentés 83
Testtömegnövelés 86
Erőfejlesztés 87
Alakformálás 88
Sportolás és táplálkozás
a várandósság idején 90
„Szuperételek, szuperitalok" 94
Evészavarok és a sport 104
Irodalom 106
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem