kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Dr Vajna és Bokor |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Könyvkötői kötés |
Oldalszám: | 376 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 16 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Második, bővített kiadás. Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. Nyomtatta az Athenaeum, Budapest. |
Előszó az első kiadáshoz | 5 |
Előszó a második kiadáshoz | 6 |
Az első kiadás bírálatának kivonata | 9 |
A sporthorgász | 13 |
Közvizeink mai helyzete | 15 |
A hivatásos halász és a fisér | 16 |
Horogfelszerelések: | |
A horognyél | 19 |
A horognyél jóságának megítélése | 20 |
A horognyél súlypontjának elhelyezése | 20 |
A horognyél fémhüvelyei | 21 |
A horognyél csapjai | 21 |
Orsótartó | 22 |
Horogínvezetőgyűrű | 22 |
Lándzsa | 23 |
Gumigomb | 23 |
Fogórész | 24 |
Horognyél anyaga | 24 |
Horognyélek osztályozása | 26 |
Horognyelekkel való bánásmód és kezelésük | 27 |
A megsérült horognyél rendbehozása | 28 |
A meglazult hüvelyek rögzítési módja | 28 |
A hüvelyek eltávolítása és visszatétele | 28 |
A hüvelyek és vezetőgyűrűk odakötési módja | 29 |
A horognyél törésekor szükséges tennivaló | 29 |
A horognyél meggörbülésekor szükséges tennivaló | 30 |
A horognyél lakkozása | 31 |
A horognyél alkatrészeinek szemléltetése és ismertetése | 32 |
A leghasználatosabb horognyelek szemléltetése és ismertetése | 34 |
Az orsó | 35 |
Az orsó anyaga | 36 |
Az orsó fékrendszere | 36 |
Az orsó alapformái | 37 |
Az orsó fordítható és Nottingham, távdobó alakjai | 38 |
Az orsó felvevőképessége, vagyis annak ismertetése, hogy a különböző korongátmérőjű orsókra, a különböző vastagságú horogínból milyen hosszúságú tekerhető fel | 39 |
A legyes-, fenék-, pergőcsalis és az uszályhorgászási módhoz legmegfelelőbb orsókorong átmérőjének és a horogín erősségének meghatározása | 39 |
Az orsó kezelése és gondozása | 41 |
Az orsó rögzítése a horognyélhez | |
A horogín rákötési módja az orsó forgótengelyére | |
A horogín feltekerése az orsóra | |
Az orsó tisztítása és megóvása | |
A leghasználatosabb orsóformák szemléltetése és használhatóságának meghatározása | |
A horogín (Horogzsinór) | 44 |
A horogín használhatóságának megítélése | 44 |
A horogín színezése | 44 |
A horogín impregnálása | 45 |
A horogín olajosan munkálva | 45 |
A horogín alakja | 45 |
A horogín csomagolási módja | 45 |
A Stork-féle "Ideál" gyártmányú horogín teherbírása a megjelölt horgászási módokhoz és halfajra | 45 |
A paraffinos horogín előnyei a másfajta gyártmányok felett | 48 |
A horogín impregnált és impregnálatlan készítményei használhatóságának összehasonlítása | 48 |
A horogín megkülönböztetése az előállítási módja és anyaga szerint | 48 |
A horogín teljesítőképessége akadálymentes terepen | 49 |
A horogín számjelzései | 49 |
Milyen teherbírású horogínnal ejthető egy 10, 15, 20 kg-os hal zsákmányul? | 49 |
A horogín kezelése a használatbavétel előtt, alatt és után | 50 |
A horogín ragacsosodásának megszüntetése | 51 |
A tutaj | 52 |
A tutaj rendeltetése | 52 |
A tutaj hátránya | 53 |
A tutaj súlyozása | 53 |
A tutaj színezése | 53 |
A tutaj rögzítése a horogínhoz | 53 |
A pótúszó | 53 |
Sátory-féle ólombetétes pótúszó vagy súlypóta | 53 |
A mozgótutaj | 54 |
A mozgótutaj pályáját szabályozó gumiszalag felkötési módja a horogínra | 54 |
A tutaj legkedvezőbb helyzete a bevágás szempontjából | 55 |
Dr. Sándor Géza "tutajrögzítő kettősgyűrűje" | 55 |
Micsányi Gyula csalidobásra is alkalmas tutatja | 55 |
A tutajfajták szemléltetése és használhatóságuk meghatározása | 56 |
Celluloid gyűrűk rendeltetése és alakítási módjuk | 58 |
Az előtét, közétét és patony | 59 |
Az előtét, közétét és patony rendeltetése | 59 |
Nyersselyemrost | 59 |
Stork-féle "Herkules" Silk Gut | 59 |
A selyemhernyóbél | 59 |
A selyemhernyóbél anyagának nyerése és kidolgozása | 60 |
A selyemhernyóbél osztályozása minőség és erősség szerint | 61 |
A selyemhernyóbél erősségének és minőségének meghatározása a horgászási módok és a fogni szándékolt különféle halfajokra figyelemmel | 62 |
A selyemhernyóbél impregnálása és meglágyítása glycerin-oldatban | 63 |
A selyemhernyóbél megnedvesítésének szükségessége a horgászat előtt | 63 |
A selyemhernyóbél színének fontossága | 63 |
A selyemhernyóbél festése | 63 |
A selyemhernyóbél megóvása a ragadozók foga ellen | 64 |
A drót előtét és patony | 64 |
A drót előtét és patony rendeltetése | 64 |
A drót előtét és patony összetekerési módja | 64 |
A horog | 65 |
A horog anyaga | 65 |
A horog részeinek meghatározása | 65 |
A horog számjelzésének alapja | 65 |
A horog használhatóságának elbírálása | 65 |
A horog színezése | 66 |
A horog méretezése | 66 |
A horog drótjának alakja | 66 |
A horog csoprotosítása a 3. alapforma alapján | 66 |
A horog forma használahtóságának meghatározása halfajok szerint | 66 |
A horog több ággal | 67 |
A horog nyelő és kapó elnevezésű alakjainak rendeltetése | 67 |
A horog nagyságának kiválasztása a halfajra s a csalira figyelemmel | 67 |
A horog élezése | 69 |
A horog megóvása | 69 |
A horog különféle alakjának és a horogín rákötési módjának szemléltetése és ismertetése | 69 |
A horogrendszer, horogszerkezet, horogsorozat | 70 |
A horogrendszer, horogszerkezet, horogsorozat meghatározása | 70 |
A horogrendszer, horogszerkezet, horogsorozat támolygó (Wobbler) és pergettyűs | 70 |
A horogrendszer, horogszerkezet, horogsorozat szemléltetése és ismertetése | 70 |
A horogfelszerelések szemléltetése és ismertetése | 80 |
Általános tudnivalók | |
Min alapszik a horgászat? | 83 |
Mik befolyásolják a halak étvágyát, | 84 |
A sporthorgászt érdeklő halaink ívási ideje, valamint a fogásukra legalkalmasabb idő | 84 |
Meteorológiai elemek | 86 |
Év és napszak | 86 |
Szél | 87 |
Időjárás | 87 |
A halak élelemkészlete és azok milyensége | 89 |
Vízállás | 90 |
Az áradó Tiszán I hét mulva várható vízállás magasságának kiszámítása | 91 |
Horgászatra alkalmas helyek | 92 |
Tereprajz készítése | 95 |
Az egyes halfajok tartózkodási helyének mélysége | 95 |
A ponty vázlata | 96 |
A halak érzékszerveiről | 96 |
A látó és rezgésfelvevő szervekről | 97 |
A halak természetes tápláléka | 99 |
A sporthorgászok által megszívlelendő szabályok | 100 |
A horogra használt természetes csalik | |
A ragadozó és a békés természetű halak legtöbbjére egyaránt használható csalik | 100 |
Pióca | 100 |
Húsnyűvek és szaporításuk | 101 |
Darazsak, bogarak álcái; a pajorok, kukacok | 101 |
Középnagyságú zöld tücskök | 102 |
Lisztkukac, csupaszcsigák, cserebogár, svábbogár, szitakötők, kérészek, lepkék, fekete kerti tücsök | 102 |
A lisztkukac szaporítása | 102 |
A hangyatojás gyüjtése, aszalása, szárítása | 103 |
Kecskebéka | 104 |
Egérfélék | 104 |
Sajtkockák | 104 |
Tyúkbél | 104 |
Páncéltváltó csupasz rákok | 104 |
Marha-, borjú- és juhgerincvelő | 104 |
Friss marhahús, máj, nyelv, szalonna és aludtvér | 104 |
A vér előkészítési módja | 104 |
Kisebb halfajok | 105 |
Növényi eredetű csalétkek, amelyek kizárólag a békés természetű pontyfélék fogására szolgálnak | |
A kagylók és csigák belseje | 105 |
A nyers, tejes kukorica, az eper, a szilvafélék, az ezévi termésű nagyszemű főtt kukorica | 105 |
Főtt: búza, kendermag, árpa, borsó, bab, burgonya és sárgarépa | 105 |
A kendermag és a búzafélék főzése | 106 |
Burgonyapép | 106 |
Sárgarépapép | 106 |
Kukoricapép - polenta, puliszka, galacsin | 106 |
Kenyérpép | 106 |
Kenyérpép szívóssátétele sajt hozzágyúrásával | 106 |
Kenyérhéj, liszt-, rizs- és korpakeverékből készült pép | 107 |
Sajtpép | 107 |
Félig főtt makaróni | 107 |
A csalik felerősítési módjai | 107 |
Gumigyűrűk szeletelése gumicsövekből | 107 |
Ruházat | |
Mire legyünk a ruházkodásnál figyelemmel? | 107 |
A nedves ruhadarab, lábbeliek kezelése | 108 |
Bőr vízhatlanítók | 109 |
Szövet vízhatlanítók | 109 |
Vászon vízhatlanítók | 109 |
Szúnyogháló és kesztyű | 110 |
Hátizsák | 110 |
A horgászat alatt szükségessé válható szerek | |
A hátizsákban elhelyezendő kisebb segédeszközök | 110 |
A horgászhelyen készenlétben tartandó nagyobb segédeszközök | 110 |
Az első segítségnyujtás | |
Vízbőlmentés | 111 |
Mesterséges lélegeztetés hason fekvő emberen | 114 |
A horgászt és az evezős társát leggyakrabban érhető balesetek | 115 |
A horog bevágódása az emberbe | 115 |
A nagy meleg által okozott rosszullétek | 115 |
Napszúrás | 115 |
Hőguta | 115 |
A villámcsapás elleni védekezés | 116 |
A sporthorgászt érdeklő halfajok természetrajzának és horgászási módjának ismertetése | |
Pontyfélék (békés természetű halak) | |
A ponty | 117 |
A ponty étvágyával kapcsolatos tudnivalók | 120 |
Milyen hőfokú vízrétegben számíthatunk a ponty kielégítő kapására? | 122 |
A pontytáplálék kifejlődésének feltételei | 128 |
Természetes pontytáplálék. A csali helyes megválasztásának titka | 130 |
Moszatok, véglények, evezőlábú rákok, levéllábú rákok, bolharákok, ászkarákok, szúnyogálcák, szúnyogbábok | 130 |
Kérészek | 132 |
Mire vezethető vissza, hogy a ponty a tegnap még sóvárgott falatot ma érintetlenül hagyja? | 135 |
A leghasználatosabb pontycsalik | 138 |
Az áradásnyujtotta előnyök kihasználása. A csali felkínálására alkalmas helyek kikeresése | 138 |
Ivóhelyek | 139 |
A csali felkínálási módja nagyobb áradáskor az ívási időszak alatt az ívóhelyen | 140 |
A halak tartózkodási helyének kikeresése és a csali felkínálási módja nagyobb áradáskor az ívási időszakon kívül | 141 |
A csali felkínálási módja kisebb áradáskor | 141 |
A ponty oxygénszükségletével kapcsolatos tudnivalók | 143 |
A ponty emésztésére és alvására fordított ideje | 146 |
A ponty előetetése | 148 |
Az előetetésre alkalmas helyek | 150 |
Lágypép - szétporló, szétmálló pép | 153 |
Máról-holnapra való etetés | 154 |
Az etetőhely megjelölése | 154 |
Etetőtálca | 154 |
A horogra használt pontycsalikról általában | 155 |
Pépféle csalétkek (galacsinok) és készítési módjuk | 157 |
A kukoricapép tapadásának fokozása, rozskenyér vagy romlott sajt hozzágyúrásával | 157 |
Héjas kenyérbélcsali | 161 |
Giliszták | 163 |
Tejeskukorica | 165 |
Eper | 166 |
Szilva | 166 |
Borsó | 167 |
A zöld, tejes borsó főzése, dinsztelése, konzerválása | 167 |
Főttkukorica | 169 |
Ponty-horogfelszerelések | |
Folyás által vittetett, behasított kákatutajú horogfelszerelés | 169 |
Tutajos horogfelszerelés több horoggal | 170 |
Távdobó páros és egyes mozgótutaj (Dobó-féle) | 173 |
Tutajos horogfelszerelés, a talajra laposan fektetett patonnyal | 176 |
A szilárdan álló tutajjal felszerelt fenékhorog | 177 |
A horogzsinór vízhatlanítása paraffinpéppel | 177 |
A paraffinpép készítése | 178 |
Tutajnélküli horogfelszerelés az akadályokkal teli terep vagy az erősebb folyás lehorgászásához | 178 |
Patony | 179 |
A horogfelszerelés anyagának kiválasztásához szükséges tudnivaló | 179 |
Horogzsinór | 180 |
Tutaj | 180 |
A parafa vízhatlan ragasztóanyaga | 181 |
Horognyél | 182 |
Csónak | 183 |
Pontyhorgászat | |
Rákok a pontyhorgászat szempontjából | 184 |
Hol, mikor és mivel horgásszunk pontyra? | 185 |
A vízréteg hőmérsékének változása az év- és napszak szerint | 186 |
A ponty horgászatára alkalmas évszak | 188 |
Pontyozás csónakból | 190 |
A csali felkínálási módja | 190 |
Hogyan keríti a pontyot a hivatásos halász horogra? | 190 |
Előetetésnélküli, úgynevezett portyázó pontyozás | 193 |
Csalizási módok | 195 |
A horog bevására alkalmas pillanat meghatározása | 197 |
A pontyhorgászattal kapcsolatos általános tudnivalók | 202 |
A horog bevágásához szükséges csuklólendület iránya és erőssége, valamint a horogdrót alakjának megválasztása céljából szükséges tudnivalók | 203 |
A horogra akadt ponty zsákmányulejtéséhez szükséges tudnivalók | 206 |
A zsákmányul ejtett halak eltartása | 214 |
Halfőzés és halsütés | |
A szabadban legjobban ajánlható halfőzési és sütési módok | 215 |
Halpaprikás | 216 |
Halászlé | 218 |
A mellékízű halakból készített halászlé | 219 |
Halsütés | 220 |
Az erősen álló halpikkelyek eltávolítási módjai | 220 |
Hamuban vagy nyárson sütött halak | 221 |
A ponty fajrokonai és horgászatuk | |
Kárász | 223 |
Cimpó | 224 |
A dévérkeszeg | 225 |
A dévérkeszeg lágy - szétmálló - péppel való etetése | 229 |
Ezüstösballin | 233 |
Onojász | 234 |
A domolykó | 236 |
A domolykó ejtegetőhorgászata | 238 |
A domolykó bokorközötti horgászata | 239 |
A domolykó tutajos horgászata | 240 |
Ragadozóőn (ballin, búcó) | 241 |
Vízisárkány | 245 |
A márna | 249 |
A márna tutajos horgászata | 253 |
A márna fenékólmos horgászata | 254 |
Csalihalak | |
Veresszárnyúkoncér | 256 |
Pirosszeműkele | 261 |
Szélhajtóküsz | 263 |
Fürgecselle | 265 |
Kövicsík | 266 |
Fenékjáróküllő | 266 |
Botoskölönte | 267 |
Szivárványos ökle | 267 |
Csalihalak fogása hálóval | 268 |
Csalihalak konzerválása | 269 |
Kecskebéka | 270 |
Tokfélék | |
A kecsegetok | 272 |
A kecsegetok fenékhorgos horgászata | 274 |
A kecsegetok fenékólmos horgászata | 278 |
Ragadozóhalak | |
A süllő | 279 |
A süllő horgászatára alkalmas év- és napszak | 281 |
A süllő előfagyok körüli fogási lehetőségének kihasználása | 282 |
A süllő horgászatára alkalmas helyek állóvízben | 282 |
A süllő horgászatára alkalmas helyek folyóvízben | 283 |
A süllő fogására szánt csali feltűzése és a süllő kapási módja | 284 |
Fémforgók - villantók - halszeletek | 287 |
Horognagyságok | 288 |
Tutajos horogfelszerelés forgókapcsos horogeresztékkel | 289 |
Sátory-féle súlypóta a könnyű tutaj szél elleni kihajítására | 290 |
Önmagukban súlyozott mozgó és rögzített, igen érzékeny tutajok | 291 |
Milyen tutajt válasszunk, ha a kihajított csalit a növényzet szűk tisztásain vagy a felénk eső szélén, esetleg alatta akarjuk felkínálni? | 292 |
Süllőzés: a tutajos horogfelszereléssel | 294 |
Folyóvízben | 295 |
Állóvízben | 296 |
Süllőzés: a mozgótutajú horogfelszereléssel | 297 |
Süllőzés: a pergőcsalis horogfelszereléssel | 298 |
Pergetve | 298 |
Tapogatva | 300 |
Helybentartva | 300 |
Süllőzés: a sarkantyús horogfelszereléssel | 301 |
Süllőzés: a fenékólmos horogfelszereléssel | 303 |
Süllőzés: az uszályos horogfelszereléssel | 303 |
Csónakhasználat | 304 |
Csónakhasználat folyóvízben | 305 |
Csónakhasználat állóvízben | 305 |
Csuka | 306 |
Csukázás: mikor és hol? | 307 |
Csukázás a tutajos horogfelszereléssel | 311 |
Csukázás az ólmozottszárú egyeságú kapóhorogfelszereléssel | 312 |
Csukázás az ólmozottszárú kettőságú nyelőhorogfelszereléssel | 313 |
Csukázás az élő békacsalival | 314 |
Csukázás élő egérféle csalival | 314 |
Csukázás a jég alól | 314 |
Csukázás a jég fejeszézésével | 316 |
Csukázás hurokkal | 316 |
Csukázás lövéssel | 317 |
Csukázás szigonnyal | 317 |
Csukázás az orsónélküli tutajos horogfelszereléssel | 318 |
Csukázás a pergőcsalis horogfelszereléssel | 318 |
Távdobási módok: a "Themse"-módszerrel | 320 |
Távdobási módok közvetlen az orsóról | 323 |
Távdobási módok a fordítható orsóról | 323 |
Távdobási módok a nem fordítható távdobóorsóról | 324 |
A folyásba ajánlható hajítási módok | 325 |
A csali kihajítása és pergetése csónakból | 326 |
A csuka fárasztása | 328 |
A galóca | 329 |
A galóca horogfelszerelésének kezelése a fagyponton aluli időben | 332 |
A galóca fárasztása | 332 |
Sügér | 333 |
A sebespisztráng | 335 |
A sebespisztráng horgászatára alkalmas helyek | 336 |
A sebespisztráng horgászatára alkalmas év- és napszak | 336 |
A sebespisztráng falánkságáról, óvatosságáról | 338 |
A sebespisztráng fogási módjai | 340 |
Pisztrángozás: legyes vagy felszínhorgászattal | 341 |
Pisztrángozás nedves legyeshorgászattal | 342 |
Pisztrángozás száraz legyeshorgászattal | 343 |
Pisztrángozás bokorközötti horgászattal | 347 |
Pisztrángozás pergőcsalis horgászattal | 347 |
Pisztrángozás gilisztafélékkel | 347 |
A horogra akadt psztráng kezelése | 348 |
Műlegyes használhatóságuknak megfelelő évszakonként csoportosítva | 348 |
A legyeshorogfelszerelésen lévő csali kihajítási módjának elsajátítása | 348 |
Pénzespér | 349 |
Horgászata: legyeshorogfelszereléssel | 350 |
Tutajos horogfelszereléssel | 351 |
A pénzespér fárasztás | 352 |
Menyhal | 353 |
Harcsa | 355 |
A hivatásos halász horgászási módjai harcsára: | |
Menyhalas horogfelszerelés | 357 |
Fenékcsapóhorog felszerelés | 357 |
Egyköves, vízközti-horogfelszerelés | 358 |
Fenékhorogfelszerelés | 359 |
Átkötős-horogfelszerelés (fenekes) | 360 |
Kabakos-horogfelszerelés (tetejes) | 361 |
Csapó-horogfelszerelés (tetejes) | 361 |
Átkötős-horogfelszerelés (tetejes) 2-3 horgos | 362 |
Kuttyogatós uszályhorgászat | 362 |
A sporthorgász harcsafogási módjai és az azokhoz használt horogfelszerelései | 364 |
A horogra akadt harcsa fárasztása | 365 |
A rejtekhelyén lévő harcsa előcsalogatása a talaj feltúrásával | 365 |
Az I kg-on aluli harcsák tartózkodási helyének kikeresése | 366 |
Az ár visszahúzódása után az ártér mélyedéseiben visszamaradt víz átkutatása | 366 |
A tapasztalt sporthorgászokra váró szerep | 367 |
Ábrák jegyzéke | |
A horognyél alkatrészei. Horognyéltartók | 32 |
Horognyelek | 35 |
Orsók | 43 |
Dr. Sándor Géza tutajrögzítő kettsőgyűrűje | 55 |
Micsányi Gyula csalidobó készüléke | 56 |
Tutajok; tutajrögzítőgyűrűk; gumigyűrű behurkolása a horogínba | 57 |
A horgok alakjának, méreteinek és a patonyhoz kötésének szemléltetése elnevezésüknek magyarázata | 69 |
Dr. Heintz-féle és a Lanzett-Wobbler-horogszerkezet | 72 |
Krokodilrendszerű horogszerkezet | 73 |
Horogszerkezetek fémforgók (villantók), pergő, kozák, konzervált halak | 74 |
Szaknélküli horog; a patony kötési módjai; varrótű igénybevételével végzett kötés; kedvelt csomózási módok; horogszerkezetek; ólmozottszárú kettős nyelőhorog békával és hallal csalizva; ólmozottszárú kapóhorog gilisztával csalizva; csalizótűk; a csalihal, szájának összefogására használt kapocs; sarkantyúshorogfelszerelés részei; csipeszolló; horognyéltartó; csuklósnyelű szák; haltartó vesszőkosár; a nedves horogzsinór feltekerésére szolgáló feltekerőkészülék | 76 |
Forgókapcsok; forgónélküli kapcsok; kapocsszerkezetek; celluloid gyűrűk alkalmazásával összeállított sarkantyúshorogszerkezet; csalizási módok: hallal, halszelettel, békával, gilisztával; kötési és hurkolási módok; a selyemhernyóbélpatony és előtét anyagának és a bebábozódás előtt kettészakított selyemhernyónak szemléltetése és a bebábodzás előtt kettészakított selyemhernyónak szemléltetése | 78 |
Ólomsúlyok; mélységmérők; csalihaltartó edény; csalihalfogó varsák; haltartóháló; eleség-leeresztőedény; csalizótű; sodrókorong; szúnyogháló és szúnyogkesztyű | 79 |
Legyes, pergőcsalis, fenékólmos, sarkantyús horogfelszerelések; előtétek, közététek; Dee-rendszerű hroogszerkezet; Devon-pergő; ólmozottszárú egyes horogra tűzött döglötthal; szalonnaszelet csali; vízalatti kákatutaj; Roll-féle tutaj beállítással a Hardy-féle sarkantyús horogfelszerelés | 81 |
Roll-féle sarkantyús horogfelszerelés | 82 |
Tutajos horogfelszerelések a leghasználhatóbb összeállításban | 83 |
A ponty vázlata | 96 |
A páros selyemhernyóbél végpatony összekötési, súlyozási és kifeszítési módja; a nyers, tejes kukoricaszem, az eper, a szilvaszelet, a giliszták, pépfélék, a magvak horogratűzési módja | 171 |
Vízisárkány | 247 |
Élő csalihal egyeshorogra tűzve az előlkapó ragadozókra | 243 |
Véghorog, fenékhorog cserepcsíkba és fejmadzagra szedve | 240 |
elő csalihal egyeshorogra tűzve a hátulkapó ragadozókra | 285 |
Ólmozottszárú egyeshorogra húzott csalihal | 286 |
Súlypóta (Sátori-féle) | 290 |
Sarkantyús horogfelszerelés | 302 |
Hajítások a Themse-módszerrel | 322 |
Hajítások közvetlen az orsókról | 323 |
Mennyhal a harcsára csalizva | 353 |
Kárász a harcsára csalizva | 361 |
Nemes tőponty | 117 |
Tükrös ponty | 117 |
A különféle pontyok összehasonlítása | 118 |
Véglények és rákok. A szúnyog álcája és bábja | 131 |
Kárász | 223 |
Compó | 224 |
Dévérkeszeg. Ezüstösballin | 227 |
Ónosjász | 234 |
Domolykó | 236 |
Ragadozóőn (ballin, búcó) | 242 |
Márna | 250 |
Veresszárnyúkoncér. Pirosszeműkele | 256 |
Szélhajtóküsz. Fürgecselle. Kövicsík | 263 |
Fenékjáróküllő. botoskölönte | 266 |
A békák átalakulása | 271 |
Kecsegetok és a tiszavirágálca | 273 |
Süllő | 279 |
Csuka | 307 |
Csukázás a jégen ütött léken át | 315 |
Csukaszigonyos | 317 |
Galóca | 330 |
Sügér | 334 |
Sebespisztráng | 337 |
Pénzespér | 349 |
Harcsa | 355 |
A harcsaóriás fárasztása | 257 |
Kuttyogató halász | 363 |
Dobó-féle távdobó páros mozgótutaj | 175 |
Dobó-féle jelző mozgótutaj | 175 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.