kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Élelmiszeripari és Begyüjtési Könyv- és Lapkiadó Vállalat |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Könyvkötői papírkötés |
Oldalszám: | 80 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal. |
Előszó | 3 |
Az emberi szervezet életfolyamatai | 5 |
Táplálékok és élelmiszerek | 16 |
Cukrok és keményítők | 16 |
Zsírtartalmú táplálékok | 18 |
Fehérjedús táplálékok | 19 |
Tej és tejtermékek | 21 |
Főzelékek és gyümölcsök | 24 |
Fűszerek | 30 |
Italok | 31 |
A sportolók tápanyagszükséglete | 33 |
A sportolók tápanyag- és élelmiszerszükséglete általában | 33 |
Élelmezési szükséglet sportágak szerint | 35 |
Konyhatechnika és étrendtervezés | 46 |
Az étlaptervezés szempontjai | 47 |
Az ételek elkészítésének általános szabályai | 51 |
Levesek | 51 |
Főzelékek | 53 |
Köretek | 55 |
Mártások | 56 |
Saláták | 56 |
Előételek | 56 |
Vágómarhák húsából készült ételek | 57 |
Vadak | 59 |
Tészták | 59 |
A csoportos élelmezésre vonatkozó szempontok | |
A konyha és a konyhai dolgozók higiéniája | 67 |
A személyzet beosztása | 68 |
Függelék. Mintaétrend téli és nyári élelmezéshez egyheti időtartamra | |
Nyári étrend | 70 |
Téli étrend | 71 |