kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | MAHIR kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
Oldalszám: | 142 oldal |
Sorozatcím: | Nemzeti Konyhák |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 19 cm x 14 cm |
ISBN: | 963-7860-26-6 |
Megjegyzés: | Egészoldalas színes fotókkal illusztrálva. |
Étvágygerjesztő | 7 |
Hideg- és meleg levesek | |
Hideg vegyes gyümölcsleves | 12 |
Hideg sárgadinnyeleves | 13 |
Hideg uborkaleves | 14 |
Hideg fokhagymaleves | 15 |
Gazpacho | 16 |
Sütőtökkrém leves | 17 |
Sonkás fokhagymaleves | 18 |
Hagymaleves sült sajttal | 19 |
Madridi leves | 20 |
Fehér hal alaplé | 21 |
Kagylókrémleves | 22 |
Ánizsos tengeri halleves | 23 |
Zöldségsaláták, zöldségételek, salátamártások | |
Arab saláta | 26 |
Burgonya saláta | 27 |
Fokhagymás gombasaláta | 28 |
Escalivada saláta | 29 |
Zöldbabsaláta sonkával | 30 |
Cézár saláta | 31 |
Nyelvsaláta | 32 |
Sült paprika saláta | 37 |
Póréhagyma remoulade mártással | 38 |
Hallal töltött paprika | 39 |
Barcelonai zöldségtál | 40 |
Vegyes zöldségtál | 41 |
Párolt fűszeres hagyma | 42 |
Spanyol tojáslepény (tortilla) | 43 |
Tálon sült tojás Flamenco módra | 44 |
Tojásos sült padlizsán | 45 |
Paradicsomos húsgombócok | 46 |
Fokhagymás majonézmártás | 47 |
Fűszeres paprikamártás | 48 |
Rózsa mártás | 49 |
Hollandi mártás | 50 |
Tengeri herkentyűk (hideg-meleg előételek, saláták) | |
Tintahal saláta | 52 |
Mandulás kagylósaláta | 57 |
Costa Brava-i saláta | 58 |
Tőkehal saláta | 59 |
Avokádó rákkoktél | 60 |
Tenger gyümölcsei koktél | 61 |
Rák saláta kehelyben | 62 |
Pácolt nyers lazac | 63 |
Tengeri lazacsaláta | 64 |
Kagyló vinaigrette mártással | 65 |
Tintahal sörös bundában | 66 |
Kagyló tengerész módra | 67 |
Paradicsomos pirított kagyló | 68 |
Fokhagymás rák | 69 |
Bilbaói pirított rák | 70 |
Paellák: rizses ételek | |
Valenciai paella | 72 |
Paella Costa Brava módra | 77 |
Karfiolos paella | 78 |
Sajtos rizs | 79 |
Húsételek - főfogásra (szárnyas-, sertés-, bárány-, borjú- és marhahúsból) | |
Töltött csirkemell | 82 |
Párolt csirke | 83 |
Fokhagymás csirke | 84 |
Csirke katalán módra | 85 |
Narancsos kacsa | 86 |
Pecsenyekacsa körtével | 87 |
Gyöngytyúk padlizsános raguval | 88 |
Spanyol kolbász | 89 |
Hideg sertéstarja | 90 |
Szűzpecsenye mustárral és zöld borssal | 91 |
Tárkonyos sertéssült | 92 |
Segoviai malacsült | 97 |
Asztúriai húspástétom tésztában sütve | 98 |
Asztúriai bab | 99 |
Töltött báránycomb | 100 |
Bárányragu | 101 |
Zöldséges borjúragu | 102 |
Borjúsült gombás - zöldborsós raguval | 103 |
Mandulás borjúborda | 104 |
Mazsolás borjúborda | 105 |
Hátszín zölbors mártással | 106 |
Madridi pacal | 107 |
Asztúriai bélszínszeletek | 108 |
Bélszín andalúz módra | 109 |
Bélszín szardellás mártásban | 110 |
Halételek - főfogásra | |
Tengeri hal almával és pezsgővel | 112 |
Katalán hal | 117 |
Vajas-citormos harcsa | 118 |
Pisztráng mazsolával és fenyőmaggal | 119 |
Navarrai pisztráng | 120 |
Valenciai sült hal. tésztában | 121 |
Tengeri hal vajas tésztában | 122 |
Édességek, italok | |
Körte vörös borban | 124 |
Katalán krém | 125 |
Sült, töltött alma | 126 |
Hideg citromkrém | 127 |
Banánparfé | 128 |
Gyümölcsös rizs | 129 |
Karamell puding | 130 |
Amalúr torony | 131 |
Mandulás almás lepény | 132 |
Mandulás kuglóf | 137 |
Narancsos mandulatorta | 138 |
Sangria | 139 |
Spanyol csokoládéital | 140 |
Likőrös banánturmix | 141 |
Pezsgős málnaüdítő | 142 |