1.062.359

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Spanyol konyha lépésről lépésre

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Lektor
Budapest
Kiadó: HVG Kiadó Zrt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 119 oldal
Sorozatcím: Ízek és kultúrák
Kötetszám: 8
Nyelv: Magyar  
Méret: 27 cm x 23 cm
ISBN: 978-963-304-039-3
Megjegyzés: Színes fotókkal gazdagon illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A spanyol konyha ötvözi az országot alkotó régiók konyhaművészetét. Galícia, Katalónia, Baszkföld, Kasztília vagy Andalúzia eltérő természeti adottságai, történelme és kultúrája az étkezési... Tovább

Előszó

A spanyol konyha ötvözi az országot alkotó régiók konyhaművészetét. Galícia, Katalónia, Baszkföld, Kasztília vagy Andalúzia eltérő természeti adottságai, történelme és kultúrája az étkezési szokásokban is tükröződik. A spanyol étlapot a kelták, rómaiak és arabok is gazdagították. Amerikából is sok új alapanyag került a spanyol hozzávalók közé. A főzéshez leginkább olívaolajat használnak. Kedvelik a húst, a halat és a tenger gyümölcseit, a sajtot, a gyümölcsöt és a zamatos bort. Vissza

Tartalom

Kulturális olvasztótégely6
A változatosság konyhája8
Valencia és Murcia konyhája
Tőkehal: a parttól a szárazföldig
Az ország közepén
Andalúzia
Gasztronómiai régiók
Jellegzetes élelmiszerek10
Hagyomány és újítás12
Gazdag konyha, szegény konyha
A konyha Salvador Dalíja
Az új konyha
A nagy klasszikus kultúrák
Hagyomány és vallás14
Bőség és böjt
Bocadillo: a spanyol szendvics
Ínyencfalatok kultúrája: a tapas
Édes karácsony
Jellegzetes konyhai eszközök
A spanyol vidék kincsei
Borok földje
Az olívaolaj
Mennyiség és minőség
Jellegzetes spanyol húskészítmények20
Tengeri és folyami halászat22
Az Óperencián is túl
Édesvízi halak
Kedvelt halfajták
A tartósítás hagyománya
Szimbiózisban a tengerrel
A tenger gyümölcsei24
Az étkezés művészete26
A bor szelleme
Irodalmi hagyományok
Kávé, ital és szivar
A legfinomabb csipegetnivalók28
Hogyan süssünk olajban?30
Sofrito: a spanyol konyha lelke
Paella34
Rizses nyúl
Gazpacho40
Ajoblanco
Krumplis tortilla46
Galíciai bableves50
Fokhagymaleves
Tintahalsaláta56
Fekete rizs60
Tésztapaella
Töltött padlizsán66
Tőkehalleves
Báránypecsenye72
Nyúlpecsenye
Tőkehal samfainával78
Tőkehalpástétom
Andalúz csirke84
Mudéjar csirke
Katalán ördöghal90
Galíciai tőkehal
Kéksajtos bifsztek96
Marharagu
Katalán krém102
Natillas
Narancspuding108
Turrónfagylalt
Santiago-torta114
A receptekben szereplő mennyiségek átszámítása118
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem