kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Pallas-Antikvárium Kft. |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 80 oldal |
Sorozatcím: | Nemzetközi konyha |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 21 cm x 14 cm |
ISBN: | |
Hideg- és meleg levesek | 3 |
Hideg sárgadinnye leves | 3 |
Hideg fokhagymaleves | 3 |
Hideg vegyes gyümölcsleves | 4 |
Hideg uborkaleves | 5 |
Sütőtökkrém leves | 5 |
Sonkás fokhagymaleves | 6 |
Gazpacho | 7 |
Madridi leves (8-10 személyre) | 7 |
Fehér hal alaplé | 8 |
Kagylókrémleves | 9 |
Hagymaleves sült sajttal | 9 |
Ánizsos tengeri halleves | 10 |
Zöldségsaláták, zöldségételek, salátamártásoki | 12 |
Burgonyasaláta | 12 |
Fokhagymás gombasaláta | 12 |
Arab saláta | 13 |
Escalivada saláta | 14 |
Cézár saláta | 14 |
Nyelvsaláta | 15 |
Zöldbabsaláta sonkával | 15 |
Póréhagyma remoulade mártással | 16 |
Sült paprikasaláta | 17 |
Barcelonai zöldségtál | 17 |
Vegyes zöldségtál | 18 |
Pácolt fűszeres hagyma | 19 |
Spanyol tojáslepény | 19 |
Tojásos sült padlizsán | 20 |
Tálon sült tojás Flamenco-módra | 21 |
Paradicsomos húsgombócok | 21 |
Fűszeres paprikamártás | 22 |
Rózsamártás | 22 |
Hollandi mártás | 23 |
Fokhagymás majonézmártás | 23 |
Tengeri herkentyűk | 25 |
(Hideg-meleg előételek, saláták) | 25 |
Mandulás kagylósaláta | 25 |
Costa Brava-i saláta | 26 |
Tőkehal saláta | 26 |
Avokádó rákkoktél | 27 |
Tintahal saláta | 27 |
Tenger gyümölcsei koktél | 28 |
Pácolt nyers lazac | 29 |
Ráksaláta kehelyben | 29 |
Kagyló vinaigrette mártással | 30 |
Tintahal sörös bundában | 30 |
Paradicsomos pirított kagyló | 31 |
Kagyló tengerész módra | 31 |
Tengeri lazacsaláta | 32 |
Bilbaói pirított rák | 33 |
Fokhagymás rák | 33 |
Paellák - rizses ételek | 34 |
Paella Costa Brava módra | 34 |
Valenciai paella (8-10 személyre) | 35 |
Sajtos rizs | 36 |
Karfiolos paella | 36 |
Húsételek - főfogásra | 38 |
(Szárnyas-, sertés-, bárány-, borjú- és marhahúsból) | 38 |
Spanyol gyöngytyúk | 38 |
Spanyol csirke | 39 |
Párolt csirke | 39 |
Fokhagymás csirke | 40 |
Gyöngytyúk padlizsános raguval | 40 |
Töltött csirkemell | 41 |
Csirke katalán módra | 42 |
Narancsos kacsa | 42 |
Pecsenyekacsa körtével | 43 |
Spanyol kolbász | 44 |
Spanyol vagdalt hús | 45 |
Hideg sertéstarja | 45 |
Tárkonyos sertéssült | 46 |
Segoviai malacsült (10-12 személyre) | 46 |
Asztúriai húspátétom tésztában sütve | 47 |
Szűzpecsenye mustárral és zöldborssal | 48 |
Töltött báránycomb | 48 |
Piperade | 49 |
Asztúriai bab | 50 |
Zöldséges borjúragu | 51 |
Kasztíliai forralt bárány | 51 |
Borjúsült gombás-zöldborsós raguval | 52 |
Bárányragu | 53 |
Mazsolás borjúborda | 53 |
Hátszín zöld borsmártással | 54 |
Mandulás borjúborda | 55 |
Madridi pacal | 55 |
Bélszín andalúz módra | 56 |
Bélszín szardellás mártásban | 57 |
Asztúriai bélszínételek | 57 |
Halételek - főfogásra | 58 |
Katalán hal | 58 |
Vajas-citromos harcsa | 59 |
Tengeri hal almával és pezsgővel | 59 |
Hallal töltött paprika | 60 |
Navarrai pisztráng | 61 |
Pisztráng fenyőmaggal és mazsolával | 61 |
Tengeri hal vajas tésztában | 62 |
Spanyol halfilé | 63 |
Valenciai sült hal, tésztában | 64 |
Édességek, italok | 65 |
Katalán krém | 65 |
Sült, töltött alma | 65 |
Hideg citromkrém | 66 |
Banánparfé | 67 |
Gyümölcsös rizs | 67 |
Körte vörösborban | 68 |
Amalúr torony | 69 |
Spanyol narancskrém | 69 |
Karamell puding | 70 |
Mandulás kuglóf | 71 |
Mandulás almás lepény | 71 |
Ibiza torta | 72 |
Narancsos mandulatorta | 73 |
Spanyol csokoládéital | 73 |
Sangria | 74 |
Likőrös banánturmix | 75 |
Pezsgős málnaüdítő | 75 |