1.067.335

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Sous Chef

24 óra a konyha frontvonalán

Szerző
Fordító
Lektor
Budapest
Kiadó: Twister Media Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 237 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 14 cm
ISBN: 978-615-80097-7-5
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Görnyedő hátak lakatják jól a gyomrot...
Ebben a lenyűgöző és egyedi könyvben Michael Gibney mindössze huszonnégy óra történetébe sűrítve eleveníti fel mindazt a sokrétű bajtársi viszonyt és kulináris koreográfiát, amely egy elit New York-i étterem mindennapjait jellemzi. Az olvasó igazi információzáporban tudja meg, hogyan is készül el egy-egy pazar fogás - avagy a kiválóság útja fáradsággal van kiövezve...
Az egyes szám második személyben megszólaló Sous Chef története egy magával ragadó, adrenalin fűtötte futam, ahol az olvasó a kibic szemszögéből leshet be a vendéglátóipar kulisszái mögé, és rövid időre maga is belakhatja a konyha ajtaja mögötti titkos világot.
A rendszeres étterem-látogatók és az ínyencek számára mulatságos, részletes, bizalmas beszámoló a kezdő szakácsok előtt is őszintén feltárja, mivel jár szakmai jövőjük, miközben tisztelettel adózik a séfek karrierjét megalapozó nehéz és komoly elhivatottságot követelő munka előtt.
Egy olyan konyhában, ahol a... Tovább

Fülszöveg

Görnyedő hátak lakatják jól a gyomrot...
Ebben a lenyűgöző és egyedi könyvben Michael Gibney mindössze huszonnégy óra történetébe sűrítve eleveníti fel mindazt a sokrétű bajtársi viszonyt és kulináris koreográfiát, amely egy elit New York-i étterem mindennapjait jellemzi. Az olvasó igazi információzáporban tudja meg, hogyan is készül el egy-egy pazar fogás - avagy a kiválóság útja fáradsággal van kiövezve...
Az egyes szám második személyben megszólaló Sous Chef története egy magával ragadó, adrenalin fűtötte futam, ahol az olvasó a kibic szemszögéből leshet be a vendéglátóipar kulisszái mögé, és rövid időre maga is belakhatja a konyha ajtaja mögötti titkos világot.
A rendszeres étterem-látogatók és az ínyencek számára mulatságos, részletes, bizalmas beszámoló a kezdő szakácsok előtt is őszintén feltárja, mivel jár szakmai jövőjük, miközben tisztelettel adózik a séfek karrierjét megalapozó nehéz és komoly elhivatottságot követelő munka előtt.
Egy olyan konyhában, ahol a legmagasabb követelményeknek kell megfelelni, és a legkisebb baklövés is katasztrófához vezethet, a Sous Chef a kifinomult ötletekre helyezi a hangsúlyt, amelyek mind az emlékezetes és ínycsiklandozó végeredményt szolgálják. A karcos humorral megírt, szellemes prózában Michael Gibney kendőzetlenül nyers, de mégis csodás jellemzést ad erről az emberpróbáló, néha mégis alábecsült szakmáról, árnyalt képet festve az ételkészítés és felszolgálás műhelytitkairól. Vissza

Tartalom

A KONYHA ALAPRAJZA 11
A KONYHAI HIERARCHIA 10
ELŐSZÓ 13
REGGEL 17
KÖTELEZŐ KÖRÖK 23
A FINOMMUNKÁK 37
A CSAPAT 43
PLATS DU JOUR - A NAPI MENÜ 63
DECEMBER 7. PÉNTEK 67
KÉSZENLÉT 83
SZÜNET 103
FELSZOLGÁLÁS 121
ÜZENET 159
ZÁRÁS 169
BÁR 181
OTTHON 203
REGGEL 211
VÁLOGATOTT KONYHAI SZÓSZEDET 217
KÖSZÖNETNYILVÁNÍTÁS 237

Michael Gibney

Michael Gibney műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Michael Gibney könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem